ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 113

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ | Νο 113 ● ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

Εφημερίδα

Σελ.6 Ειδήσεις

Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Αποκαλύπτουμε και καταγράφουμε ό,τι αφορά τα νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων. Ξεχωρίζουμε τα νέα φορτηγά τρόλεϊ, τα πέντε συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας με τα οποία εξοπλίζει τα LCV της η Mercedes-Benz, καθώς και τις νέες εκδόσεις των Opel Movano και Renault Master.

 

 

Θέματα

Σελ.16 Volvo FM

Το νέο FM είναι το ιδανικό εργαλείο για όλες τις χρήσεις! Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών του ξεχωρίζουν οι αποδοτικοί και συνάμα οικονομικοί Euro6 κινητήρες, η νέα βελτιωμένη καμπίνα με την οδηγοκεντρική προσέγγιση και το επαναστατικό σύστημα διεύθυνσης της εταιρείας που απογειώνει την οδηγική απόλαυση.

Σελ.24 Mercedes-Benz Atego

Βρεθήκαμε στο Woerth, τη γενέτειρα των φορτηγών, για να σας αποκαλύψουμε τα πρώτα χαρακτηριστικά από το νέο αστέρι των ελαφρών - μεσαίων μεταφορών.

Σελ.30 Scania R & G Streamline

Ένας θρύλος από τα παλιά! Η Scania επαναφέρει στο προσκήνιο τις εκδόσεις Streamline για τις σειρές R και G οι οποίες εξοπλίζονται με ένα πλήρες εργοστασιακό πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων, ηλεκτρονικών συστημάτων και φυσικά με κινητήρες Euro6 προκειμένου να ενισχύσει την αποδοτικότητα των οχημάτων της.

Σελ.40 Mercedes-Benz Sprinter City 77

Προσπαθώντας να λύσει τις ανάγκες των αστικών μετακινήσεων ώστε οι Δήμοι –και όχι μόνο– να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους στο μέλλον, η Mercedes-Benz δημιούργησε –και εμείς «κυκλοφορούμε»– το νέο Sprinter City 77, τo μεγαλύτερο παιδί της οικογενείας των minibus των Γερμανών.

Σελ.48 Car & Truck of the Month

Σε αυτή την ενότητα θα βλέπετε κάθε μήνα τη δική μας επιλογή. Μια επιλογή που βασίζεται σε κάτι ιδιαίτερο και έχει πολλά να πει στον επαγγελματία αυτοκινητιστή. Για το μήνα αυτό RINSPEED microMAX.

Σελ.50 Τεχνολογία

Το πρώτο μέρος των λιπαντικών. Αναφερόμαστε στα λιπαντικά των κινητήρων, στα οφέλη τους καθώς επίσης στις κατηγορίες και στα είδη τους.

Club

Σελ.53 Επικαιρότητα

Καυτά νέα από τον ελληνικό χάρτη των μεταφορών, καθώς και το μηνιαίο σας ραντεβού με το «φορτίο του μήνα» και την «Εφορία». Παράλληλα παίρνουμε θέση γύρω από την επίμαχη διαφήμιση με «το φορτηγατζή και το αγόρι».

Σελ.60 Χρυσός Συνοδηγός

ΕΣΠΑ: Ευκαιρίες (για όσους έχουν ρευστό)…

Σελ.62 TIR

Διεθνείς ειδήσεις και εξελίξεις από τον κλάδο των μεταφορών, για να μην πιαστείτε αδιάβαστοι περνώντας τα σύνορα.

Σελ.64 Αλληλογραφία

Η δική σας ανοιχτή γραμμή με το περιοδικό. Εσείς ρωτάτε, εκφράζεστε, και εμείς απαντάμε ή παίρνουμε θέση αντίστοιχα. Παράλληλα ξεφεύγουμε για λίγο από την καθημερινότητα με τις αστείες φωτογραφίες που μας στέλνετε.

Σελ.66 Ελεύθερος Χρόνος

Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τις στιγμές εκείνες κατά τις οποίες μπορούμε να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, όπως ακριβώς αυτή εδώ η ενότητα. Καλή διασκέδαση!

Αγορά

Σελ.69 Η αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων

Οι ταξινομήσεις και ο παλμός των εταιρειών. Προσφορές και ειδήσεις που μέσα τους κρύβουν μοναδικές αγοραστικές ευκαιρίες.

Σελ.73 Shopping Therapy

Και ο επαγγελματίας έχει ψυχή! Νέα προϊόντα για τον ελεύθερο χρόνο, τη δουλειά, το σπίτι, τον κήπο και γενικά την καλοπέραση και τον καλλωπισμό.

Σελ.74 Aftermarket

Αξεσουάρ που σκοπό έχουν να κάνουν τη συμβίωση με το όχημα ακόμα πιο ευχάριστη. Ξοδέψτε υπεύθυνα!

Σελ.76 Data

Οι τιμές καυσίμων στο εξωτερικό και τα τηλέφωνα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ατζέντα.

Extra

Σελ.36 DAF Euro6

Βάζουμε στο μικροσκόπιο το νέο  και υπερσύγχρονο PACCAR MX–11.

Σελ.46 Michelin Χ Line Energy

Ξεκίνησε στην ελληνική αγορά η διάθεση της νέας γκάμας ελαστικών της Michelin για φορτηγά μεγάλων αποστάσεων που μειώνουν πραγματικά την κατανάλωση καυσίμου, και το Car & Truck σάς αποκαλύπτει την τεχνολογία που κρύβουν μέσα τους.

Σελ.78 Προφίλ Εταιρείας

«Εμπορική ΑΕΒΕ»: Η εταιρεία που εδώ και τέσσερις δεκαετίες προσφέρει λύσεις για το Iveco σας, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο.

Σελ.80 Μηχανήματα Έργων

Παρουσιάζουμε τον πρώτο «πράσινο» εκσκαφέα της Komatsu, αυτόν που για ακόμη μία φορά θα κάνει τους επισκέπτες της Bauma να παραμιλάνε. Επίσης γράφουμε για τα εργαλεία που θα κατεβάσει η Mercedes-Benz στο Μόναχο και για την εξέλιξη των έργων στα οδικά δίκτυα της χώρας.

Σελ.82 Τελευταία λέξη

Χρονογράφημα του Δημήτρη Βάρου.

 

 

 
Κλείσιμο [X]