ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ 170

Φεβρουάριος 2019

ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΝ LINE 
το νέο τεύχος του ανανεωμένου
Car & Truck

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

6        Ειδήσεις

Νέα μοντέλα επαγγελματικών, φορτηγών και λεωφορείων. Όσα έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο. Παγκόσμια συμμαχία Volkswagen – Ford για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα. Στον όμιλο Συγγελίδη η Opel στην Ελλάδα. Λεωφορεία χωρίς οδηγό. Αν η Alfa Romeo έφτιαχνε φορτηγά. Σε αυτόνομα φορτηγά SAE Level 4 επενδύει η Daimler Trucks. Pickup concept με βάση το Suzuki Jimny. Το νέο Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Logistics. Λεωφορεία με «παντογράφο» σε δρομολόγια στη Βαρκελώνη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

10      Θάνος Βούρδας, γενικός γραμματέας Μεταφορών

Μιλά στο περιοδικό Car&Truck για τα σχέδια ανανέωσης των στόλων αστικών λεωφορείων, για την οργάνωση των εμπορευματικών μεταφορών, για τη στροφή που επιχειρείται σε πιο καθαρά καύσιμα και για την ηλεκτροκίνηση.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣΔΟΚΙΜΕΣ

12      Fiat Professional Panda Van

Η ανανεωμένη γκάμα διαθέτει ως επιλογή κινητήρα διπλού καυσίμου, βενζίνης ή φυσικού αερίου CNG, αλλά και έκδοση 4x4 Van.

14      Nissan NV300 Concept Van
Μια ενδιαφέρουσα πρόταση σε έκδοση κινητού ξυλουργείου, η οποία αναδεικνύει την ευελιξία των ελαφρών φορτηγών Nissan σε εξειδικευμένες μετασκευές.

16      Ford Ranger Wildtrack MY2019
Αλλάζει ρούχα για το 2019 και έρχεται στην Ελλάδα με άγριες διαθέσεις, με δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα 213 ίππων και δυνατότητα επιλογής προφίλ οδήγησης.

18      Opel Combo Life & Opel Combo Van

Ένα αυτοκίνητο που θυμίζει ελβετικό σουγιά σε λειτουργικότητα και μοιράζεται τον τίτλο «International Van of the year 2019» μαζί με τα ξεδελφάκια του στον όμιλο PSA, τα Citroen Berlingo και Peugeot Partner.

24      Nissan Navara N-Guard

Το Navara με τη μεγάλη διπλή καμπίνα είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της διπλής φιλοσοφίας χρήσης που προωθεί η Nissan και τα «ξαδελφάκια» του, Renault Alaskan και Mercedes X-Class: τις καθημερινές «εργάτης», τα σαββατοκύριακα «αλήτης»…

CLUB

31      Κλαδική ενημέρωση

Πρόσκληση για νέες άδειες ταξί. Υποχρεωτικό POS σε αποθήκευση και μεταφορές. Ωράρια οδήγησης και ανάπαυσης οδηγών φορτηγών. Τί αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης. Εφαρμογή ΦΠΑ στις εμπορευματικές μεταφορές. Προγραμματισμός εξετάσεων πιστοποίησης ADR για το 2019.

TIR

36      Ενημέρωση για όσους ταξιδεύουν με φορτηγά εκτός Ελλάδος. Οι εθνικές αργίες στην Ευρώπη. Χορήγηση αδιάθετων αδειών ΕΔΥΜ 2019. Πρόσθετη οδική απαγόρευση στο Τιρόλο. Ρωσική απαγόρευση εισαγωγής εμπορευμάτων. Αμετάβλητη η τιμή των δελτίων TIR. Εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων στην Ουγγαρία. Τελωνειακά γραφεία TIR στη Λευκορωσία. Κλειστή γέφυρα για φορτηγά στο Ρήνο.

ΧΡΥΣΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ

38      Αφιέρωμα σε ανταλλακτικά φρένων και ανάρτησης βαρέων επαγγελματικών οχημάτων.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

42      Το παρελθόν κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις

ΑΓΟΡΑ

44      Η αγορά των επαγγελματικών οχημάτων

Ανάλυση των στοιχείων ταξινομήσεων Van, pick-up, ταξί, φορτηγών, υπερκατασκευών και λεωφορείων.

46      Ειδήσεις από την ελληνική αγορά

48      Χρηστικά θέματα

50      Τελευταία λέξη

Χρονογράφημα του Χάρη Λαζαρόπουλου

 

 

 

 

 
Κλείσιμο [X]