ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

Η HONDA ΕΞΕΛΙΣΣΕΙ ΠΡΩΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ «ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ» ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ

ΟΣΟΝΟΥΠΩ Η ΔΟΚΙΜΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΡΟΜΟ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 09/05/2012

 

Η Honda Motor Co. Ltd ανακοίνωσε την επιτυχημένη εξέλιξη της παγκοσμίως πρώτης τεχνολογίας, που ανιχνεύει ενδεχόμενο κυκλοφοριακής συμφόρησης και προσδιορίζει κατά πόσο το λεγόμενο «μοντέλο κίνησης» του οχήματος δημιουργεί κυκλοφοριακές ανασχέσεις. Η Honda εξέλιξε αυτή την τεχνολογία αναγνωρίζοντας ότι ο βαθμός επιτάχυνσης και επιβράδυνσης ενός αυτοκινήτου επηρεάζει την κυκλοφορία των πίσω οχημάτων και μπορεί να προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Προηγμένων Επιστημών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου του Τόκυο, η Honda πραγματοποίησε πειραματικές δοκιμές ενός συστήματος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ανίχνευσης πιθανότητας κυκλοφοριακής συμφόρησης. Τα αποτελέσματα δοκιμών έδειξαν ότι το σύστημα βοήθησε στην αύξηση της μέσης ταχύτητας κατά 23% περίπου και βελτίωσε την απόδοση των αυτοκινήτων που ακολουθούν σχεδόν κατά 8%.

Στοχεύοντας να παρουσιάσει αυτή την τεχνολογία στην αγορά, η Honda θα ξεκινήσει την πρώτη δοκιμή της τεχνολογίας σε δημόσιο δρόμο στην Ιταλία και στην Ινδονησία φέτος (ξεκινώντας αυτές τις ημέρες έως και τον Ιούλιο αντίστοιχα), προκειμένου να επαληθεύσει την αποτελεσματικότητά της στην ελαχιστοποίηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Αντί να ενημερώνει τον οδηγό με πληροφορίες που τον βοηθούν να αποφύγει ένα μποτιλιάρισμα σύμφωνα με τα τρέχοντα δελτία οδικής κυκλοφορίας, το σύστημα παρακολουθεί το «μοντέλο» επιτάχυνσης και επιβράδυνσης του οχήματος προκειμένου να προσδιορίσει το ενδεχόμενο δημιουργίας κυκλοφοριακής συμφόρησης. Με βάση το αποτέλεσμα, το σύστημα παρέχει στον οδηγό κωδικοποιημένες πληροφορίες στην οθόνη του ταμπλό, που βοηθούν στην ομαλή οδήγηση και μετριάζουν τις κυκλοφοριακές ανασχέσεις.

Επιπλέον, η συμβολή στην ελαχιστοποίηση της συμφόρησης και στη βελτίωση της απόδοσης μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, συνδέοντας τους σχετικούς εγκεφάλους του οχήματος με servers υπολογιστικού νέφους (cloud servers) για ενημέρωση του οδηγού, αλλά και με συγχρονισμό του «μοντέλου κίνησης» με τα προπορευόμενα οχήματα μέσω της έγκαιρης ενεργοποίησης του Αυτόματου Ελέγχου Ταχύτητας Ταξιδιού (ACC / Adaptive Cruise Control) για διατήρηση μιας σταθερής και κατάλληλης απόστασης μεταξύ των οχημάτων.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση όχι μόνο προκαλεί καθυστέρηση στο χρόνο άφιξης αλλά αυξάνει και τις εκπομπές CO2, όπως και τις πιθανότητες οπίσθιων συγκρούσεων. Επιδιώκοντας «τη χαρά και την ελευθερία της μετακίνησης» και «μία βιώσιμη κοινωνία όπου οι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν τη ζωή», όπως ορίζεται στο Περιβαλλοντικό Όραμα της Honda, η Honda θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μία παγκόσμια κοινωνία με μετακινήσεις χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Το Car & Truck εύχεται να αποδώσουν καρποί οι νέες τεχνολογίες της Honda, ώστε το μποτιλιάρισμα και το νέφος να μειωθούν σημαντικά, για ένα καλύτερο αύριο.

 

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

RENAULT KANGOORES ΓΙΑ ΓΡHΓΟΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑTIΕΣ

Με ένα σκίτσο για ένα ξεχωριστό Kangoo Van από την Renault Sport, μας ευχήθηκε καλό μήνα η αντιπροσωπεία της Renault στην Ελλάδα, την Κυριακή 1η Απριλίου...

FORD: 4,57 ΜΕΤΡΑ ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ

Η Ford ανακοίνωσε πως οι επιβατικές εκδόσεις (mini-bus) του νέου Transit, οι οποίες θα αρχίσουν να κυκλοφορούν μέσα στο 2015, θα εφοδιάζονται με...

4/5 ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ FORD TOURNEO COURIER

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP απέδωσε τη βαθμολογία των 4 αστεριών (με άριστα τα 5 αστέρια) στο νέο Ford Tourneo Courier, ύστερα από τα crash test...

 
Κλείσιμο [X]