ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 105

Εφημερίδα


6 Ειδήσεις
Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Αποκαλύπτουμε και καταγράφουμε στοιχεία για τα νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων. Αυτό το μήνα, μας κέντρισαν το ενδιαφέρον οι πρώτες δοκιμές του προγράμματος SARTRE στο δρόμο που θα επιτρέπουν στα οχήματα να κινούνται σε κομβόι χωρίς τη συμβολή των οδηγών τους, το ηλεκτρικό υπερλεωφορείο που πιάνει τα 250km/h, καθώς και το έξυπνο cruise control του Actros. Και φυσικά πολλές, πολλές ακόμα ειδήσεις…


Θέματα


14 Νέο Mercedes-Benz Citaro Euro VI
Το Car & Truck βρέθηκε στη Στουττγάρδη για την παρουσίαση του πρώτου αστικού λεωφορείου με κινητήρα προδιαγραφών Euro VI, και οι πρώτες εντυπώσεις είναι εντυπωσιακότατες.

24 Volvo FH 440 bio-DME
Οι πρώτες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες με εναλλακτικά καύσιμα όχι μόνο είναι επιτυχημένες αλλά προαναγγέλλουν και την αλλαγή του σκηνικού στον τομέα μεταφορών, σπάζοντας το μονοπώλιο του μαύρου χρυσού.

28 Mercedes-Benz Sprinter 319 CDI Limo-Vip «Diplomatic Class»
Το 319 CDI Diplomatic Class της ErmisBus είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο πολυτελή «μικρά» τουριστικά λεωφορεία που παίζουν μπάλα στην αγορά. Εμείς καθίσαμε αναπαυτικά στα τύπου πολυθρόνας καθίσματά του και γυρίσαμε την Αθήνα σαν τουρίστες, δηλαδή σαν πραγματικοί κριτές της άνεσης.

34 Νέο Isuzu D-Max
To υπάρχον D-Max θα μπορούσε να είναι πρωταγωνιστής στα «αγροτικά» για πολλά ακόμα χρόνια, και μάλιστα χωρίς καμία αλλαγή. Η Isuzu όμως έβαλε το χεράκι της, και το νέο μοντέλο δεν αφήνει περιθώρια στον ανταγωνισμό να τα βάλει μαζί του, τουλάχιστον για μία διετία.

38 Mahindra Goa Pik Up m-Hawk 4x4 DC
Το Car & Truck έκανε τη διαφορά και φέτος, όντας το μοναδικό περιοδικό επαγγελματικού περιεχομένου που παρακολούθησε από απόσταση αναπνοής όλη τη δράση του ράλι «Ακρόπολις», και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις από τον αγώνα αλλά και από το «συνεργάτη» μας σε αυτή την τριήμερη περιπέτεια, το Goa 4x4.


Έξτρα


46 Στο ράλι των Θεών
Αυτά που δεν έδειξαν οι κάμερες: Τα φορτηγά των ομάδων, γιατί χωρίς αυτά δεν γίνεται τίποτα

50 Scania YETD 2012
Βρεθήκαμε στον Ασπρόπυργο για τον τελικό της ανάδειξης του καλύτερου νέου Έλληνα οδηγού, ενός διαγωνισμού που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία σε Λάρισα, Πάτρα, Κρήτη, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη.


Car & Truck of the Month


52 Setra ComfortClass 500
Σε αυτή την ενότητα θα βλέπετε κάθε μήνα τη δική μας επιλογή. Μια επιλογή που βασίζεται σε κάτι ιδιαίτερο και έχει πολλά να πει στον επαγγελματία αυτοκινητιστή.


Τεχνικό Θέμα


54 Περιμετρική ανάλυση προφυλακτήρα
Το πρώτο μέρος μιας τριλογίας σχετικά με την έρευνα και την εξέλιξη που κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για την παραγωγή προφυλακτήρων.


Club


59 Επικαιρότητα
Ύστερα από πολλά πάνω - κάτω, τελικά τα ΚΤΕΛ μετακομίζουν στον Ελαιώνα. Ο ήλιος αποδεικνύεται βλαβερό,ς και μία εικόνα είναι αρκετή για να σας ευαισθητοποιήσει. Ακολουθούμε τη «διαδρομή» των φωτοβολταϊκών και ναι, πρόκειται αναμφισβήτητα για το φορτίο του μέλλοντος. Μυριζόμαστε αύξηση στα διόδια της Εγνατίας οδού και, τέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγει τα ταμεία για τους ελληνικούς δρόμους.

62 TIR
Διαβάστε τις προτάσεις αλλά και τις ενστάσεις για το ζήτημα του μεγέθους των φορτηγών (και των κοντέινερ δευτερευόντως) που κατέθεσαν σύνεδροι απ’ όλη την Ευρώπη για τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους της ηπείρου μας.

64 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αγώνων Φορτηγών
Ο τρίτος γύρος του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος έλαβε χώρα στην Ισπανία, στο σιρκουί της Χαράμας, και όπως ήταν αναμενόμενο, οι οδηγοί της MAN κέρασαν παγωμένο τσάι τη Renault.

66 Σε πρώτο πρόσωπο
Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης ανοίγει τα χαρτιά της δουλειάς του και ευελπιστεί πως αυτή η χώρα μια μέρα θα φτιάξει.

67 Αλληλογραφία
Η δική σας ανοιχτή γραμμή με το περιοδικό. Εσείς ρωτάτε, εκφράζεστε, και εμείς απαντάμε ή παίρνουμε θέση αντίστοιχα. Παράλληλα ξεφεύγουμε για λίγο από την καθημερινότητα με τις αστείες φωτογραφίες που μας στέλνετε.

68 Ελεύθερος Χρόνος
Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τις στιγμές εκείνες κατά τις οποίες μπορούμε να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, όπως ακριβώς αυτή εδώ η ενότητα. Καλή διασκέδαση!


Αγορά


70 Η αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων
Οι ταξινομήσεις και ο παλμός των εταιρειών. Προσφορές και ειδήσεις που μέσα τους κρύβουν μοναδικές αγοραστικές ευκαιρίες.

75 Shopping Therapy
Και ο επαγγελματίας έχει ψυχή! Νέα προϊόντα για τον ελεύθερο χρόνο, τη δουλειά, το σπίτι, τον κήπο και γενικά την καλοπέραση και τον καλλωπισμό.

76 Aftermarket
Αξεσουάρ που σκοπό έχουν να κάνουν τη συμβίωση με το όχημα ακόμα πιο ευχάριστη. Ξοδέψτε υπεύθυνα!

78 Data
Οι τιμές καυσίμων στο εξωτερικό και τα τηλέφωνα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ατζέντα.

80 Μηχανήματα Έργων
Μια πρώτη γεύση από το νέο εκσκαφέα της Komatsu, τον PC700LC-8, αλλά και από το νέο διπλό βοηθητικό υδραυλικό κύκλωμα για τους μίνι εκσκαφείς της ίδιας εταιρείας. Ακολουθούν σύντομες εργοταξιακές ειδήσεις.

82 Τελευταία λέξη
Χρονογράφημα του Δημήτρη Βάρου

 

 

 
Κλείσιμο [X]