ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

«ΔΑΓΚΑΝΕΣ» ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/10/2012

 

Σε λίγες ημέρες ο Δήμος της συμπρωτεύουσας παραλαμβάνει είκοσι δαγκάνες μπλοκαρίσματος τροχών, μικρές και μεγάλες, για κάθε τύπο αυτοκινήτου, τις οποίες θα τοποθετούν επιτόπου τα αρμόδια όργανα στις ρόδες των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων.

Με αυτό τον τρόπο θα ακινητοποιείται το όχημα και ο παραβάτης θα αναγκάζεται να καλεί τη δημοτική αστυνομία, να δίνει τα στοιχεία του, να παραλαμβάνει τη βεβαίωση παράβασης και στη συνέχεια να απαλλάσσεται από τη «δαγκάνα» του νόμου.

Οι δαγκάνες αυτή τη στιγμή βρίσκονται σταθμευμένες στο τελωνείο του Πειραιά, λόγω των απεργιών των τελωνειακών, αλλά μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να τεθούν στη διάθεση της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα, οι δαγκάνες θα χρησιμοποιούνται για όσους αφαιρούν εσκεμμένα τις πινακίδες από τα οχήματα τους, ώστε να παρκάρουν σε όποιο μέρος θελήσουν και η δημοτική αστυνομία να μην μπορεί να επιδώσει την κλήση.

Επιπλέον, θα «μπλοκάρονται» και οχήματα τα οποία παρκάρουν πάνω σε ράμπες για ΑΜΕΑ, σε ποδηλατοδρόμους, σε πάρκα και πλατείες και σε σημεία που εμποδίζουν την κίνηση των πεζών.

Σύμφωνα με τις μελέτες, ένα μεγάλο ποσοστό των οδηγών στη Θεσσαλονίκη δεν πληρώνουν για στάθμευση, με αποτέλεσμα να αφήνουν το όχημά τους σε όποιο σημείο επιθυμούν δημιουργώντας παρακώλυση της κυκλοφορίας.

Η αποτελεσματικότητα του συστήματος με τη δαγκάνα έγκειται στο ότι ο παραβάτης που θα υποστεί την ταλαιπωρία και θα πληρώσει το πρόστιμο είναι δεδομένο ό,τι θα το σκεφτεί πολύ την επόμενη φορά που θα θελήσει να σταθμεύσει παράνομα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως μέσα στο προηγούμενο έτος βεβαιώθηκαν από τη δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης περισσότερες από 100.000 παραβάσεις στάθμευσης, ενώ αφαιρέθηκαν 12.500 πινακίδες. Ήδη το πρώτο οκτάμηνο του έτους, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, αφαιρέθηκαν 10.893 πινακίδες, ενώ οι κλήσεις για παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ξεπέρασαν τις 62.000.

Οπότε, η μόδα που έγινε λατρεία από την αστυνομία των Η.Π.Α., τώρα και στη διάθεση του κ. Μπουτάρη. Τελικά πολύ μπροστά η συμπρωτεύουσα…

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ… ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Ηλεκτρικά υπηρεσιακά οχήματα αποκτά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως μέρος των «πράσινων δράσεων» που ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο....

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

Σε νέα προκήρυξη φαίνεται ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) στο Θριάσιο Πεδίο, έκτασης 1.450 στρεμμάτων που ανή...

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Το 2019 υπήρξε για τις παραγωγικές επιχειρήσεις ένα κομβικό έτος για τη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής, μέσα από την οποία πρέπει να μπουν οι βάσεις για την υπέρβαση της κρίσης που ξεκίνησε πριν απ...

 
Κλείσιμο [X]