ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΕΤΟΙΜΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 16/05/2013

 

Ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκαν στις 14/5/2013 τα έργα που εκτελούνται στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Μαλιακός – Κλειδί Ημαθίας), ο οποίος υλοποιείται με σύμβαση παραχώρησης. Η σύμβαση περιλαμβάνει την κατασκευή των νέων Τμημάτων αυτοκινητοδρόμου Ευαγγελισμός – Ραψάνη και Πλαταμώνας – Σκοτίνα.

Με την κατασκευή του νέου τμήματος Ευαγγελισμός – Ραψάνη, μήκους 11km παρακάμπτεται η κοιλάδα των Τεμπών μέσω των διπλών σηράγγων Τ1 (μήκους 2.000m) και Τ2 (μήκους 6.000m).

Με την κατασκευή του νέου τμήματος Πλαταμώνας – Σκοτίνα, μήκους 14km, παρακάμπτονται οι επικίνδυνες στροφές στην περιοχή του Παντελεήμονα Πιερίας μέσω των σηράγγων Τ3 (μήκους 2.700m).

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους οι εργασίες Πολιτικού Μηχανικού στις σήραγγες Τ1 και Τ2 και κατασκευάζονται (ήδη έχει ολοκληρωθεί το 50%) οι εργασίες Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων στις σήραγγες αυτές.

Οι εργασίες Πολιτικού Μηχανικού στις σήραγγες Τ3 είναι κατά 75% ολοκληρωμένες. Απομένει προς διάνοιξη τμήμα μήκους 350m περίπου.

Μετά την υπογραφή, την 12-4-2013, της Συμφωνίας μεταξύ του Δημοσίου και Παραχωρησιούχου / Κατασκευαστή και σε συνδυασμό με την αποπληρωμή, στο τέλος του 2012, εκτελεσμένων εργασιών κατασκευής της λωρίδας έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) στις σήραγγες, έχει επέλθει πλήρης επανεκκίνηση των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων σε όλα τα μέτωπα του Έργου.

Συγκεκριμένα εκτελούνται:

– Εργασίες οδοποιίας στο τμήμα μεταξύ των σηράγγων Τ1 και Τ2 μήκους  1km.

– Εργασίες κατασκευής κτιρίου Ελέγχου της σήραγγας Τ2.

– Κατασκευή κτιρίων εξαερισμού της σήραγγας Τ2 (βόρειο και νότιο).

– Εργασίες κατασκευής οδικού τμήματος εκατέρωθεν της νέας γέφυρας του ποταμού Πηνειού, μήκους 220m.

– Εργασίες κατασκευής οδικών τμημάτων εκατέρωθεν της γέφυρας Β460 του ΟΣΕ.

– Χωματουργικές εργασίες στην περιοχή του Ανισόπεδου Κόμβο Ραψάνης.

– Εργασίες διάνοιξης και τελικών επενδύσεων στα νότια μέτωπα της σήραγγας Παντελεήμονα. Στα βόρεια μέτωπα της σήραγγας αυτής γίνονται προπαρασκευαστικές εργασίες για την ολοκλήρωση της υπόγειας διάνοιξης σε 350m.  

–Εργασίες κατασκευής της γέφυρας Β560 και οδοποιίας στο τμήμα βορείως των σηράγγων Παντελεήμονα στην περιοχή Σκοτίνας.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί περίπου το 72% του φυσικού αντικειμένου του Έργου.

Με βάση το εγκεκριμένο πλέον χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση των νέων Τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου Ευαγγελισμός – Ραψάνη και Πλαταμώνας – Σκοτίνα προβλέπεται στο τέλος Μαΐου του 2015.

Μετά την παράδοση των προαναφερόμενων νέων Τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου και σε συνδυασμό με την επανέναρξη των εργασιών κατασκευής της Παράκαμψης Στυλίδας (το περασμένο φθινόπωρο) και του Ανισόπεδου Κόμβου Ροδίτσας στην περιοχή Λαμίας, ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Αθήνα – Θεσσαλονίκη.                             

Μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης των κατασκευαστικών εργασιών στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Έχουμε σήμερα μια ακόμη μια απόδειξη ότι οι μηχανές των μεγάλων έργων, των αυτοκινητόδρομων έχουν πάρει μπροστά. Υπήρχαν φυσικά εκείνοι που αμφέβαλλαν. Η κριτική είναι πάντοτε καλοδεχούμενη, αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα είναι θετικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα εργοτάξια στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, ένα έργο που υλοποιείται με σύμβαση παραχώρησης και έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 75%. Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα περάσαμε από την παράκαμψη των Τεμπών μέσα από τις μεγάλες σήραγγες οι οποίες όπως είδατε έχουν ανοίξει. Είναι έτοιμες σε επίπεδο έργων πολιτικού μηχανικού, ολοκληρώνονται και τα ηλεκτρομηχανολογικά, είναι ήδη έτοιμα σε ποσοστό 75%» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σταύρος Καλογιάννης.

«Στο Υπουργείο δουλεύουμε σκληρά στην κατεύθυνση να επανεκκινήσουν πλήρως τα έργα που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης, αλλά και τα δημόσια έργα γενικότερα σε ολόκληρη τη χώρα. Η επανεκκίνηση των έργων, αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα στο Υπουργείο και κυρίως της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ αφ’ ενός του Υπουργείου και αφ’ ετέρου των κατασκευαστών και του παραχωρησιούχου, πριν από ένα μήνα περίπου» είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ… ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Ηλεκτρικά υπηρεσιακά οχήματα αποκτά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως μέρος των «πράσινων δράσεων» που ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο....

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

Σε νέα προκήρυξη φαίνεται ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) στο Θριάσιο Πεδίο, έκτασης 1.450 στρεμμάτων που ανή...

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Το 2019 υπήρξε για τις παραγωγικές επιχειρήσεις ένα κομβικό έτος για τη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής, μέσα από την οποία πρέπει να μπουν οι βάσεις για την υπέρβαση της κρίσης που ξεκίνησε πριν απ...

 
Κλείσιμο [X]