ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 164

Σεπτέμβριος 2018

ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΝ LINE 
το νέο τεύχος του ανανεωμένου
Car & Truck

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

6 Ειδήσεις

Νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων. Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Επανεκκίνηση για παραδόσεις Scania V8, «τηλε-ιατρική» για λεωφορεία, αερο-ταξί παρουσίασε η Rolls Royce, τα μίνι λεωφορεία της Tesla, νέα αυτοκινούμενα… διαμερίσματα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣΔΟΚΙΜΕΣ

16 Ford Ranger PU RAPTOR

Η σκληρότερη και ταχύτερη έκδοση του Ford Ranger παρουσιάστηκε στην έκθεση ηλεκτρονικών παιχνιδιών Gamescom στην Κολωνία της Γερμανίας.

18  Fiat Talento 1.6 XL ECOjet 125

Οδηγούμε το μεγάλο πολυμορφικό – επαγγελματικό όχημα της Fiat Professional και ανακαλύπτουμε τους χώρους, την οδική συμπεριφορά και την αυτονομία που παρέχει ένα από τα καλύτερα οχήματα που απευθύνεται στην τουριστική βιομηχανία και σε ανάγκες μεταφοράς προσωπικού.

22  IAA 2018: Μια πρόγευση από την έκθεση στο Αννόβερο

Μια σύντομη ματιά στις τεχνολογίες του αύριο και στο μέλλον της επαγγελματικής αυτοκίνησης που αναμένεται να παρουσιαστούν στη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών οχημάτων της Ευρώπης.

28 Nikola ONE, Nikola TWO

Η Nikola Motor Company μια νεοφυής εταιρεία που ειδικεύεται σε μοντέρνα ηλεκτρικά off-road και στρατιωτικά οχήματα, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη γερμανική Bosch για την ανάπτυξη ηλεκτρικού συστήματος κίνησης βαρέων φορτηγών μεγάλων αποστάσεων.

CLUB

33 Κλαδική ενημέρωση

Έρευνα για το νέο τοπίο στις οδικές μεταφορές της Ευρώπης. Απαντούν οι πρόεδροι του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών και της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ διεθνών μεταφορών αναζητούν τα καλύτερα ασφαλιστικά συμβόλαια. Καταγγελία ΟΣΜΕ για τα προνόμια των ΚΤΕΛ, άλλαξε η φορολόγηση της μεταβίβασης ΦΔΧ, τσουχτερές οι παραβάσεις ADR, πιστοποιημένη εκπαίδευση οδηγών.

TIR

36 Ενημέρωση για όσους ταξιδεύουν με φορτηγά εκτός Ελλάδος. Ουγγρικό «μπλόκο» σε φορτηγά διεθνών μεταφορών, περιορισμοί στη διακίνηση εμπορευμάτων μέσω Ρωσίας, εμπλοκή με αιτήματα της Ουκρανίας για «διπλές» άδειες.

ΧΡΥΣΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ

38 Αφιέρωμα στα καύσιμα των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

42 Το παρελθόν κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις

ΑΓΟΡΑ

44 Η αγορά των επαγγελματικών οχημάτων

Ανάλυση των στοιχείων ταξινομήσεων Van, pick-up, ταξί, φορτηγών, υπερκατασκευών και λεωφορείων.

46  Ειδήσεις από την ελληνική αγορά

48 Χρηστικά θέματα

50 Τελευταία λέξη

 

 

 
Κλείσιμο [X]