ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 116

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ | Νο 116 ● ΙΟΥΛ. – ΑΥΓ. 2013
Εφημερίδα

Σελ.6 Ειδήσεις
Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Αποκαλύπτουμε και καταγράφουμε ό,τι αφορά τα νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων. Ξεχωρίζουμε το νέο Fiat Scudo, το Twizy Cargo, το νέο ηλεκτρικό επαγγελματικό αυτοκίνητο πόλης της Renault, καθώς και τη νέα τεχνολογία της Volvo Trucks που θέλει τα αυριανά ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά οχήματα να μη φέρουν μπαταρίες.

Σελ.14 Συνέντευξη
Συνομιλούμε με τον Γιώργο Παναγιωτίδη, αναπληρωτή εμπορικό διευθυντή γραμμών εξωτερικού της Attica Group, για την ελληνική ναυτιλία, τα δρομολόγια, τους ναύλους, τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο καθώς και για το αν οραματίζεται το μέλλον χωρίς φουρτούνες.

Θέματα
Σελ.18 Renault Trucks Euro6
Οι Γάλλοι «εν μιά νυκτί» άλλαξαν όλη την γκάμα των φορτηγών τους, κάνοντας τη δική τους Γαλλική Επανάσταση στον κλάδο των φορτηγών και όχι μόνο. Τα νέα φορτηγά –κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Volvo πλέον– διαθέτουν σύγχρονα χαρακτηριστικά και υπόσχονται χαμηλά λειτουργικά κόστη ελέω Euro6.

Σελ.26 Mercedes-Benz Arocs
O Νίκος Μήττας βρέθηκε στο Βούπερταλ της Γερμανίας, σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοτάξια εξόρυξης της Ευρώπης, για την πανευρωπαϊκή οδηγική παρουσίαση του νέου Mercedes-Benz Arocs, για να διαπιστώσει στην πράξη τι εστί Arocs.

Σελ.32 ΜΑΝ TGL & TGM
Πόσο δύσκολο είναι για έναν κατασκευαστή να βελτιώσει απολύτως τα επιτυχημένα μοντέλα του; Την απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα δίνουν οι ιθύνοντες της MAN, παρουσιάζοντας τα αναβαθμισμένα ελαφρομεσαία TGL και TGM φορτηγά της.

Σελ.38 Setra ComfortClass S 515 HD
Στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών δοκιμών κατανάλωσης καυσίμου που πραγματοποιούν οι ιθύνοντες της Setra, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το νέο λεωφορείο ComfortClass S 515 HD σε ένα από τα πιο εμπορικά δρομολόγια της χώρας, Αθήνα - Θεσσαλονίκη, και να δούμε τελικά πόσα λίτρα πετρέλαιο «ρουφάει» ο OM 470 σε 505km.

Σελ.48 Car & Truck of the Month
Σε αυτή την ενότητα θα βλέπετε κάθε μήνα τη δική μας επιλογή. Μια επιλογή που βασίζεται σε κάτι ιδιαίτερο και έχει πολλά να πει στον επαγγελματία αυτοκινητιστή. Για το μήνα αυτό Setra TopClass 500.

Σελ.50 Τεχνολογία
Οι αιτίες, οι συνέπειες και οι διορθωτικές κινήσεις όταν διαπιστώσουμε ότι κάτι «τρέχει» με την πίεση του λαδιού του κινητήρα μας.

Club
Σελ.53 Επικαιρότητα
Καυτά νέα από τον ελληνικό χάρτη των μεταφορών: Η παράδοση - παραλαβή του Υπουργείου Μεταφορών, τα πρόστιμα-φωτιά σε όσους οδηγούν χωρίς Π.Ε.Ι., η απαγόρευση των οχημάτων άνω του 1,5t στο κέντρο της Αθήνας, τα αποτελέσματα από τις εκλογές του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί της Αττικής και πολλά άλλα…

Σελ.60 Χρυσός Συνοδηγός
Tips για υπεύθυνη μετακίνηση.

Σελ.64 TIR
Διεθνείς ειδήσεις και εξελίξεις από τον κλάδο των μεταφορών, για να μην πιαστείτε αδιάβαστοι περνώντας τα σύνορα.

Σελ.66 Ελεύθερος Χρόνος
Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τις στιγμές εκείνες κατά τις οποίες μπορούμε να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, όπως ακριβώς αυτή εδώ η ενότητα. Καλή διασκέδαση!

Αγορά
Σελ.69 Η αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων
Οι ταξινομήσεις και ο παλμός των εταιρειών. Προσφορές και ειδήσεις που μέσα τους κρύβουν μοναδικές αγοραστικές ευκαιρίες.

Σελ.73 Shopping Therapy
Και ο επαγγελματίας έχει ψυχή! Νέα προϊόντα για τον ελεύθερο χρόνο, τη δουλειά, το σπίτι, τον κήπο και γενικά την καλοπέραση και τον καλλωπισμό.

Σελ.74 Aftermarket
Αξεσουάρ που σκοπό έχουν να κάνουν τη συμβίωση με το όχημα ακόμα πιο ευχάριστη. Ξοδέψτε υπεύθυνα!

Σελ.76 Data
Οι τιμές καυσίμων στο εξωτερικό και τα τηλέφωνα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ατζέντα.

Extra
Σελ.44 2ο Truck Show Κοζάνης
Το 2ο Truck Show ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες.

Σελ.78 Fleet Management
Το δεύτερο μέρος από τη μελέτη του Παντελή Γιαννέλου (Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ) σχετικά με τη «Βελτιστοποίηση δρομολόγησης οχημάτων».

Σελ.80 Μηχανήματα Έργων
Παρουσιάζουμε τα σκληροτράχηλα φορτηγά που κατέβασε η Iveco Trucks στην «Bauma 2013», το αναβαθμισμένο dumper 777G της Caterpillar, και τέλος παρατηρούμε τα έργα στους ελληνικούς δρόμους.

Σελ.82 Τελευταία Λέξη
Χρονογράφημα του Δημήτρη Βάρου.

 

 

 
Κλείσιμο [X]