ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΛΟΓΩ ΜΕΤΡΟ ΟΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 26/07/2013

 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, γραμμές που είχαν ως αφετηρία το σταθμό του Αγίου Δημητρίου ή το σταθμό της Δάφνης μεταφέρονται στο σταθμό του Ελληνικού, ενώ άλλες γραμμές συνενώνονται ή καταργούνται.

Οι παρακάτω τροποποιήσεις έχουν στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και τη συγκοινωνιακή σύνδεση της ευρύτερης περιοχής με το δίκτυο του μετρό.

Αναλυτικά:

  • Η γραμμή Ε22 μετονομάζεται σε Ε22 «Στ. Ελληνικό - Σαρωνίδα (EXPRESS)» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό Μετρό «Ελληνικό». Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται από την οδό Σίνα (Ακαδημία) στο σταθμό μετρό «Ελληνικό».
  • Η γραμμή Χ97 μετονομάζεται σε Χ97 «Στ. Ελληνικό - Αερολιμένας Αθηνών (EXPRESS)». Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται από το σταθμό μετρό «Δάφνη» στο σταθμό μετρό «Ελληνικό».
  • Η γραμμή 171 μετονομάζεται σε 171 «Στ. Ελληνικό - Βάρκιζα» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό μετρό «Ελληνικό».
  • Η γραμμή 124 μετονομάζεται σε 124 «Γλυφάδα-Αγ. Τριάδα-Στ. Ελληνικό» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό μετρό «Ελληνικό».
  • Οι γραμμές 141 και 247 θα λειτουργούν με νέες διαδρομές και ονομασίες. Η γραμμή 141 μετονομάζεται σε 141 «Στ. Δάφνη - Καλαμάκι» και η γραμμή 247 μετονομάζεται σε 142 «Στ. Αργυρούπολη - Καλαμάκι».
  • Η γραμμή 155 συνενώνεται με τη γραμμή 216, μετονομάζεται σε 155 «Ελληνικό-Στ. Άλιμος-Αγ. Μαρίνα» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό μετρό «Άλιμος».
  • Η γραμμή 101 μετονομάζεται σε 101 «Ελληνικό - Άλιμος». Η διαδρομή τροποποιείται, ώστε να εξυπηρετεί τοπικές μετακινήσεις στις περιοχές Ελληνικού και Αλίμου και παράλληλα να συνδέει συγκοινωνιακά τις παραπάνω περιοχές με τον σταθμό μετρό «Άλιμος».
  • Αναστέλλεται η λειτουργία της γραμμής 210 «Τερψιθέα-Ελληνικό-Στ. Αγ. Δημήτριος» δεδομένου ότι η περιοχή που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη γραμμή καλύπτεται συγκοινωνιακά από άλλες λεωφορειακές γραμμές.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία της γραμμής 202 «Στ. Δάφνη-Στ. Συγγρού-Φιξ» λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης και δεδομένου ότι η περιοχή που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη γραμμή καλύπτεται συγκοινωνιακά από άλλες λεωφορειακές γραμμές.
  • Πυκνώνουν τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Β2 «Ακαδημία-Αγ. Κοσμάς (μέσω παραλιακής)».

Συνοπτικά οι νέοι σταθμοί μετρό εξυπηρετούνται με τις παρακάτω λεωφορειακές γραμμές:                    

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

109 «ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ – ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

154 «ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΑΣ)»

155 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΤ. ΑΛΙΜΟΣ – ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ» (ΠΡΟΣ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ)

Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΕΥΡΥΑΛΗ)»

Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)»

ΑΛΙΜΟΣ

101 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΛΙΜΟΣ»

154 «ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΑΣ)»

155 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΤ. ΑΛΙΜΟΣ – ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ»

Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΕΥΡΥΑΛΗ)»

Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)»

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

142 «ΣΤ. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΚΙ»

Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΕΥΡΥΑΛΗ)»

Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)»

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

124 «ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ – ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ»

171 «ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΒΑΡΚΙΖΑ»

205 «ΓΛΥΦΑΔΑ – ΣΟΥΡΜΕΝΑ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ»

Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΕΥΡΥΑΛΗ)»

Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)»

Ε22 «ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΑΡΩΝΙΔΑ (EXPRESS)»

Χ97 «ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(EXPRESS)»

Στην περίπτωση που χρειάζεστε πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr) και το τηλεφωνικό κέντρο 185.

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Η ACS

Με το βραβείο «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» τιμήθηκε η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες μαζί με άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που ηγούνται της προσπάθειας επανόδου σε τροχιά ανάπτυξης. Την τελετή ...

ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ATTICA GROUP

Στον έλεγχο της Attica Group περνά η Hellenic Seaways, μετά από συμφωνία με την Minoan Lines...

NISSAN NAVARA ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

Το νέο Nissan NAVARA εντάχθηκε στον στόλο της Νέας Οδού, της εταιρίας που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, την εκμετάλλευση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «...

 
Κλείσιμο [X]