ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΝΕΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 21/10/2013

 

Στην Αττική Οδό ισχύει πλέον ένας νέος τετραψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης. Έτσι, οι οδηγοί που κινούνται στην Αττική Οδό και αντιμετωπίζουν κάποια έκτακτη ανάγκη, μπορούν να καλούν το 1024 από το κινητό τους τηλέφωνο. Στην κλήση τους απαντά το Τηλεφωνικό Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, ώστε να γίνει η δρομολόγηση της αντιμετώπισης του κάθε συμβάντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Vodafone προσφέρει τις κλήσεις από τα κινητά της προς το 1024 δωρεάν, ενώ οι κλήσεις από τα κινητά άλλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας έχουν χρέωση βάσει τιμοκαταλόγου του συμβολαίου του πελάτη τους.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ο οδηγός μπορεί να καλεί το 1024 στην Αττική Οδό είναι οι ακόλουθες:

• Αν εμπλακεί σε ατύχημα

• Αν γίνει αυτόπτης μάρτυρας κάποιου ατυχήματος

• Αν ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητό του λόγω βλάβης

• Αν παρατηρήσει κάτι επικίνδυνο στο οδόστρωμα (πεσμένο φορτίο, σκασμένο λάστιχο φορτηγού, ζώο κλπ)

• Αν νιώσει αδιαθεσία κατά την οδήγηση

• Για πληροφορίες προορισμών

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο νέος τετραψήφιος αριθμός 1024 είναι ήδη σε ισχύ, ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών, έως και το τέλος τους έτους θα ισχύει παράλληλα και ο παλιός αριθμός 1866. Από 1/1/2014 θα ισχύει πλέον μόνον το 1024.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, βάσει του ΚΟΚ, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση επιτρέπεται μόνο όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Η ACS

Με το βραβείο «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» τιμήθηκε η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες μαζί με άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που ηγούνται της προσπάθειας επανόδου σε τροχιά ανάπτυξης. Την τελετή ...

ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ATTICA GROUP

Στον έλεγχο της Attica Group περνά η Hellenic Seaways, μετά από συμφωνία με την Minoan Lines...

NISSAN NAVARA ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

Το νέο Nissan NAVARA εντάχθηκε στον στόλο της Νέας Οδού, της εταιρίας που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, την εκμετάλλευση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «...

 
Κλείσιμο [X]