ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

Η KOMATSU EUROPE INTERNATIONAL ΔΩΡΙΣΕ ΕΝΑΝ ΕΚΣΚΑΦΕΑ ΣΤΟ INTERNATIONAL POLAR FOUNDATION

Η KOMATSU EUROPE INTERNATIONAL ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΕΚΣΚΑΦΕΑ HB215LC-1 ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΛΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (INTERNATIONAL POLAR FOUNDATION)

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 07/01/2014

 

Η BIA n.v., επίσημος διανομέας της Komatsu στο Βέλγιο, προσέφερε δωρεάν το μηχάνημα που θα μεταφερθεί δια θαλάσσης στην Ανταρκτική, για να λειτουργήσει στο Σταθμό Princess Elisabeth. Στις 27 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της σύντομης τελετής παράδοσης που πραγματοποιήθηκε στη Βελγική πόλη Fleurus, παρευρέθηκε ο Keiko Fujiwara, CEO της Komatsu Europe, καθώς και αρκετά ανώτερα στελέχη της BIA και της Komatsu και εκπρόσωποι του International Polar Foundation.
Ο υδραυλικός εκσκαφέας Komatsu HB215LC-1 ανήκει στη δεύτερη γενιά υβριδικών μηχανημάτων που εφοδιάζεται με κορυφαία τεχνολογία της Komatsu. Πετυχαίνει κατά μέσο όρο 25% χαμηλότερες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 από έναν παραδοσιακό εκσκαφέα. Το υδραυλικό μηχάνημα που δόθηκε ως δωρεά στο Πολικό Ίδρυμα προετοιμάστηκε και εξοπλίστηκε για να λειτουργήσει στο Σταθμό Princess Elisabeth από τη BIA στις εγκαταστάσεις της στο Fleurus του Βελγίου. Ο τεχνικός διευθυντής του σταθμού και χειριστής του εκσκαφέα έλαβε τεχνική και πρακτική εκπαίδευση.
Στις 2 Δεκεμβρίου, ο υβριδικός εκσκαφέας φορτώθηκε στο «Mary Antartica» στο λιμάνι Zeebrugge του Βελγίου. Το πλοίο είναι προγραμματισμένο να φτάσει στο προορισμό του στην Ανταρκτική στις 15 Ιανουαρίου του 2014.

INTERNATIONAL POLAR FOUNDATION
Το International Polar Foundation ιδρύθηκε το 2002 από το Βέλγο πολικό εξερευνητή Alain Hubert, τον καθηγητή Hugo Decleir και τον καθηγητή André Berger και φιλοδοξεί να αναδείξει το σημαντικό ρόλο της επιστήμης και κυρίως της έρευνας στις Πολικές Περιοχές. Υποστηρίζει την επιστημονική έρευνα στους πόλους για την εξέλιξη της γνώσης, την προώθηση της ενημερωμένης δράσης για την κλιματική αλλαγή και την ανάπτυξη μιας βιώσιμης κοινωνίας.
Το International Polar Foundation συνεργάζεται με εταιρείες και ινστιτούτα πάνω σε συγκεκριμένα projects, αλλά και για την υλοποίηση της γενικότερης αποστολής του για τη στήριξη της επιστήμης σε πολικές περιοχές, την αντιμετώπιση της κλιματικής πρόκλησης και την πορεία προς κοινωνίες με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.
Ο σταθμός Princess Elisabeth στην Ανταρκτική είναι η μοναδική βάση μηδενικών ρύπων στην Ανταρκτική και λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή και αιολική ενέργεια μέσω της χρήσης ενός τοπικού ευφυούς δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας (micro smartgrid). Βρίσκεται στο Utsteinen Nunatak στο Queen Maud Land (71.57°S 23.20°E). Η βάση είναι ένας Βελγικός σταθμός επιστημονικής πολικής έρευνας και τέθηκε σε λειτουργία στις 15 Φεβρουαρίου του 2009. Ο σταθμός που σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και λειτούργησε από το International Polar Foundation, είναι η πρώτη πολική βάση που συνδυάζει υλικά κατασκευής φιλικά προς το περιβάλλον, καθαρή και αποδοτική χρήση ενέργειας, βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και ευφυείς τεχνικές διαχείρισης αποβλήτων.
Ο σταθμός βρίσκεται πάνω στην κορυφογραμμή Utsteinen και εκτίθεται σε θυελλώδεις ανέμους ταχύτητας μέχρι 300 km/h. Είναι ανθεκτικός σε ισχυρούς ανέμους χάρη στο αεροδυναμικό του σχήμα και στο σύστημα έδρασης που φτάνει αρκετά μέτρα βαθιά στον παγετώνα. Ο σταθμός είναι συνδεδεμένος με εννέα ανεμογεννήτριες που εκτείνονται στην κορυφογραμμή. Στο επάνω διάζωμα του κτιρίου βρίσκεται ο ερευνητικός σταθμός που μπορεί να φιλοξενεί ταυτόχρονα 16 επιστήμονες. Το κάτω διάζωμα περιλαμβάνει ένα γκαράζ για εκχιονιστικά οχήματα και άλλα οχήματα ειδικών εργασιών.

 

 

ΚΟΣΜΟΣ

RENAULT ΚΑΙ NISSAN ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ

Οι εταιρείες Renault και Nissan βρίσκονται ήδη σε συνομιλίες για συγχώνευση και δημιουργία μιας νέας αυτοκινητοβιομηχανίας...

ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

Κατά την Toyota και τους ισχυρούς συνεταίρους της, τα έξυπνα οχήματα του κοντινού μέλλοντος θα προσφέρονται ως υπηρεσία μετακίνησης (Mobility as Service - MaaS)...

Η VOLVO TRUCKS ΚΑΝΕΙ ΦΑΡΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΚΑΔΟΡΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

H Volvo Trucks ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά επιστρέφει με μια φάρσα σε έναν παρκαδόρο στην Ιταλική Ριβιέρα, προκειμένου να προωθήσει το νέο...

 
Κλείσιμο [X]