ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΔΧ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 19/08/2013

 

Υπεγράφη στις 7 Αυγούστου 2013 απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου, με την οποίαν δίδεται δυνατότητα προσωρινής ακινησίας των φορτηγών ΔΧ.

Η προσωρινή ακινησία δε μπορεί να διαρκεί λιγότερο από 3 μήνες, ο δε συνολικός χρόνος ακινησίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 3 έτη.

Με την παραπάνω τροποποίηση ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των Ελλήνων μεταφορέων, οι οποίοι θα μπορούν να διαχειριστούν τα οχήματα τους, ανάλογα με το μεταφορικό τους έργο, αφού πολλοί ιδιοκτήτες δε μπορούσαν να καταβάλουν τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Σήμερα, περισσότερα από 33.000 φορτηγά ΔΧ πληρώνουν ακριβά το τίμημα της κρίσης, έχοντας δει τον τζίρο τους να μειώνεται  52% από το 2009, δουλεύοντας πλέον με κόμιστρα κάτω από το 20% του λειτουργικού κόστους, όπως φανέρωσε πρόσφατα μελέτη του Ινστιτούτου Μεταφορών (ΙΜΕΤ). Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 45% των οχημάτων έχει «σηκώσει χειρόφρενο».

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Η ACS

Με το βραβείο «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» τιμήθηκε η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες μαζί με άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που ηγούνται της προσπάθειας επανόδου σε τροχιά ανάπτυξης. Την τελετή ...

ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ATTICA GROUP

Στον έλεγχο της Attica Group περνά η Hellenic Seaways, μετά από συμφωνία με την Minoan Lines...

NISSAN NAVARA ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

Το νέο Nissan NAVARA εντάχθηκε στον στόλο της Νέας Οδού, της εταιρίας που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, την εκμετάλλευση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «...

 
Κλείσιμο [X]