ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΌ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ, ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΣΠ-01/12 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΟΔΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΚΕΣΟ»

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 19/07/2013

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης των νησίδων στις οδούς που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Συνολικά, θα αναμορφωθούν 600km νησίδων που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 1.000 στρέμματα πρασίνου. Έξι συνολικά συνεργεία εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς στα παρακάτω σημεία:

1. Από Σταυρό Αγίας Παρασκευής προς τη Λεωφ. Λαυρίου

2. Στη Λεωφ. Μεσογείων από το Σταυρό προς την Αθήνα

3. Στη Λεωφ. Βουλιαγμένης από την Ηλιούπολη προς τη Γλυφάδα

4. Στο ύψος του ΣΕΦ: στον κόμβο του Κηφισού με την παραλιακή

5. Στη παλιά παραλιακή από ΣΕΦ προς Αθήνα

6. Στη Λεωφ. Καβάλας από Σπύρου Πάτση προς Χαϊδάρι

«Πρέπει όλοι μας να φροντίσουμε, ώστε το μεγάλο αυτό έργο να μην καταστραφεί μέσα σε λίγους μόνο μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά: «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Και σήμερα έγινε η αρχή για να αντιστρέψουμε την άθλια εικόνα που παρουσιάζουν οι νησίδες της Αττικής, η οποία οφείλεται στη γραφειοκρατία, την κωλυσιεργία που έδειξε το κεντρικό κράτος τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και την αδιαφορία όλων ημών των πολιτών που χρησιμοποιούμε τις νησίδες, ως σκουπιδοτενεκέ. Τα συνεργεία συντήρησης εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για να αντιστρέψουν αυτή την εικόνα. Πρέπει όμως όλοι μας να φροντίσουμε, ώστε το μεγάλο αυτό έργο να μην καταστραφεί μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε όλοι οι πολίτες και να συνδράμουμε ενεργά στη διατήρηση της ωραίας εικόνας που πρόκειται να αναδειχθεί με το πέρας των εργασιών. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τα πρώτα ορατά αποτελέσματα, τα οποία θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα των κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής».

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 12 μήνες, (και επιπρόσθετα δύο μήνες για εργασίες επιτήρησης/ άρσης επικινδυνότητας) έχει προϋπολογισμό 5,5 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από το πρόγραμμα «Δημοσίων Επενδύσεων» και αφορά συνολικά περίπου 600km χιλιόμετρα νησίδων στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες του Νομού Αττικής.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Η ACS

Με το βραβείο «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» τιμήθηκε η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες μαζί με άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που ηγούνται της προσπάθειας επανόδου σε τροχιά ανάπτυξης. Την τελετή ...

ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ATTICA GROUP

Στον έλεγχο της Attica Group περνά η Hellenic Seaways, μετά από συμφωνία με την Minoan Lines...

NISSAN NAVARA ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

Το νέο Nissan NAVARA εντάχθηκε στον στόλο της Νέας Οδού, της εταιρίας που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, την εκμετάλλευση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «...

 
Κλείσιμο [X]