ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 111

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ | Νο 111 ● ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

Εφημερίδα
6 Ειδήσεις
Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο.
16 Συνέντευξη
Συνομιλούμε με τον διευθυντή Επαγγελματικών Οχημάτων της Piaggio, κ. Νίκο Ρεΐζη, για τις εξελίξεις της αγοράς, τις νέες τεχνολογίες και τα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας.

Θέματα
20 Mercedes-Benz Travego (L) Edition 1 Euro6
32 Mitsubishi L200 Double Cab Intense Plus
54 Car & Truck of the Month:
Mercedes-Benz Viano Vision Diamond.

Club
57 Επικαιρότητα
Διαβάστε για την αισιοδοξία που εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με τους στόχους του ΕΣΠΑ, για τις τιμές των νέων διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Καλαμάτας, για τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, για το χαλινάρι που ετοιμάζεται να πέσει στις ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτου καθώς και την άποψη του ΣΕΑΑ σχετικά με το φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα. Παρακολουθείστε τις μεταφορές του ηλεκτρολογικού υλικού και δώστε βάση στα νέα φορολογικά.
60 Χρυσός Συνοδηγός
Γνωρίστε τα είδη των αλυσίδων και την τοποθέτησή τους.
62 TIR
Ενημερωθείτε για το νέο ιταλικό ΚΟΚ που τάσσεται υπέρ των ζώων, καθώς και για τα επικίνδυνα κοντέινερ από την Ασία. Ακολουθούν συμβουλές για να αποφύγετε τη μεταφορά (λαθρο)μεταναστών καθώς και ενημέρωση σχετικά με επιτήδειους που πέφτουν στις ρόδες των οχημάτων προκειμένου να βγάλουν μεροκάματο. Επίσης, παραθέτουμε παράδειγμα πως μια λάθος ρύθμιση του GPS, είναι αρκετή για να σας πάει αλλού γι’ αλλού και το πώς οι Βρετανικές Αρχές ετοιμάζονται να σταματήσουν τα περίεργα μποτιλιαρίσματα.
64 Μοντελισμός
Πάμε βόλτα ένα Liebherr T 282 B, σε κλίμακα 1:50 με την υπογραφή την Conrad.
66 Αλληλογραφία
Η δική σας ανοιχτή γραμμή με το περιοδικό.
68 Ελεύθερος Χρόνος
Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τις στιγμές εκείνες κατά τις οποίες μπορούμε να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, όπως ακριβώς αυτή εδώ η ενότητα. Καλή διασκέδαση!

Αγορά
71 Η αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων
Οι ταξινομήσεις και ο παλμός των εταιρειών. Προσφορές και ειδήσεις που μέσα τους κρύβουν μοναδικές αγοραστικές ευκαιρίες.
75 Shopping Therapy
Και ο επαγγελματίας έχει ψυχή! Νέα προϊόντα για τον ελεύθερο χρόνο, τη δουλειά, το σπίτι, τον κήπο και γενικά την καλοπέραση και τον καλλωπισμό.
76 Aftermarket
Αξεσουάρ που σκοπό έχουν να κάνουν τη συμβίωση με το όχημα ακόμα πιο ευχάριστη. Ξοδέψτε υπεύθυνα!
78 Data
Οι τιμές καυσίμων στο εξωτερικό και τα τηλέφωνα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ατζέντα.

Extra
38 NAIAS 2013
Ο φακός του Car & Truck στη Μέκκα της παγκόσμιας αυτοκίνησης.
40 Στον Αστερισμό του Ανατέλλοντος Ηλίου
Αφιέρωμα στα δύο πιο μοσχοπουλημένα pick up της χρονιάς που πέρασε καθώς και όλα εκείνα τα στοιχεία στα οποία υπερέχει το καθένα, ώστε να εξάγετε τα συμπεράσματά σας προτού μπείτε στις αντιπροσωπείες της Nissan και της Toyota.
46 Ράλι Ντακάρ 2013
Όλο το χρονικό του πιο δύσκολου αγώνα αντοχής στον κόσμο.
80 Μηχανήματα Έργων
Παρουσιάζουμε τη νέα σειρά –HB– υδραυλικών βραχοσφυρών της Volvo για υψηλή απόδοση με χαμηλό θόρυβο και δονήσεις. Ακολουθούν σύντομες ειδήσεις με εργοταξιακό ενδιαφέρον.
82 Τελευταία λέξη
Χρονογράφημα του Δημήτρη Βάρου

 

 

 
Κλείσιμο [X]