ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ACTROS

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΚΑΤΕΙΧΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΕΤΟΣ ΤΟ ACTROS ΤΗΣ MERCEDES-BENZ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 21/06/2013

 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των πωλήσεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για το 2012 η Mercedes–Benz απέσπασε μερίδιο αγοράς της τάξης του 23% στην κατηγορία των φορτηγών με μεικτό βάρος άνω των 16t, ενώ άγγιξε το 24% τον Απρίλιο του 2013, γεγονός που την έχρισε ηγέτη της αγοράς ακολουθώντας τη μακρά παράδοση των τελευταίων χρόνων.

Στη δύσκολη κατηγορία των ελκυστήρων η γερμανική φίρμα επανήλθε εδώ και αρκετούς μήνες στην πρώτη θέση με μερίδιο που σήμερα βρίσκεται στο 20,4%. Η πρωτιά αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στο νέο Actros. Με πολλές χιλιάδες οχήματα να έχουν αφήσει το εργοστάσιο Woerth για να παραδοθούν σε ευχαριστημένους πελάτες σε όλη την Ευρώπη, το νέο Actros δικαιώνει τη φήμη του εξαιρετικά οικονομικού και ποιοτικού φορτηγού.

Συνολικά το 2012, δύο χρόνια πριν από την επίσημη ισχύ της νόρμας Euro6, πάνω από το 1/3 των νέων Actros που πουλήθηκαν ήταν τεχνολογίας Euro6. Ενώ, το τελευταίο τρίμηνο του 2012 το ποσοστό αυξήθηκε σε 44%. Στη Γερμανία δε, το 70% των παραγγελιών νέου Actros ήταν Euro6.

BlueTec 6 = ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Τα οχήματα της Mercedes-Benz πληρούσαν την προδιαγραφή Euro6 πριν ακόμη τεθεί σε ισχύ, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα ο μόνος κατασκευαστής ο οποίος διαθέτει πλήρη γκάμα προϊόντων με τη εν λόγω τεχνολογία.

Μάλιστα, όσοι επιλέξουν κινητήρες τεχνολογίας Εuro6 επωφελούνται από τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου: στη δοκιμαστική διαδρομή από το Rotterdam στο Stettin, το νέο Actros 1845 LS BlueTec 6 κατανάλωσε 4,5% λιγότερο από το τρέχον Actros BlueTec 5.

Αλλά και στην πράξη το νέο Actros, πείθει με τις εντυπωσιακές τιμές κατανάλωσης. Η Mercedes-Benz πραγματοποίησε έρευνα ικανοποίησης πελατών σε 12 ευρωπαϊκές χώρες και οι πελάτες δήλωσαν ότι η ελάχιστη κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 5 – 15%.

Για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Elflein Spedition & Transport GmbH, κος Rodiger Elflein σχολιάζει σχετικά με το νέο Actros: «Αποφασίσαμε συνειδητά να αγοράσουμε οχήματα Euro6, διότι αυτή τη στιγμή είναι η πιο προηγμένη τεχνολογία κινητήρα που υπάρχει. Από το 2012, έχουμε οχήματα Euro6. Όσον αφορά στην κατανάλωση καυσίμου, το νέο Actros καταναλώνει περίπου 8% λιγότερο καύσιμο από την προηγούμενη σειρά Actros. Εκτός αυτού, χαιρόμαστε πολύ διότι με το νέο Actros, καλύπτουμε ακόμη περισσότερο τις ανάγκες των οδηγών μας και τους παρέχουμε ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον».

Η πλήρης γκάμα προϊόντων της Mercedes-Benz καλύπτει την προδιαγραφή Euro6, λίγους μήνες πριν αυτή τεθεί σε ισχύ. Ανεξάρτητα από τον τύπο φορτηγού όμως η τεχνολογία Euro6 έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό που μετράει για κάθε πελάτη: πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Δείτε το μεγαλύτερο αστέρι της Mercedes–Benz…Ας θυμηθούμε το «Record Run 2011» (10.000km Rotterdam – Stettin – Rotterdam)…

 

 

ΚΟΣΜΟΣ

FCA ΚΑΙ PSA ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ

Οι εταιρείες Fiat Chrysler και Peugeot PSA Group υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία συγχώνευσης ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτ...

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ IRU

Τον Γενικό Γραμματέα της Εθνικής Ένωσης Οδικών Μεταφορέων της Ρουμανίας (UNTRR), κ. Radu Dinescu, εξέλεξε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της IRU για να υπηρετήσει από την 1η Ιανουαρίου 2020 ως νέος Πρόεδρ...

ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ... ΜΕΡΙΚΟ BREXIT

Μέσα στον Ιανουάριο τα εθνικά κοινοβούλια της Ε.Ε. θα έχουν ψηφίσει διμερείς συμφωνίες... παράτασης ισχύος των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τα τέλη του 2020, για ένα Brexit που ό...

 
Κλείσιμο [X]