ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΝΕΟΣ ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ KOMATSU

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ KOMATSU PC700LC-8 ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΕΣΗΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 05/06/2012

 

Όπως όλοι οι εκσκαφείς της Komatsu, ο PC700LC-8 εφοδιάζεται με μία εξελιγμένη, αθόρυβη και άνετη καμπίνα, με εύκολη πρόσβαση για εργασίες συντήρησης και service. Η νέα ανθεκτική καμπίνα περιλαμβάνει ένα σταθερό πλαστικοποιημένο εμπρόσθιο παρμπρίζ για αυξημένη προστασία του χειριστή, καθώς επίσης θερμαινόμενο κάθισμα με υψηλή πλάτη και αερανάρτηση. Η στάνταρ κάμερα οπισθοπορείας βελτιώνει την ορατότητα και τον έλεγχο, κάτι που μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα, ενώ στην αύξηση της απόδοσης συντελεί η νέα πλατιά έγχρωμη οθόνη LCD που ενσωματώνει τις λειτουργίες KOMTRAX «Step 3» για παρακολούθηση και της κατανάλωσης καυσίμου.

Πέρα από τα άμεσα πλεονεκτήματα άνεσης και απόδοσης, οι ιδιοκτήτες και χειριστές θα εκτιμήσουν και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του νέου PC700LC-8.

Το PC700LC-8 έχει ιπποδύναμη 323kW και βάρος λειτουργίας μεταξύ 65.540 και 67.100kg, ενώ τοποθετούνται σ’ αυτό κάδοι χωρητικότητας μέχρι 5,58m³, ανάλογα με τη μπούμα και το μήκος του βραχίονα, την πυκνότητα των υλικών και τις συνθήκες χρήσης.

Ένα υδραυλικό κύκλωμα ταχείας επιστροφής για τον βραχίονα επιστρέφει μέρος της ροής λαδιού στο υδραυλικό ρεζερβουάρ κατά το άνοιγμα του βραχίονα περιορίζοντας την απώλεια υδραυλικής πίεσης. Χάρη σε μία νέα αναγεννητική βαλβίδα για τον βραχίονα, που ανταλλάσσει το λάδι από το ένα άκρο του κυλίνδρου στο άλλο, η ταχύτητα εργασιών αυξάνεται, η φόρτωση στα φορτηγά γίνεται πιο γρήγορα και η κατανάλωση μειώνεται.

Το μηχάνημα είναι εκτενώς αναβαθμισμένο και ενισχυμένο σε σχέση με το συγγενικό μοντέλο PC600-8, περιλαμβάνοντας ένα πολύ μεγαλύτερο σύστημα κύλισης με εκπληκτική ικανότητα έλξης 465kN (Drawbar Pull). Το μηχάνημα είναι σχεδιασμένο για μέγιστες επιδόσεις εφ’ όρου ζωής σε ένα απαιτητικό περιβάλλον εργασιών. Το μέγεθος του κάδου της έκδοσης SE, επίσης, αυξήθηκε κατά 14% στα 3,5-4,0m³, ακόμα και για πυκνότητα υλικού 1,8t/m3. Ένα ενισχυμένο πλαίσιο περιστροφής περιβαλλόμενο από ποδιές προστατεύει τις υδραυλικές σωληνώσεις, τα υδραυλικά εξαρτήματα και τον κινητήρα από επαφή με βράχους και σχετικές ζημιές.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το PC700LC-8 έχει αρκετά διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας, μέσω των οποίων ο χειριστής μπορεί να συνδυάζει άριστα την ισχύ του κινητήρα με την εργασία που πρέπει να κάνει, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση. Ο εκσκαφέας αυτός της Komatsu είναι από τους πρώτους στην κατηγορία του όσον αφορά τη μείωση της κατανάλωσης αλλά και των βλαβερών ρύπων.

Το PC700LC-8 εφοδιάζεται με τεχνολογία KOMTRAX «Step 3» της Komatsu, που παρέχει καθημερινές πληροφορίες για τις λειτουργίες του μηχανήματος μέσω ενός ασφαλούς website, με τη βοήθεια ασύρματης τεχνολογίας. Δεδομένα που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας, την αποδοτικότερη λειτουργία, τη θέση του μηχανήματος, τη συντήρησή του κ.ά. προωθούνται στη διαδικτυακή εφαρμογή για ανάλυση. Το σύστημα παρακολούθησης στόλου KOMTRAX αυξάνει τη διαθεσιμότητα του μηχανήματος, μειώνει τον κίνδυνο κλοπής, επιτρέπει τη διάγνωση βλαβών από απόσταση και παρέχει πλήθος πληροφοριών που συντελούν στην απόδοση και την παραγωγικότητα.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Βάρος λειτουργίας: 65540 - 67100

Κινητήρας: SAA6D140E-5

Ισχύς κινητήρα (ISO 14396): 323kW

Maximum Arm/ Bucket breakout force (2,9m arm): 294kN/ 362kN

Μέγιστο βάθος εκσκαφής (7,6m μπούμα, 3,5m βραχίονας): 8.325mm

Μέγιστη δύναμη έλξης (Drawbar Pull): 465kN

Πλάτος εργασίας (πέδιλα 610mm): 4.290mm

 

 

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΩΝ

MOBISPA 100 & MOBISPA 60

Τα ολοκληρωμένα κινητά συγκροτήματα παραγωγής σκυροδέματος Mobispa 100 και Mobispa 60, που διαθέτει η εταιρεία «Σπανός Οδυσσέας ΑΒΕΤΕ», εκτός του...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ DUMPER ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δεν είναι μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Belaz 75710 που κάνουν τη γη να τρέμει στο πέρασμά του, αλλά και η επιβλητική σύνθεση τόνων λαμαρίνας....

VOLVO CE SD75, SD115 & SD135

Οι χωματουργικοί οδοστρωτήρες μονού τυμπάνου SD75, SD115 και SD135 της Volvo Construction Equipment είναι σχεδιασμένοι για...

 
Κλείσιμο [X]