ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

VOLKSWAGEN PASSAT TSI ECOFUEL ΤΑΞΙ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΕΑ PASSAT TSI ECOFUEL ΤΑΞΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 60% ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 06/08/2013

 

Το φυσικό αέριο (CNG – Compressed Natural Gas) ως εναλλακτικό καύσιμο κίνησης διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά: είναι οικονομικότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, είναι ασφαλές, δεν νοθεύεται, ενώ θεωρείται το πιο φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, δεδομένων των μειωμένων εκπομπών CO2.

150PS ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΟΛΙΣ 4,17€/100ΚΜ!
Το Passat TSI EcoFuel εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο (CNG). Μέχρι τώρα, ένα από τα κύρια μειονεκτήματα των αυτοκινήτων αυτών ήταν η μειωμένη απόδοσή τους. Χάρη στην υψηλή τεχνογνωσία της Volkswagen, το Passat TSI EcoFuel διαθέτει παγκοσμίως τον πρώτο κινητήρα φυσικού αερίου που συνδυάζει άμεσο ψεκασμό και διπλή υπερτροφοδότηση (compressor και turbo), προσφέροντας κορυφαίες επιδόσεις σε συνδυασμό με άριστη οικονομία χρήσης, βάζοντας τελικά ένα τέλος σε αυτούς τους περιορισμούς. Το Passat TSI EcoFuel επιταχύνει στα 100km/h σε 9,8sec, έχει μέγιστη ταχύτητα 214km/h, ενώ καταναλώνει μόλις 4,3kg φυσικού αερίου/100km.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ KOSMOCAR–VOLKWAGEN ME ΔΕΠΑ
Για τον λόγο αυτό, η Kosmocar–Volkswagen είναι η μοναδική μέχρι στιγμής εταιρεία που έχει ξεκινήσει στρατηγική συνεργασία με την ΔΕΠΑ, στα πλαίσια ανάπτυξης της αεριοκίνησης στην ελληνική αγορά, και έχει ήδη παραδώσει 10 Passat TSI EcoFuel σε οδηγούς ΤΑΞΙ της Αττικής.
Οι πρώτες εντυπώσεις των οδηγών ΤΑΞΙ μετά από χρήση περίπου 15.000km είναι εξαιρετικά θετικές, αναφέροντας κατά μέσο όρο μείωση στο κόστος κατανάλωσης (€/km) που κυμαίνεται μεταξύ 50–60% σε σχέση με τα προηγούμενα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που είχαν στην κατοχή τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ
Σε ότι αφορά στις μελλοντικές κινήσεις της ΔΕΠΑ, τα άμεσα πλάνα της εταιρείας στοχεύουν στην επέκταση του δικτύου τροφοδότησης φυσικού αερίου σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια, με το άνοιγμα 6–7 νέων πρατηρίων στις μεγάλες πόλεις κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας–Θεσσαλονίκης εντός του έτους, και τα υπόλοιπα 6–7 μέσα στο 2014. Τα 2 πρώτα πρατήρια είναι ήδη διαθέσιμα στους καταναλωτές στο Ίλιον και την Ανθούσα Αττικής, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εμπορική λειτουργία των πρατηρίων σε Κηφισιά και Θεσσαλονίκη.

ECOFUEL
Το Passat TSI Ecofuel διαθέτει τρεις υποδαπέδιες δεξαμενές φυσικού αερίου από ειδικής επεξεργασίας ατσάλι χαμηλού βάρους (μια εμπρός από τον πίσω άξονα και δύο πίσω) και μια δεξαμενή βενζίνης. Δεν υπάρχουν διακόπτες για χειροκίνητη μετάβαση από φυσικό αέριο σε βενζίνη ή το αντίστροφο, διότι το Passat TSI EcoFuel σχεδιάστηκε κατά κύριο λόγο για λειτουργία με φυσικό αέριο. Η βενζίνη χρησιμοποιείται μόνο για την εκκίνηση του κινητήρα.
Όταν οι δεξαμενές φυσικού αερίου αδειάσουν, γίνεται αυτόματη μετάβαση της τροφοδοσίας στη βενζίνη. Στον πίνακα οργάνων έχουν ενσωματωθεί δύο ξεχωριστοί δείκτες μέτρησης για κάθε τύπο καυσίμου.
Η αυτονομία του αυτοκινήτου είναι επίσης εντυπωσιακή. Με 21kg φυσικού αερίου καθώς και 31lt βενζίνης, το Passat TSI EcoFuel μπορεί να διανύσει 980km (με αποκλειστική τροφοδοσία φυσικού αερίου, 480km).

ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Στη χώρα μας το Passat TSI EcoFuel ΤΑΞΙ διατίθεται στην έκδοση Limousine και κοστίζει 23.600 ευρώ (λιανική τιμή). Το επίπεδο του βασικού εξοπλισμού είναι πάρα πολύ καλό και μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει: 6 αερόσακους, ESP με λειτουργία σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου, EDL (ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό), Fatigue detection (σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού), ζάντες αλουμινίου 16in με ελαστικά 215/55, ορθοπεδικά καθίσματα εμπρός (οδηγού με 6 ηλεκτρικές ρυθμίσεις), σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, Climatronic (διζωνικός αυτόματος κλιματισμός), ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 6,5in και ενσωματωμένο CD-Changer 6 δίσκων, αισθητήρα βροχής και φωτεινότητας, κ.ά.

 

 

ΤΑΞΙ

NISSAN NV200 ΤΑΞΙ

Μετά την πρώτη παρουσίασή του το καλοκαίρι του 2012, η Nissan, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή του Λονδίνου, τις τοπικές υπηρεσίες μεταφορών, καθώς και με άλλες...

NISSAN NOTE ΤΑΞΙ

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι διαχρονικά, τα αυτοκίνητα της Nissan, χαρακτηρίζονται για την αντοχή και την αξιοπιστία τους. Στην περίπτωση του νέου Nissan Nοτε,...

PIAGGIO APE CALESSINO 200

Με στόχο τις μικρές επιχειρήσεις, όντας ιδανικό για τη μεταφορά αγαθών ακόμα και στους περιορισμένους χώρους των πιο στενών δρόμων και...

 
Κλείσιμο [X]