ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

VOLVO SARTRE (SAFE ROAD TRAINS FOR THE ENVIRONMENT)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ! Η VOLVO ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΕ ΚΟΜΒΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥΣ.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 30/05/2012

 

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία άλλος ένας ακόμα κύκλος δοκιμών για το πιλοτικό πρόγραμμα SARTRE (Safe Road Trains for the Environment), στο οποίο η Volvo έκανε πράξη αυτό που χρόνια πριν φάνταζε ακατόρθωτο: οχήματα να κινούνται στον αυτόματο χωρίς να εμπλέκεται ο οδηγός τους.

Πιο συγκεκριμένα, ένας επαγγελματίας οδηγός ενός λεωφορείου ή φορτηγού αποτελεί τον «αρχηγό» του συρμού, και πίσω από το όχημά του ακολουθούν μια σειρά από οχήματα στα οποία οι οδηγοί τους δε χρειάζεται να κάνουν το παραμικρό, καθώς αυτά μπορούν να ακολουθούν από σχετικά κοντινή απόσταση.

Η τελευταία δοκιμή του SARTRE ήταν και η κύρια μέχρι στιγμής, καθώς έλαβε χώρα σε πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες στα περίχωρα της Βαρκελώνης στην Ισπανία. Τρία διαφορετικά οχήματα Volvo (ένα sedan, ένα station wagon και ένα suv) κλήθηκαν να ακολουθήσουν ένα φορτηγό –φυσικά της ίδιας εταιρείας– καλύπτοντας συνολική απόσταση 200km, με ταχύτητες της τάξης των 85km/h και με μόλις 6m απόσταση μεταξύ τους.

«Να κινείσαι με 85km/h απέχοντας μόλις 6m από το προπορευόμενο όχημα και χωρίς να έχεις ουσιαστικά τον έλεγχό του αλλά να αφήνεσαι στην τεχνολογία για την ασφάλειά σου, είναι πολύ αγχωτικό» δήλωσαν οι οδηγοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα SARTRE.

Φυσικά όλα πήγαν ρολόι, αφού τα ηλεκτρονικά συστήματα καθώς και η ομάδα R&D του προγράμματος συνεργάστηκαν άψογα για το εγχείρημα αυτό. Βέβαια, υπάρχουν πολλά ζητήματα ακόμα που πρέπει να λυθούν, καθώς αυτή η δοκιμή έδωσε τροφή για περισσότερη εξέλιξη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έγιναν μεγάλα βήματα. Αναμένεται από όλους τους συντελεστές του προγράμματος να προβούν και σε άλλες δοκιμές, ενώ αυτό που γνωρίζουμε είναι πως στις επόμενες βόλτες θα ληφθεί σοβαρά υπόψη και το ζήτημα της κατανάλωσης καυσίμου.

Το Car & Truck, που παρακολουθεί το πρόγραμμα SARTRE της Volvo, θα σας κρατάει ενήμερους για όλες τις εξελίξεις που θα προκύπτουν.

 

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

RENAULT KANGOORES ΓΙΑ ΓΡHΓΟΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑTIΕΣ

Με ένα σκίτσο για ένα ξεχωριστό Kangoo Van από την Renault Sport, μας ευχήθηκε καλό μήνα η αντιπροσωπεία της Renault στην Ελλάδα, την Κυριακή 1η Απριλίου...

FORD: 4,57 ΜΕΤΡΑ ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ

Η Ford ανακοίνωσε πως οι επιβατικές εκδόσεις (mini-bus) του νέου Transit, οι οποίες θα αρχίσουν να κυκλοφορούν μέσα στο 2015, θα εφοδιάζονται με...

4/5 ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ FORD TOURNEO COURIER

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP απέδωσε τη βαθμολογία των 4 αστεριών (με άριστα τα 5 αστέρια) στο νέο Ford Tourneo Courier, ύστερα από τα crash test...

 
Κλείσιμο [X]