ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 123

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ | Νο 123 ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Εφημερίδα
6 Ειδήσεις
Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Αποκαλύπτουμε και καταγράφουμε ό,τι αφορά τα νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων.
Ξεχωρίζουμε τη νέα γενιά του NT500, του ελαφρού φορτηγού της Nissan με μεικτό βάρος 3,5 - 7,5t, καθώς και την επιμονή της Scania στην ηλεκτροκίνηση. Επίσης, η Daimler AG εισάγει στα λεωφορεία των Mercedes-Benz και Setra το Predictive Powertrain Control (ελληνιστί: εξελιγμένος «πιλότος» οικονομίας), η Ford με τα νέα Transit (2t) και Transit Connect παίρνει τα σκήπτρα στο Arctic Van Test 2014, ενώ η Nissan πάει τους κεντρικούς καθρέφτες ένα βήμα παρακάτω. Σας αποκαλύπτουμε τα πρώτα σκίτσα του νέου pick up της KIA και πολλά άλλα…

Θέματα
14 Volkswagen Amarok Canyon 2.0 BiTDI 180Ps DSG-8
Ο Νίκος Μήττας είναι ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος και το Car & Truck το πρώτο ελληνικό περιοδικό που οδηγεί το GTI των pick up, το Volkswagen Amarok Canyon! Αφού διανύσαμε τα πρώτα χιλιόμετρα με προσοχή και με κάποιους περιορισμούς, ώστε να επιτευχθεί το σωστό ροντάρισμα (στρώσιμο) του κινητήρα (είπαμε, το αυτοκίνητο ήταν καινούριο, με διψήφιο αριθμό χιλιομέτρων στο οδόμετρο), το οδηγήσαμε στο όριο τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χώμα, ώστε να μπορούμε να γράψουμε: «Σας το εγγυόμαστε…».

26 Mercedes-Benz V-Class
Το νέο Viano (ή αλλιώς V-Class, όπως πλέον ονομάζεται) ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία των Γερμανών σε ό,τι αφορά το δυναμισμό στο αμάξωμα, ενσωματώνοντας φυσικά όλες τις νέες τεχνολογίες σε θέματα άνεσης και ασφάλειας των επιβατών. Στόχος του –τι άλλο;– η κορυφή της κατηγορίας!

30 Mahindra Goa 4x4 SC
Αυτό το τόσο διαφορετικό «αγροτικό» ορίζει σε μεγάλο βαθμό τις σημαντικές αλλαγές που έχει γνωρίσει η εγχώρια οικονομία και παράλληλα τη στροφή που έχει κάνει το αγοραστικό κοινό τα τελευταία χρόνια ως προς τις επιλογές του. Με λίγα λόγια, εστιάζει στην πράξη και όχι στο να κλέψει τις εντυπώσεις.

36 Car & Truck of the Month
Σε αυτή την ενότητα θα βλέπετε κάθε μήνα τη δική μας επιλογή. Μια επιλογή που βασίζεται σε κάτι ιδιαίτερο τεχνολογικά και έχει πολλά να πει στον επαγγελματία αυτοκινητιστή. Για το μήνα αυτό, Volkswagen Multivan Alltrack.

38 Τεχνικό
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους συσσωρευτές ενέργειας (κοινώς μπαταρίες), ο ρόλος των οποίων σ’ ένα όχημα είναι το ίδιο σημαντικός όσο και ο κινητήρας, καθώς χωρίς αυτούς τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

Club
41 Επικαιρότητα
Καυτά νέα από τον ελληνικό χάρτη των μεταφορών: Οι αυτοκινητιστές (ξανα)ζεσταίνουν τις μηχανές και ετοιμάζονται για απεργίες, αν η Κυβέρνηση δεν τροποποιήσει το πολυνομοσχέδιο. Επίσης, γίνονται πιο αδιάβλητες οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, έρχεται το 2016 το νέο «ζωνικό» σύστημα χρεώσεων στα εισιτήρια ΜΜΜ, ενώ ο Θύμιος Λυμπερόπουλος (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α) τα βρήκε με τον Χατζηδάκη αλλά «τα χώνει» στον Καμίνη. Τέλος, παρουσιάζουμε τη νέα εγκύκλιο για τη μεταφορά κατοικίδιων στα ΚΤΕΛ και στα αστικά λεωφορεία, καθώς και το δεκάλογο δεσμεύσεων για τη ζωή που καλούνται να προασπιστούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

46 TIR
Διεθνείς ειδήσεις και εξελίξεις από τον κλάδο των μεταφορών, για να μην πιαστείτε αδιάβαστοι περνώντας τα σύνορα.

50 Ελεύθερος Χρόνος
Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τις στιγμές εκείνες κατά τις οποίες μπορούμε να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, όπως ακριβώς αυτή εδώ η ενότητα. Καλή διασκέδαση!

Αγορά
55 Η αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων
Οι ταξινομήσεις και ο παλμός των εταιρειών. Προσφορές και ειδήσεις που μέσα τους κρύβουν μοναδικές αγοραστικές ευκαιρίες.

59 Shopping Therapy
Και ο επαγγελματίας έχει ψυχή! Νέα προϊόντα για τον ελεύθερο χρόνο, τη δουλειά, το σπίτι, τον κήπο και γενικά την καλοπέραση και τον καλλωπισμό.

60 Aftermarket
Αξεσουάρ που σκοπό έχουν να κάνουν τη συμβίωση με το όχημα ακόμα πιο ευχάριστη. Ξοδέψτε υπεύθυνα!

62 Data
Οι τιμές καυσίμων στο εξωτερικό και τα τηλέφωνα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ατζέντα.

Extra
22 Taxi Show 2014
To Car & Truck βρέθηκε δίπλα στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, κατά τη διάρκεια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Ειδικών Μεταφορών και Νέων Τεχνολογιών – Taxi Show 2014. Συνομίλησε με όλους τους εκθέτες, αυτοκινητιστές και επαγγελματίες, αφουγκράστηκε τα προβλήματά τους και σας παρουσιάζει σε ένα μοναδικό τρισέλιδο τα μοντέλα που έλαμψαν διά της παρουσίας τους.

64 Μηχανήματα Έργων
Παρουσιάζουμε τη νέα κινητή εναέρια πλατφόρμα εργασίας (MEWP) της Hiab και τις νέες υπηρεσίες ενοικίασης μηχανημάτων έργων της ΕΛΤΡΑΚ, ενώ παράλληλα παρατηρούμε τα έργα στις ελληνικές οδούς.

66 Τελευταία Λέξη
Από το Νίκο Μήττα.

 

 

 
Κλείσιμο [X]