ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 119

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ | Νο 119 ● ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013
Εφημερίδα
Σελ.6 Ειδήσεις

Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Αποκαλύπτουμε και καταγράφουμε ό,τι αφορά τα νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων.
Ξεχωρίζουμε το πρόγραμμα «Truck TopFit» της Mercedes-Benz με το οποίο εφοδιάζεται το νέο Actros, το οποίο στόχο έχει να κάνει τη διαβίωση του οδηγού μέσα στην καμπίνα ενός φορτηγούσαν αυτή στο σπίτι του. Σας παρουσιάζουμε τον ισχυρότερο –μέχρι να απαντήσει η Volvo– Euro6 κινητήρα της αγοράς, καθώς και τα νέα Fuso Canter με τεχνολογία Euro6. Επίσης αποχαιρετούμε το Volkswagen Kombi και πολλά άλλα...

Θέματα
Σελ.16 Setra TopClass σειρά 500

Η Setra επέλεξε τη γαλλική Ριβιέρα για να παρουσιάσει την ολοκληρωμένη γκάμα του νέου TopClass σειρά 500. Η επιλογή δεν έγινε τυχαία, καθώς κανένα άλλο μέρος της Ευρώπης δεν είναι ταυτισμένο τόσο πολύ με τις λέξεις «dolce vita», «glamour» και «εκλεπτυσμός». Στοιχεία που συναντάμε στον υπερθετικό βαθμό και στα νέα της λεωφορεία.

Σελ.22 Volvo FE
Το ευέλικτο νέο Volvo FE ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που θέτουν οι αστικές και οι περιφερειακές διανομές, οι ελαφρές κατασκευές, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και οι μεταφορές μέσω ψυγείων με γνήσια αποδοτικότητα.

Σελ.36 Opel LCV Range
Οι τελευταίες γενιές των Combo, Vivaro και Movano αποτελούν την πιο προηγμένη και ευέλικτη γκάμα LCV που έχει λανσάρει ποτέ η γερμανική φίρμα, καλύπτοντας σχεδόν όλες τις απαιτήσεις μέχρι 4,5t μέσω μίας εξαιρετικά ευρείας γκάμας εκδόσεων.

Σελ.42 Ford Transit Connect
Το «Van της Χρονιάς για το 2014» προσφέρει έξυπνες λύσεις για κορυφαίες δυνατότητες στην καθημερινή μεταφορά φορτίων.

Σελ.48 Volkswagen e-load up!
H Volkswagen παρουσίασε ένα λιλιπούτειο van-άκι, βασισμένο στην ηλεκτρική έκδοση του «up!» και ιδανικό για όσους επαγγελματίες δραστηριοποιούνται στα αστικά κέντρα.

Σελ.50 Piaggio Ape Calessino 200
Το πιο αγαπητό τρίκυκλο μεταφοράς επιβατών στον πλανήτη απέκτησε νέα «καρδιά» και ένα ανανεωμένο, πιο ανάλαφρο στιλ.

Σελ.52 Car & Truck of the Month
Σε αυτή την ενότητα θα βλέπετε κάθε μήνα τη δική μας επιλογή. Μια επιλογή που βασίζεται σε κάτι ιδιαίτερο τεχνολογικά και έχει πολλά να πει στον επαγγελματία αυτοκινητιστή. Για το μήνα αυτό Van Hool Exqui.City Mettis project.

Club
Σελ.55 Επικαιρότητα

Καυτά νέα από τον ελληνικό χάρτη των μεταφορών: Η ΟΦΑΕ ζητάει από την Πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της η ελληνική οικονομία χάνει από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές σε ετήσια βάση πάνω από 150 εκατ. ευρώ. Αναφέρουμε τις υποχρεώσεις του προσωπικού του ΚΤΕΛ καθώς και τα δικαιώματα των επιβατών και απορούμε γιατί σε τέτοιες εποχές οι βουλευτές να μην πληρώνουν διόδια, και πολλά άλλα…

Σελ.62 Χρυσός συνοδηγός
Επιλέγοντας τα καταλληλότερα ελαστικά για το όχημά σας επιτυγχάνετε μέγιστη ασφάλεια, εξοικονομείτε χρήματα από καύσιμα ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνετε μέγιστες επιδόσεις.

Σελ.64 TIR
Διεθνείς ειδήσεις και εξελίξεις από τον κλάδο των μεταφορών, για να μην πιαστείτε αδιάβαστοι περνώντας τα σύνορα.

Σελ.68 Ελεύθερος Χρόνος
Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τις στιγμές εκείνες κατά τις οποίες μπορούμε να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, όπως ακριβώς αυτή εδώ η ενότητα. Καλή διασκέδαση!

Αγορά
Σελ.71 Η αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων

Οι ταξινομήσεις και ο παλμός των εταιρειών. Προσφορές και ειδήσεις που μέσα τους κρύβουν μοναδικές αγοραστικές ευκαιρίες.

Σελ.75 Shopping Therapy
Και ο επαγγελματίας έχει ψυχή! Νέα προϊόντα για τον ελεύθερο χρόνο, τη δουλειά, το σπίτι, τον κήπο και γενικά την καλοπέραση και τον καλλωπισμό.

Σελ.76 Aftermarket
Αξεσουάρ που σκοπό έχουν να κάνουν τη συμβίωση με το όχημα ακόμα πιο ευχάριστη. Ξοδέψτε υπεύθυνα!

Σελ.78 Data
Οι τιμές καυσίμων στο εξωτερικό και τα τηλέφωνα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ατζέντα.

Extra
Σελ.28 Μια βόλτα στο μουσείο της Mercedes-Benz

Πρόκειται για ένα επιβλητικό κτίριο με 9 πατώματα, το οποίο περικλείει την ιστορία της γερμανικής μάρκας και το οποίο κάνει μικρούς και μεγάλους να χάνουν τα λόγια τους ταξιδεύοντάς τους από το παρελθόν στο παρόν και από το παρόν στο κοντινό αύριο.

Σελ.80 Μηχανήματα Έργων
Παρουσιάζουμε τους βελτιωμένους ελαστικοφόρους φορτωτές L30G και L35G της Volvo CE, με χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν μέχρι και μεγαλύτερα μηχανήματα, και παράλληλα παρατηρούμε τα έργα στις ελληνικές οδούς.

Σελ.82 Τελευταία Λέξη
Χρονογράφημα του Δημήτρη Βάρου.

 

 

 
Κλείσιμο [X]