ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

Η VOLVO ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Η VOLVO TRUCKS ΑΝΑΠΤΥΞΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ GSM, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΛΕΓΧΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΦΟΡΤΗΓΟΥ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΘΕΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 17/07/2012

 

Με το TGW, οι απομακρυσμένες υπηρεσίες επικοινωνίας είναι πραγματικότητα. Ουσιαστικά, το εξουσιοδοτημένο δίκτυο επισκευαστών φορτηγών Volvo θα μπορεί να παρακολουθεί εξ αποστάσεως, μέσω δικτύου GSM, τη φθορά αλλά και τη γενικότερη κατάσταση του οχήματος, επεμβαίνοντας όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, πάντα με βάση τους κωδικούς των βλαβών.

«Με αυτές τις νέες δυνατότητες επικοινωνιών στο φορτηγό, το τεχνικό τμήμα λαμβάνει συνεχώς πληροφορίες σχετικά με τη φθορά μίας σειράς εξαρτημάτων» εξηγεί ο Christian Gustavsson, επικεφαλής service της Volvo Trucks.

Με το νέο σύστημα, οι τεχνικοί του συνεργείου μπορούν να ελέγχουν τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το φορτηγό καθώς και την ταχύτητα με την οποία φθείρονται τα μέρη του. Στη συνέχεια, το συνεργείο μπορεί να προγραμματίσει τα διαστήματα συντήρησης ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οχήματος.

«Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί ο χρόνος διαθεσιμότητας και θα ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος απρογραμμάτιστων ακινητοποιήσεων. Αυτό ενισχύει την ασφάλεια και περιορίζει το διοικητικό βάρος για τις μεταφορικές εταιρείες, ενώ ταυτόχρονα οι πελάτες επωφελούνται από την αύξηση της αξιοπιστίας» εξηγεί ο Christian Gustavsson.

 

Βελτιστοποίηση του χρόνου συντήρησης

Οι εξ αποστάσεως επικοινωνίες μεταξύ φορτηγού και συνεργείου συμπληρώνουν το χρονοδιάγραμμα service. Εάν ένα φορτηγό κινείται διαφορετικά σε σχέση με το αρχικό πρόγραμμα, τα διαστήματα συντήρησης μπορεί να διαμορφωθούν ανάλογα, ώστε να είναι υπερβολικά κοντινά ή αραιά. Όταν το συνεργείο λαμβάνει δεδομένα σχετικά με την πραγματική ταχύτητα φθοράς, μπορεί και να ρυθμίζει τα διαστήματα service με βάση τις πραγματικές ανάγκες του φορτηγού.

«Ο υπολογισμός είναι δύσκολος για πολλές από τις παραμέτρους, λέει ο Christian Gustavsson. Ένα φορτηγό το οποίο κινείται σε συνθήκες δυσκολότερες από το μέσο όρο, φθείρει ταχύτερα κάποια εξαρτήματα, ενώ ένα φορτηγό που κινείται σε πιο ομαλές συνθήκες μπορεί να έχει πολλά ακόμα περιθώρια φθοράς στα ίδια εξαρτήματα όταν έρθει η ώρα της προγραμματισμένης αντικατάστασης. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει αβεβαιότητα για τη μεταφορική εταιρεία».

 

Ελαχιστοποιεί τις απρογραμμάτιστες στάσεις

Εάν το όχημα χρησιμοποιηθεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είχε προγραμματιστεί αρχικά, τότε το συνεργείο λαμβάνει τα δεδομένα (αλλαγές) και προχωρά σε νέο προγραμματισμό σχετικά με τις πληροφορίες ενημέρωσης που θα λάβει ο οδηγός στο καντράν του.

«Για παράδειγμα, αναφέρει σχετικά ο Christian Gustavsson, το συνεργείο μπορεί να ειδοποιηθεί για τη φθορά των φερμουίτ των φρένων. Το αποτέλεσμα είναι η έγκαιρη αντικατάσταση των φθαρμένων εξαρτημάτων αντί για την αστοχία τους σε ένα μεγάλο ταξίδι. Είναι μία αντίληψη από την οποία κερδίζουν όλοι, καθώς είναι πολύ πιο συμφέρον –και για τη μεταφορική εταιρεία και για το συνεργείο– να είναι δυνατή η αποφυγή έκτακτων επισκέψεων στο συνεργείο».

 

Κατεβάστε το μέλλον μέσω GSM

Αρχικά, με το TGW θα είναι δυνατή μόνο η εξ αποστάσεως ενημέρωση παραμέτρων, ενώ πολύ σύντομα θα μπορεί να γίνεται ακόμη και ενημέρωση ολόκληρων εφαρμογών λογισμικού μέσα στο φορτηγό. Το σύστημα μπορεί να εμπεριέχει έναν περιορισμένο αριθμό παραμέτρων, αλλά σε λίγα χρόνια, πάντα σύμφωνα με τον επικεφαλής του service της Volvo Trucks, η εταιρεία θα αναπτύξει μία πολύ πλουσιότερη γκάμα τέτοιων δυνατοτήτων, με στόχο τη βελτίωση του χρόνου διαθεσιμότητας και την ελάττωση του κόστους λειτουργίας μιας μεταφορικής εταιρείας.

 

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

RENAULT KANGOORES ΓΙΑ ΓΡHΓΟΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑTIΕΣ

Με ένα σκίτσο για ένα ξεχωριστό Kangoo Van από την Renault Sport, μας ευχήθηκε καλό μήνα η αντιπροσωπεία της Renault στην Ελλάδα, την Κυριακή 1η Απριλίου...

FORD: 4,57 ΜΕΤΡΑ ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ

Η Ford ανακοίνωσε πως οι επιβατικές εκδόσεις (mini-bus) του νέου Transit, οι οποίες θα αρχίσουν να κυκλοφορούν μέσα στο 2015, θα εφοδιάζονται με...

4/5 ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ FORD TOURNEO COURIER

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP απέδωσε τη βαθμολογία των 4 αστεριών (με άριστα τα 5 αστέρια) στο νέο Ford Tourneo Courier, ύστερα από τα crash test...

 
Κλείσιμο [X]