ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 124

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ | Νο 124 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014

Εφημερίδα
Σελ.8 Ειδήσεις
Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Αποκαλύπτουμε και καταγράφουμε ό,τι αφορά τα νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων.
Ξεχωρίζουμε τη νέα γενιά του Daily, του ελαφρού φορτηγού της Iveco με ωφέλιμο όγκο φόρτωσης έως και 20m3, καθώς και το ασφαλέστερο λεωφορείο του πλανήτη, το Mercedes-Benz Travego, το οποίο εξοπλίζεται πλέον με το ABA3. Επίσης, το 2015 η Mercedes-Benz ετοιμάζει νέους, αποδοτικότερους και πιο ήσυχους κινητήρες φυσικού αερίου για τα Econic, η Scania με την προσθήκη ενός 16-λιτρου V8 κινητήρα προσφέρει πλέον 5 μηχανικά σύνολα που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το bio-diesel, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Γερμανίας εντάσσει στο στόλο της τα ηλεκτροκίνητα Renault Twizy και πολλά άλλα…
Σελ.14 Συνέντευξη
Συνομιλούμε με το νέο διευθυντή πωλήσεων της GM Hellas κ. Λεωνίδα Μισαλάκη για τα νέα δεδομένα, τις νέες απαιτήσεις, την τεχνολογική πρόοδο της Opel και την ψυχολογία των καταναλωτών.

Θέματα
Σελ.18 Mitsubishi Fuso Canter MY 2014 (Euro6/ Euro5b+)
Με βασικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει ESP, ABS και ηλεκτρονικό κατανεμητή πέδησης έρχεται το νέο Canter ΜΥ2014, που διατίθεται σε εκδόσεις προδιαγραφών Euro6 (αφορά εκδόσεις με μεικτό βάρος από 6,5 έως 8,55t) και Euro5b+ (αφορά εκδόσεις με μεικτό βάρος από 3,5 έως 6,0t) αλλά και μία έκδοση 4x4 με μειωτήρα στροφών.
Σελ.24 Opel/ Vauxhall Vivaro
Πρακτικές λύσεις μεταφοράς φορτίων συνδυασμένες με ποιότητα και λειτουργικότητα υπόσχεται η δεύτερη γενιά του Opel/ Vauxhall Vivaro, που κάνει την εμφάνισή της εξοπλισμένη με αποδοτικούς πετρελαιοκινητήρες 1,6 λίτρων για χαμηλή κατανάλωση. Όλα αυτά «ντυμένα» με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Opel, για πρώτη φορά στην κατηγορία των LCV.
Σελ.26 VW Amarok Canyon Vs Barracuda Buggy
Τολμάμε και βάζουμε δίπλα στο πιο «κυριλέ» pick up της ελληνικής αγοράς ένα buggy που όμοιό του σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί. Άραγε, μπορεί το Amarok να «χορέψειι» όπως το Barracuda στις πλαγιές του Βαρνάβα;
Σελ.34 Car & Truck of the Month
Σε αυτή την ενότητα θα βλέπετε κάθε μήνα τη δική μας επιλογή. Μια επιλογή που βασίζεται σε κάτι ιδιαίτερο τεχνολογικά και έχει πολλά να πει στον επαγγελματία αυτοκινητιστή. Για το μήνα αυτό, Volvo FH16 Euro6.

Club
Σελ.37 Επικαιρότητα
Καυτά νέα από τον ελληνικό χάρτη των μεταφορών: H ΟΦΑΕ σπάει τη σιωπή της και αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για την αναστολή της απεργίας των αυτοκινητιστών. Επίσης, όλες οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, στα 500 ευρώ η εισφορά για νέα άδεια ΦΔΧ, και οι αλλαγές που αφορούν κυρίως τα ταξί αλλά και τα τουριστικά λεωφορεία με βάση τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».
Σελ.42 Χρυσός Συνοδηγός
Χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε τα σωστά ελαστικά σε ένα περονοφόρο όχημα (κλαρκ).
Σελ.44 TIR
Διεθνείς ειδήσεις και εξελίξεις από τον κλάδο των μεταφορών, για να μην πιαστείτε αδιάβαστοι περνώντας τα σύνορα.
Σελ.48 Ελεύθερος Χρόνος
Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ σημαντικός για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τις στιγμές εκείνες κατά τις οποίες μπορούμε να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και να διευρύνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, όπως ακριβώς αυτή εδώ η ενότητα. Καλή διασκέδαση!

Αγορά
Σελ.53 Η αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων
Οι ταξινομήσεις και ο παλμός των εταιρειών. Προσφορές και ειδήσεις που μέσα τους κρύβουν μοναδικές αγοραστικές ευκαιρίες.
Σελ.59 Shopping Therapy
Και ο επαγγελματίας έχει ψυχή! Νέα προϊόντα για τον ελεύθερο χρόνο, τη δουλειά, το σπίτι, τον κήπο και γενικά την καλοπέραση και τον καλλωπισμό.
Σελ.60 Aftermarket
Αξεσουάρ που σκοπό έχουν να κάνουν τη συμβίωση με το όχημα ακόμα πιο ευχάριστη. Ξοδέψτε υπεύθυνα!
Σελ.62 Data
Οι τιμές καυσίμων στο εξωτερικό και τα τηλέφωνα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ατζέντα.

Extra
Σελ.64 Μηχανήματα Έργων
Παρουσιάζουμε τον πρώτο υβριδικό γερανοφόρο εμπρόσθιας ανύψωσης της Konecranes, τη νέα σειρά DM υδραυλικών σφυριών Daemo με λειτουργικό βάρος από 123 έως 5.900kg, και παράλληλα παρατηρούμε τα έργα στις ελληνικές οδούς.
Σελ.66 Τελευταία Λέξη
Από το Νίκο Μήττα.

 

 

 
Κλείσιμο [X]