ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 168

Δεκέμβριος 2018

ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΝ LINE 
το νέο τεύχος του ανανεωμένου
Car & Truck

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Σελ. 6  Ειδήσεις

Νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων. Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ξεκινούν οι διαγωνισμοί για 750 + 92 αστικά λεωφορεία μεταξύ των οποίων και 330 ηλεκτρικά. Βραβείο για το Iveco Stralis NP460.  «Τρίζει» η συμμαχία Renault – Nissan – Mitsubishi. Αντικατάσταση αερόσακου συνοδηγού σε 17.920 Mazda στην Ελλάδα.

ΘΕΜΑ

Σελ. 24  Τέλος εποχής για το πετρέλαιο
Ακόμη και η Ελλάδα ετοιμάζεται για την εποχή της ηλεκτροκίνησης, με σχέδια για παροχή κινήτρων, φοροαπαλλαγές και νέα απόσυρση, έτσι ώστε μέχρι το 2030 να μπουν σε κυκλοφορία πολύ ποιο καθαρά φορτηγά και λεωφορεία, με ένα σημαντικό ποσοστό τους να χρησιμοποιεί ηλεκτροκίνηση ή φυσικό αέριο και άλλα εναλλακτικά καύσιμα. Αναλυτικά τα βήματα, όπως περιγράφονται στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Περιβάλλον.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ – ΔΟΚΙΜΕΣ

Σελ. 12  Mitsubishi L200 my2020

Τη νέα γενιά του L200 παρουσίασε στην Ταϊλάνδη η Mitsubishi, η οποία αναμένεται να έρθει και στην Ευρώπη μετά το καλοκαίρι του 2019.

Σελ. 14  VW TAROK

Το πρότυπο TAROK (κάτι σαν λογοπαίγνιο με το ευρωπαϊκό T-ROC) που παρουσίασε η Volkswagen στη Βραζιλία, είναι ουσιαστικά ένα όχημα έτοιμο να περάσει σε παραγωγή, τόσο στην αγορά της Λατ. Αμερικής όσο και στην Ευρώπη.

Σελ. 16  Nissan Pick-Up «Sentinel»

Το πρωτότυπο Pick-Up διάσωσης με τον «σκληροτράχηλο» χαρακτήρα, μπορεί να ανταπεξέλθει σε αποστολές στις ποιο δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές.

Σελ. 24   Karsan Jest electric
Στις εγκαταστάσεις της BMW Driving Academy, στο πρώην αεροδρόμιο Maisach, κοντά στα κεντρικά γραφεία της BMW στο Μόναχο, παρουσίασε η τουρκική Karsan το μοντέλο παραγωγής του 6μετρου ηλεκτρικού λεωφορείου πόλης JEST, με σύστημα κίνησης από το ηλεκτρικό BMW i3.

CLUB

Σελ. 33  Κλαδική ενημέρωση

Διαμαρτυρία για την υποχρέωση προ-δήλωσης υπερωριών. Διευκρίνιση ΠΟΕΙΑΤΑ για τα POS σε ταξί. Αποκεντρωμένες αφετηρίες στα ΚΤΕΛ Αττικής. Αντιδράσεις ταξιτζήδων για τα «δώρα» της Ν.Δ. Διαμαρτυρία αυτοαπασχολούμενων οδηγών φορτηγών. Μείωση 5,2% στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές. Επένδυση 250 εκατ. ευρώ για τα Logistics στα Οινόφυτα

TIR

Σελ. 36      Ενημέρωση για όσους ταξιδεύουν με φορτηγά εκτός Ελλάδος. Κίνητρα για ασφαλείς χώρους στάθμευσης φορτηγών. Μόνο 60 οι άδειες ΕΔΥΜ για το 2019. Διευκρίνιση για την Κοινοτική Άδεια Διεθνών Μεταφορών

ΧΡΥΣΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ

Σελ. 38  Αφιέρωμα στα λιπαντικά της γραμμής κίνησης των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, φορτηγών και λεωφορείων.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Σελ. 42 Το παρελθόν κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις

ΑΓΟΡΑ

Σελ. 44  Η αγορά των επαγγελματικών οχημάτων: Ανάλυση των στοιχείων ταξινομήσεων Van, pick-up, ταξί, φορτηγών, υπερκατασκευών και λεωφορείων.

Σελ. 46 Ειδήσεις από την ελληνική αγορά, προσφορές και νέα προϊόντα.

Σελ. 48  Χρηστικά θέματα

Σελ50 Τελευταία λέξη

Χρονογράφημα του Χάρη Λαζαρόπουλου

 

 

 

 

 
Κλείσιμο [X]