ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 107

Εφημερίδα

6 Ειδήσεις

Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Αποκαλύπτουμε και καταγράφουμε για τα νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων. Αυτό το μήνα, μας κέντρισε το ενδιαφέρον το προηγμένο σύστημα πέδησης της Mercedes-Benz, το Active Brake Assist 3, το οποίο μπορεί να αποτρέψει μία επικείμενη σύγκρουση με ένα σταθερό εμπόδιο, καθώς και τα «έξυπνα» συστήματα διαχείρισης στόλου και πληροφοριών των Scania, MAN και Renault Trucks. Και φυσικά πολλές, πολλές ακόμα ειδήσεις…

 

14 Συνέντευξη

Συνομιλούμε με τον Γιάννη Ζαμπέλη, διευθυντή πωλήσεων και μάρκετινγκ για το σύνολο των προϊόντων της Isuzu που αντιπροσωπεύονται από την Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, για τα νέα μοντέλα, τις τεχνολογίες και το αύριο του επαγγελματικού.

 

Θέματα

18 Νέο Volvo FH & FH-16

Αποκαλύπτουμε την καλύτερη σειρά FH που κατασκεύασαν ποτέ οι Σκανδιναβοί. Ένα φορτηγό που έρχεται για να βοηθήσει τους οδηγούς να κάνουν τη δουλειά τους ακόμα καλύτερα με καινοτόμες τεχνολογίες όσον αφορά την ασφαλέστερη οδήγηση, την ταχύτερη φόρτωση, την ελάττωση της κούρασης και φυσικά την αύξηση της παραγωγικότητας. Όλα αυτά συντελούν σε ένα και μόνο πράγμα: στο καθαρό κέρδος!

 

28 Διεθνής Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων – ΙΑΑ 2012

Ο φακός του Car & Truck ταξίδεψε στο Αννόβερο και σας μεταφέρει την εικόνα της 64ης έκθεσης IAA, που παρά την οικονομική κρίση που πλήττει την παγκόσμια αγορά,  οι «ρυθμιστές» έβαλαν τα δυνατά τους και πέρασαν ένα αλλιώτικο, ελπιδοφόρο μήνυμα.

 

36 Solaris 

Ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος κατασκευαστής λεωφορείων της Ευρώπης έκανε το… κόλπο γκρόσο στην αγορά των λεωφορείων, παρουσιάζοντάς μας στo Πόζναν της Πολωνίας τρία νέα λεωφορεία, και ο ενθουσιασμός της Solaris βρίσκεται στα ύψη βλέποντας τις προπαραγγελίες να διαδέχονται η μία την άλλη. 

 

42 Νέο Opel Combo Cargo  

Το Van-B της γερμανικής εταιρείας συνεχίζει ακάθεκτο από το 1985 να εκπληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή του: να μεταφέρει με πρακτικότητα, άνεση και ασφάλεια εμπορεύματα εντός των πυλών.

 

48 Νέο Citroen C1 Εco Entreprise

Το mini-vanette της γαλλικής φίρμας προσφέρει στον επαγγελματία κορυφαία επίπεδα ευελιξίας και οικονομίας στις αστικές μεταφορές, και όλα με τιμή-έκπληξη.

 

50 Truck Racing Meeting 

Πολλές δεκάδες φορτηγών έδωσαν το «παρών» στο πρώτο Truck Racing Meeting που έλαβε χώρα στην Κοζάνη, κερδίζοντας τις εντυπώσεις των 3.000 και βάλε θεατών. Το Car & Truck κατέγραψε παντιλίκια, όμορφες παρουσίες και γλέντι που όμοιό της η Δυτική Μακεδονία δεν είχε ξαναδεί.

 

52 Car & Truck of the Month

Σε αυτή την ενότητα θα βλέπετε κάθε μήνα τη δική μας επιλογή. Μια επιλογή που βασίζεται σε κάτι ιδιαίτερο και έχει πολλά να πει στον επαγγελματία αυτοκινητιστή. Για το μήνα αυτό Ford Cargo.

 

54 Τεχνολογία

Περιμετρική ανάλυση προφυλακτήρα. Το τρίτο και τελευταίο μέρος σχετικά με την έρευνα και την εξέλιξη που κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για την παραγωγή προφυλακτήρων.

 

Club

59 Επικαιρότητα

Ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ ζητά να αναλάβει η Ομοσπονδία τη χορήγηση αδειών διέλευσης τρίτων, βγάζοντας από τη μέση την πολιτεία που χωλαίνει τη διαδικασία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει νέα μέτρα για την πάταξη των «γυρισμένων κοντέρ», ενώ παρακολουθούμε πώς τα υποδήματα έσβησαν από τη μόδα του μεταφορικού χάρτη. Ακολουθεί το μηνιαίο ραντεβού με την Εφορία, και αυτό το μήνα τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα για το πορτοφόλι μας.

 

62 TIR

Διαβάστε για το «ντου» του ΣΔΟΕ στα σύνορα και τα λαυράκια που ψάρεψαν. Τα φώτα ημέρας, από εντυπωσιακό αξεσουάρ γίνονται υποχρεωτικό προϊόν πρώτης τοποθέτησης, οι Γάλλοι δεν ανοίγουν τα σύνορα αν δεν έχετε συσκευή αλκοτέστ στο ντουλαπάκι σας, και φέτος η θέρμανση έρχεται από Βουλγαρία μεριά.  

 

64 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αγώνων Φορτηγών

Οι Γερμανοί σάρωσαν σε Σμολένσκ και Μοστ.

 

66 Σε πρώτο πρόσωπο

Ο Βίκτωρ Στάμος από το Τσοτύλι Κοζάνης, μας δείχνει το «Βασιλιά» του και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αν η πολιτεία δεν βάλει το χέρι της. 

 

67 Αλληλογραφία

Η δική σας ανοιχτή γραμμή με το περιοδικό. Εσείς ρωτάτε, εκφράζεστε, και εμείς απαντάμε ή παίρνουμε θέση αντίστοιχα. Παράλληλα ξεφεύγουμε για λίγο από την καθημερινότητα με τις αστείες φωτογραφίες που μας στέλνετε.

 

68 Ελεύθερος Χρόνος

Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τις στιγμές εκείνες κατά τις οποίες μπορούμε να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, όπως ακριβώς αυτή εδώ η ενότητα. Καλή διασκέδαση!

 

Αγορά

70 Η αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων

Οι ταξινομήσεις και ο παλμός των εταιρειών. Προσφορές και ειδήσεις που μέσα τους κρύβουν μοναδικές αγοραστικές ευκαιρίες.

 

75 Shopping Therapy

Και ο επαγγελματίας έχει ψυχή! Νέα προϊόντα για τον ελεύθερο χρόνο, τη δουλειά, το σπίτι, τον κήπο και γενικά την καλοπέραση και τον καλλωπισμό.

 

76 Aftermarket

Αξεσουάρ που σκοπό έχουν να κάνουν τη συμβίωση με το όχημα ακόμα πιο ευχάριστη. Ξοδέψτε υπεύθυνα!

 

78 Data

Οι τιμές καυσίμων στο εξωτερικό και τα τηλέφωνα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ατζέντα.

 

Extra

80 Μηχανήματα Έργων

Η Astra κατέβηκε στο Αννόβερο με το ανανεωμένο Heavy Duty 9, το εργοταξιακό φορτηγό που αναμένεται να κάνει τη ζωή στα μεταλλεία ακόμα και κάτω από ακραίες κλιματολογικές συνθήκες ακόμα πιο εύκολη. Παρουσιάζουμε πύργους φωτισμού για να κάνετε τη νύχτα μέρα στη δουλειά σας, και νέους υδραυλικούς και μηχανικούς κουβάδες για φορτοεκφόρτωση... χωρίς να βγάζουν κιχ. 

 

82 Τελευταία λέξη

Χρονογράφημα του Δημήτρη Βάρου

 

 

 
Κλείσιμο [X]