ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 108

 Εφημερίδα

6 Ειδήσεις
Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Αποκαλύπτουμε και καταγράφουμε στοιχεία για τα νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων. Αυτό το μήνα, μας κέντρισαν το ενδιαφέρον τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας που εξοπλίζουν τη νέα σειρά Volvo FH, καθώς και τα αυτόνομα συστήματα διεύθυνσης της Nissan. Ακολουθούν τα προκατασκευασμένα συνεργεία της Scania και τα αποτελέσματα του TUV για τα πιο αξιόπιστα φορτηγά… που δεν είναι άλλα από τα ΜΑΝ. Και φυσικά πολλές, πολλές ακόμα ειδήσεις…

14 Συνέντευξη
Συνομιλούμε με τον brand manager των επαγγελματικών οχημάτων της Fiat Παναγιώτη Καραβέλλα για την κατάσταση της αγοράς, τα νέα μοντέλα και το αύριο του κλάδου.

Θέματα

18 Νέα Setra ComfortClass 500
Τους δρόμους της Βαυαρίας επέλεξε η Setra για την πρώτη οδηγική εμπειρία της νέας σειράς ComfortClass 500, και το Car & Truck βρέθηκε εκεί για να βιώσει από πρώτο χέρι την ποιότητα, την οικονομική αποδοτικότητα την άνεση και την ασφάλεια των 2-αξονικών S 515 HD και S 516 HD, καθώς και του 3-αξονικού S 517 HD.

26 Mercedes-Benz Antos
Το νέο φορτηγό των Γερμανών, που αναπτύχθηκε ειδικά για βαριές μεταφορές - διανομές από 18t έως 26t, βγήκε στο κέντρο και στα προάστια του Ντύσσελντορφ για να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του και –όπως ήταν αναμενόμενο– μάγεψε τους ειδικούς.

32 ΙΑΑ 2012 Μέρος 2ο
Ο φακός του Car & Truck συνεχίζει να σας ταξιδεύει στην 64η έκθεση επαγγελματικών οχημάτων που έλαβε χώρα στο Αννόβερο, παρουσιάζοντάς σας τους υπόλοιπους μεγάλους κατασκευαστές, καθώς επίσης υπερκατασκευές και αξεσουάρ που... θα σας κάνουν να τρίβετε τα μάτια σας.

36 Michelin
Ταξιδέψαμε στην καρδιά του κέντρου τεχνολογίας της Michelin στο Λαντού της Γαλλίας για το λανσάρισμα της νέας σειράς ελαστικών για φορτηγά, των οποίων η οικονομία καυσίμου μαζί με άλλα χαρακτηριστικά απαντούν στις ανάγκες των εταιρειών φορτηγών που διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

38 Isuzu D-Max 4x4 Double Cab LS2
Οργώσαμε το Πήλιο, την πατρίδα των Κενταύρων κατά την ελληνική μυθολογία, με τον διπλοκάμπινο πρεσβευτή της Isuzu, ο οποίος μας απέδειξε πως χαρακτηρισμοί του τύπου «αγροτικά» ανήκουν πια μια και καλή στο παρελθόν.

44 Fiat Panda Van
Ήταν αναμενόμενο μετά την πολιτική έκδοση του Panda να ακολουθήσει και η επαγγελματική σειρά, η οποία όχι μόνο έρχεται να ολοκληρώσει την γκάμα της εταιρείας αλλά και να αποδείξει πως οι επιδόσεις, το ντιζάιν και τα κομφόρ δεν είναι μονάχα προνόμιο των επιβατικών πόλης.

52 Car & Truck of the Month
Σε αυτή την ενότητα θα βλέπετε κάθε μήνα τη δική μας επιλογή. Μια επιλογή που βασίζεται σε κάτι ιδιαίτερο και έχει πολλά να πει στον επαγγελματία αυτοκινητιστή. Για το μήνα αυτό Ford Transit.

54 Τεχνολογία
Το Car & Truck σας εξηγεί το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό ετικετογράφησης ελαστικών (EU 1222/2009) που τέθηκε σε ισχύ από αυτόν το μήνα.

Club

57 Επικαιρότητα
Η ΟΦΑΕ ετοιμάζεται να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται τα ελληνικά φορτηγά στα σύνορα της χώρας. Έρχεται το τέλος της βενζίνης Super (LRP), ο εισπρακτικός μηχανισμός αδυνατεί να εισπράξει τα πρόστιμα που επιβάλλονται στα καύσιμα, ενώ παρακολουθούμε πώς τα έπιπλα... έμειναν στο ράφι. Ακολουθεί το μηνιαίο ραντεβού με την Εφορία.

60 TIR
Διαβάστε γιατί η τεχνολογία πρέπει να αντικαταστήσει ακόμα και το έμπειρο μάτι, ενώ χαρμόσυνα είναι τα νούμερα που ανακοινώνει η ΕΛ.ΣΤΑΤ. σχετικά με την εμπορική κίνηση τον Αύγουστο.

62 Ταξιδιώτες στο χρόνο
Το Car & Truck παγώνει το χρόνο και σας ταξιδεύει στο ένδοξο παρελθόν του Toyota Hiace.

64 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Φορτηγών
Η ΜΑΝ «θέρισε» στο Βέλγιο, και η MKR Renault μετά τον αγώνα της Ισπανίας βρίσκεται πιο κοντά στον τίτλο των κατασκευαστών.

66 Αλληλογραφία
Η δική σας ανοιχτή γραμμή με το περιοδικό. Εσείς ρωτάτε, εκφράζεστε, και εμείς απαντάμε ή παίρνουμε θέση αντίστοιχα. Παράλληλα ξεφεύγουμε για λίγο από την καθημερινότητα με τις αστείες φωτογραφίες που μας στέλνετε.

67 Μοντελισμός
Καμιά δουλειά δε φαντάζει απίθανη για το πολλαπλών χρήσεων Mercedes-Benz Unimog U400, ακόμα και σε κλίμακα 1:12.5.

68 Ελεύθερος Χρόνος
Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τις στιγμές εκείνες κατά τις οποίες μπορούμε να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, όπως ακριβώς αυτή εδώ η ενότητα. Καλή διασκέδαση!

Αγορά

71 Η αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων
Οι ταξινομήσεις και ο παλμός των εταιρειών. Προσφορές και ειδήσεις που κρύβουν μέσα τους μοναδικές αγοραστικές ευκαιρίες.

75 Shopping Therapy
Και ο επαγγελματίας έχει ψυχή! Νέα προϊόντα για τον ελεύθερο χρόνο, τη δουλειά, το σπίτι, τον κήπο και γενικά την καλοπέραση και τον καλλωπισμό.

76 Aftermarket
Αξεσουάρ που σκοπό έχουν να κάνουν τη συμβίωση με το όχημα ακόμα πιο ευχάριστη. Ξοδέψτε υπεύθυνα!

78 Data
Οι τιμές καυσίμων στο εξωτερικό και τα τηλέφωνα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ατζέντα.

Extra

46 Στη Γαλλική πρωτεύουσα των λεωφορείων
Το εργοστάσιο στο Annonay, νότια της Γαλλίας, αποτελεί πλέον το κύριο κέντρο παραγωγής λεωφορείων και πλαισίων της Irisbus. Με τις μηχανές 87 χρόνια στο φουλ , έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί.

50 Tenneco on tour
Το κινητό περίπτερο-κέντρο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Tenneco βρέθηκε στη χώρα μας ενόψει του πανευρωπαϊκού tour που πραγματοποιεί, και φυσικά από αυτή την εκδήλωση δεν έλειψε κανείς.

80 Μηχανήματα Έργων
Ορμάμε στο εργοτάξιο με τον κάδο-θραυστήρα BF 90.3 της MB. Παρουσιάζουμε το νέο χωματουργικό ελαστικό XTXL της Michelin που ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις και φυσικά δε λείπουν τα σύντομα νέα από τις κατασκευές.

82 Τελευταία λέξη
Χρονογράφημα του Δημήτρη Βάρου

 

 

 
Κλείσιμο [X]