ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΣΤΟΠ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 5 TΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΞΑΝΘΗΣ – ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 22/07/2013

 

Πινακίδες απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 5t στην επαρχιακή οδό Ξάνθης – Ιάσμου – Κομοτηνής έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με... τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια για την αντιμετώπιση του φαινομένου χρήσης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου από φορτηγά.

Όπως είναι γνωστό, οδηγοί φορτηγών οχημάτων αποφεύγουν τη χρήση της Εγνατίας Οδού για να μην κληθούν να καταβάλουν το αντίτιμο των διοδίων και ως εκ τούτου καταφεύγουν στην παλιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής.

Ωστόσο και παρά το γεγονός πως σύμφωνα με τον Υπουργό οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποιούν σε «καθημερινή βάση τροχονομικούς ελέγχους σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της περιοχής ευθύνης τους εφαρμόζοντας παράλληλα την κείμενη νομοθεσία (παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων Ρ-13)» δεν φαίνεται να έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα, καθώς τα φορτηγά οχήματα συνεχίζουν να διέρχονται του δρόμου, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τους υπόλοιπους οδηγούς αλλά και τους κατοίκους των οικισμών τους οποίους διασχίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της Εγνατίας Οδού η κατασκευή της θα είχε ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των πεδινών οικισμών Ξάνθης – Κομοτηνής από τα διερχόμενα φορτηγά, και τους πιθανούς κινδύνους που κάτι τέτοιο παρουσιάζει.

Οι κάτοικοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται ακόμη και σήμερα για το κομβόι φορτηγών που σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζουν, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και ελπίζοντας στην άμεση εξεύρεση μιας ικανοποιητικής λύσης πριν θρηνηθούν θύματα, αναφέρουν τα τοπικά Μέσα.

Εικόνα: thraki–today.com

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Η ACS

Με το βραβείο «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» τιμήθηκε η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες μαζί με άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που ηγούνται της προσπάθειας επανόδου σε τροχιά ανάπτυξης. Την τελετή ...

ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ATTICA GROUP

Στον έλεγχο της Attica Group περνά η Hellenic Seaways, μετά από συμφωνία με την Minoan Lines...

NISSAN NAVARA ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

Το νέο Nissan NAVARA εντάχθηκε στον στόλο της Νέας Οδού, της εταιρίας που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, την εκμετάλλευση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «...

 
Κλείσιμο [X]