ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

Ο χώρος στάθμευσης θα διαθέτει 617 θέσεις, ενώ στις εγκαταστάσεις θα λειτουργεί και πλυντήριο αυτοκινήτων.

ΥΠΟΓΕΙΟ PARKING ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, 617 ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 9,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 17/07/2013

 

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και του Δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (15 Ιουλίου 2013) η τελετή θεμελίωσης του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στην Πλατεία Πλατάνου, στο Δήμο Κηφισιάς. Τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και εκμετάλλευση για περίοδο 23 ετών έχει αναλάβει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στην τελετή χοροστάτησε o Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και δεκάδες πολίτες. 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Αυτό το έργο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για το Δήμο της Κηφισιάς και την ευρύτερη περιοχή, γιατί αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής, κάνει ευκολότερη την καθημερινότητα των κατοίκων και παράλληλα γίνεται με μια μέθοδο σύγχρονη».

Ο χώρος στάθμευσης κατασκευάζεται σε  ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου, και με την ολοκλήρωσή του, το τρίτο τρίμηνο του 2014, θα διαθέτει 617 θέσεις. Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη του χώρου στάθμευσης σε 5 1/2 υπόγεια επίπεδα, καθώς και την υπέργεια διαμόρφωσή του σε πλατεία και χώρους πρασίνου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι  9,5 εκατ. ευρώ.

Το «Parking Platanos» θα λειτουργεί με σύστημα αυτοεξυπηρέτησης (χωρίς την παρέμβαση του προσωπικού του Σταθμού), ενώ έχουν προβλεφθεί και ειδικές θέσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών με μειωμένη κινητικότητα. Επιπλέον, θα διαθέτει θέσεις ειδικών διαστάσεων για μεγάλα οχήματα αλλά και για δίκυκλα, ενώ στις εγκαταστάσεις θα λειτουργεί και πλυντήριο αυτοκινήτων.

Θα διαθέτει, επίσης, χώρο αναμονής για τους συνεπιβάτες, ενώ η πρόσβαση θα μπορεί να γίνεται είτε από τα κλιμακοστάσια είτε από ανελκυστήρες που θα βρίσκονται στην πλατεία που θα διαμορφωθεί στον υπέργειο χώρο. Επιπλέον, έχουν προβλεφθεί διπλές ράμπες εισόδου – εξόδου, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα και να μη δημιουργείται συμφόρηση.

Ο νέος υπόγειος χώρος στάθμευσης, σε συνδυασμό με τη συνολική υπέργεια διαμόρφωση, αναμένεται να συντελέσει στην άμβλυνση του έντονου προβλήματος στάθμευσης που αντιμετωπίζει το κέντρο της Κηφισιάς καθώς και στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Τους μάτιασαν! Ορθογραφικό λάθος από το Δήμο Κηφισιάς! Στη μαρμάρινη πλάκα που τοποθετήθηκε για να υπενθυμίζει τη θεμελίωση, το «ΕΘΕΜΕΛΙΩΘΕΙ» βγάζει μάτι με το «ΕΙ» στη θέση του «Η».

ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει κυρίαρχη θέση στο χώρο της μελέτης, κατασκευής και εκμετάλλευσης χώρων στάθμευσης, καθώς στο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνονται συμμετοχές σε ακόμα 10 χώρους στάθμευσης συνολικής δυναμικότητας περίπου 4.600 θέσεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συμπεριλαμβανομένου και του νέου χώρου στάθμευσης στην Κηφισιά, η συνολική δυναμικότητα των 11 χώρων στάθμευσης στους οποίους συμμετέχει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα φτάσει τις 5.200 θέσεις.

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ… ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Ηλεκτρικά υπηρεσιακά οχήματα αποκτά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως μέρος των «πράσινων δράσεων» που ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο....

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

Σε νέα προκήρυξη φαίνεται ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) στο Θριάσιο Πεδίο, έκτασης 1.450 στρεμμάτων που ανή...

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Το 2019 υπήρξε για τις παραγωγικές επιχειρήσεις ένα κομβικό έτος για τη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής, μέσα από την οποία πρέπει να μπουν οι βάσεις για την υπέρβαση της κρίσης που ξεκίνησε πριν απ...

 
Κλείσιμο [X]