ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

«ΔΑΓΚΑΝΕΣ» ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/10/2012

 

Σε λίγες ημέρες ο Δήμος της συμπρωτεύουσας παραλαμβάνει είκοσι δαγκάνες μπλοκαρίσματος τροχών, μικρές και μεγάλες, για κάθε τύπο αυτοκινήτου, τις οποίες θα τοποθετούν επιτόπου τα αρμόδια όργανα στις ρόδες των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων.

Με αυτό τον τρόπο θα ακινητοποιείται το όχημα και ο παραβάτης θα αναγκάζεται να καλεί τη δημοτική αστυνομία, να δίνει τα στοιχεία του, να παραλαμβάνει τη βεβαίωση παράβασης και στη συνέχεια να απαλλάσσεται από τη «δαγκάνα» του νόμου.

Οι δαγκάνες αυτή τη στιγμή βρίσκονται σταθμευμένες στο τελωνείο του Πειραιά, λόγω των απεργιών των τελωνειακών, αλλά μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να τεθούν στη διάθεση της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα, οι δαγκάνες θα χρησιμοποιούνται για όσους αφαιρούν εσκεμμένα τις πινακίδες από τα οχήματα τους, ώστε να παρκάρουν σε όποιο μέρος θελήσουν και η δημοτική αστυνομία να μην μπορεί να επιδώσει την κλήση.

Επιπλέον, θα «μπλοκάρονται» και οχήματα τα οποία παρκάρουν πάνω σε ράμπες για ΑΜΕΑ, σε ποδηλατοδρόμους, σε πάρκα και πλατείες και σε σημεία που εμποδίζουν την κίνηση των πεζών.

Σύμφωνα με τις μελέτες, ένα μεγάλο ποσοστό των οδηγών στη Θεσσαλονίκη δεν πληρώνουν για στάθμευση, με αποτέλεσμα να αφήνουν το όχημά τους σε όποιο σημείο επιθυμούν δημιουργώντας παρακώλυση της κυκλοφορίας.

Η αποτελεσματικότητα του συστήματος με τη δαγκάνα έγκειται στο ότι ο παραβάτης που θα υποστεί την ταλαιπωρία και θα πληρώσει το πρόστιμο είναι δεδομένο ό,τι θα το σκεφτεί πολύ την επόμενη φορά που θα θελήσει να σταθμεύσει παράνομα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως μέσα στο προηγούμενο έτος βεβαιώθηκαν από τη δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης περισσότερες από 100.000 παραβάσεις στάθμευσης, ενώ αφαιρέθηκαν 12.500 πινακίδες. Ήδη το πρώτο οκτάμηνο του έτους, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, αφαιρέθηκαν 10.893 πινακίδες, ενώ οι κλήσεις για παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ξεπέρασαν τις 62.000.

Οπότε, η μόδα που έγινε λατρεία από την αστυνομία των Η.Π.Α., τώρα και στη διάθεση του κ. Μπουτάρη. Τελικά πολύ μπροστά η συμπρωτεύουσα…

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Η ACS

Με το βραβείο «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» τιμήθηκε η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες μαζί με άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που ηγούνται της προσπάθειας επανόδου σε τροχιά ανάπτυξης. Την τελετή ...

ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ATTICA GROUP

Στον έλεγχο της Attica Group περνά η Hellenic Seaways, μετά από συμφωνία με την Minoan Lines...

NISSAN NAVARA ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

Το νέο Nissan NAVARA εντάχθηκε στον στόλο της Νέας Οδού, της εταιρίας που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, την εκμετάλλευση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «...

 
Κλείσιμο [X]