ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

Η ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08/10/2012

 

Το Car & Truck συνομίλησε με φορείς του κλάδου της υγραεριοκίνησης προκειμένου να βοηθήσει στην αποσαφήνιση διαφόρων φημολογιών που κυκλοφορούν στην αγορά και αφορούν την αύξηση της τιμής του υγραερίου κίνησης και την εξίσωση με το πετρέλαιο κίνησης ανά λίτρο, κάτι που έχει για την ώρα ως αποτέλεσμα τη ραγδαία πτώση στην τοποθέτηση συστημάτων υγραεριοκίνησης.

Προς στιγμήν, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως στο «πακέτο των μέτρων» δεν περιλαμβάνεται η αύξηση της τιμής του υγραερίου κίνησης. Ακούγεται επίσης ότι θα εξισωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του υγραερίου κίνησης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης καταλήγοντας στα 330 ευρώ ανά τόνο.

Εάν ισχύσει η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, τότε η αύξηση του υγραερίου θα είναι της τάξεως των 0,08 λεπτών του ευρώ, διότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του υγραερίου είναι στην τιμή των 200 ευρώ ανά τόνο και ανάγεται σε 200 ευρώ ανά 1.800 λίτρα, καθώς το υγραέριο έχει χαμηλό ειδικό βάρος. Με τις επικείμενες αυξήσεις οι οποίες φημολογούνται, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα αυξηθεί κατά 130 ευρώ και θα διαμορφωθεί τελικά στα 330 ευρώ ανά 1.000 κιλά, δηλαδή στα 1.800 λίτρα.

Σήμερα η μέση τιμή του υγραερίου κίνησης διαμορφώνεται στα 0,86 ευρώ ανά λίτρο, και αν ισχύσει η αύξηση θα καταλήξει στα 0,95 ευρώ ανά λίτρο, ενώ κάποιο τμήμα της αύξησης μάλλον θα απορροφηθεί από τις εταιρείες διανομής και τα σημεία πώλησης.

Είναι κρίμα και άδικο με «τρικλοποδιές» να πληγεί ξαφνικά και αυτός ο κλάδος, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύσσεται και συντηρεί 2.500 με 3.000 οικογένειες.

Ήδη το σωματείο των εισαγωγέων-εγκαταστατών υγραεριοκίνησης πρωτοστατεί με πρωτοβουλίες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την προστασία του Έλληνα καταναλωτή από τις διάφορες φημολογίες.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως όσοι εμπιστεύτηκαν την υγραεριοκίνηση, περίπου 90.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, έχουν διαπιστώσει τα οφέλη που συνεπάγεται αυτή τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ… ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Ηλεκτρικά υπηρεσιακά οχήματα αποκτά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως μέρος των «πράσινων δράσεων» που ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο....

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

Σε νέα προκήρυξη φαίνεται ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) στο Θριάσιο Πεδίο, έκτασης 1.450 στρεμμάτων που ανή...

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Το 2019 υπήρξε για τις παραγωγικές επιχειρήσεις ένα κομβικό έτος για τη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής, μέσα από την οποία πρέπει να μπουν οι βάσεις για την υπέρβαση της κρίσης που ξεκίνησε πριν απ...

 
Κλείσιμο [X]