ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΌ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ, ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΣΠ-01/12 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΟΔΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΚΕΣΟ»

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 19/07/2013

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης των νησίδων στις οδούς που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Συνολικά, θα αναμορφωθούν 600km νησίδων που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 1.000 στρέμματα πρασίνου. Έξι συνολικά συνεργεία εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς στα παρακάτω σημεία:

1. Από Σταυρό Αγίας Παρασκευής προς τη Λεωφ. Λαυρίου

2. Στη Λεωφ. Μεσογείων από το Σταυρό προς την Αθήνα

3. Στη Λεωφ. Βουλιαγμένης από την Ηλιούπολη προς τη Γλυφάδα

4. Στο ύψος του ΣΕΦ: στον κόμβο του Κηφισού με την παραλιακή

5. Στη παλιά παραλιακή από ΣΕΦ προς Αθήνα

6. Στη Λεωφ. Καβάλας από Σπύρου Πάτση προς Χαϊδάρι

«Πρέπει όλοι μας να φροντίσουμε, ώστε το μεγάλο αυτό έργο να μην καταστραφεί μέσα σε λίγους μόνο μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά: «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Και σήμερα έγινε η αρχή για να αντιστρέψουμε την άθλια εικόνα που παρουσιάζουν οι νησίδες της Αττικής, η οποία οφείλεται στη γραφειοκρατία, την κωλυσιεργία που έδειξε το κεντρικό κράτος τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και την αδιαφορία όλων ημών των πολιτών που χρησιμοποιούμε τις νησίδες, ως σκουπιδοτενεκέ. Τα συνεργεία συντήρησης εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για να αντιστρέψουν αυτή την εικόνα. Πρέπει όμως όλοι μας να φροντίσουμε, ώστε το μεγάλο αυτό έργο να μην καταστραφεί μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε όλοι οι πολίτες και να συνδράμουμε ενεργά στη διατήρηση της ωραίας εικόνας που πρόκειται να αναδειχθεί με το πέρας των εργασιών. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τα πρώτα ορατά αποτελέσματα, τα οποία θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα των κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής».

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 12 μήνες, (και επιπρόσθετα δύο μήνες για εργασίες επιτήρησης/ άρσης επικινδυνότητας) έχει προϋπολογισμό 5,5 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από το πρόγραμμα «Δημοσίων Επενδύσεων» και αφορά συνολικά περίπου 600km χιλιόμετρα νησίδων στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες του Νομού Αττικής.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ… ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Ηλεκτρικά υπηρεσιακά οχήματα αποκτά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως μέρος των «πράσινων δράσεων» που ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο....

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

Σε νέα προκήρυξη φαίνεται ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) στο Θριάσιο Πεδίο, έκτασης 1.450 στρεμμάτων που ανή...

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Το 2019 υπήρξε για τις παραγωγικές επιχειρήσεις ένα κομβικό έτος για τη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής, μέσα από την οποία πρέπει να μπουν οι βάσεις για την υπέρβαση της κρίσης που ξεκίνησε πριν απ...

 
Κλείσιμο [X]