ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

VAN HOOL ASTROMEGA TDX27 SLEEPER COACH

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 14/02/2014

 

Τα πρώτα κινητά πολυτελή ξενοδοχεία είναι γεγονός! Η βέλγικη Van Hool NV, ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους κατασκευαστές λεωφορείων, έχει το ταλέντο να εφαρμόζει στα οχήματά της ειδικά χαρακτηριστικά τα οποία ταιριάζουν ακριβώς με τις απαιτήσεις των πελατών της. Και αυτό είναι κάτι που σπάνια θα βρείτε στα «μεγάλα» –γερμανικά– ονόματα, καθώς αυτά εστιάζουν σε μαζικές πωλήσεις.

Πρόσφατα, η εταιρεία παρέδωσε στον βρετανικό όμιλο Stagecoach (εταιρεία που εκτελεί υπεραστικά δρομολόγια) 10 διώροφα πολυτελή TDX27 Astromega λεωφορεία. Εξωτερικά, το λεωφορείο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα λεωφορεία της γραμμής, με τη διαφορά ότι ο χώρος των επιβατών (55+1+1 θέσεις επενδυμένες με δέρμα υψηλής ποιότητας) μπορεί να μετατραπεί σε ξενοδοχείο, κοιμίζοντας 42 επιβάτες. Το λεωφορείο μετατρέπεται από υπεραστικό σε κινητό ξενοδοχείο μέσα σε λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια των βραδινών δρομολογίων του, καθώς εκτελούνται δρομολόγια από τη Σκωτία (Αμπερντίν, Ντάντι, Γλασκώβη και Εδιμβούργο) στο Λονδίνο και τούμπαλιν.

Ο χώρος εργασίας ξεχωρίζει για τα υψηλά στάνταρ ποιότητας και εργονομίας.

Ο χώρος των επιβατών εξοπλίζεται με αυτόνομα service set, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων και πρίζα για να φορτίζετε τις ηλεκτρικές σας συσκευές. Ο όμιλος Stagecoach παρέχει στους επιβάτες δωρεάν WiFi κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ αναλόγως με το εισιτήριό τους απολαμβάνουν δωρεάν αναψυκτικά - ποτά.

Οι επιβάτες που θα επιλέξουν να προμηθευτούν εισιτήριο με κλίνη, θα βρουν στο μαξιλάρι τους ένα σετ περιποίησης που περιλαμβάνει μια μάσκα ματιών, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Επιπλέον, όσοι δεν σκεφτήκατε να πάρετε μαζί σας της πιτζάμες σας, ο οδηγός μπορεί να σας προμηθεύσει είτε με κουβέρτα είτε με ένα ειδικό ολόσωμο κουστούμι ύπνου, προκειμένου να αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Van Hool NV κ. Filip Van Hool, συνομιλώντας μαζί μας, αποκάλυψε ότι όταν τους πλησίασε ο όμιλος Stagecoach (περίπου πριν από ενάμιση χρόνο) και τους ζήτησε να κάνουν την ιδέα του πράξη, δηλαδή να κατασκευάσουν ένα λεωφορείο το οποίο να μπορεί να μετατρέπεται σε κινητό ξενοδοχείο, σκέφτηκαν αμέσως τη ναυαρχίδα της εταιρείας τους, το Astromega, καθώς οι επιβάτες θα έπρεπε να απολαμβάνουν πολυτέλεια, άνεση και ασφάλεια στον υπερθετικό βαθμό.

Η διάταξη των καθισμάτων –τις πρωινές ώρες– είναι ανά τετράδες με ανακλινόμενο τραπέζι. Κάτω από αυτό διακρίνονται και οι παροχές ρεύματος - συνδεσιμότητας.

Ουσιαστικά κατασκεύασαν ένα υπερσύγχρονο λεωφορείο για τη μεταφορά επιβατών μεταξύ της Σκωτίας και του Λονδίνου με έναν τρόπο που στο παρελθόν ήταν αποκλειστικά μόνο για τους μουσικούς αστέρες που έπρεπε να ταξιδεύουν με την μπάντα τους από τη μια συναυλία στην άλλη με λεωφορείο. Έτσι, στρωθήκανε στη δουλειά και απόδειξαν για άλλη μια φορά ότι η δημιουργικότητά τους μπορεί να απαντήσει σε κάθε είδους πρόκληση.

Το λεωφορείο που κατασκεύασαν έχει μήκος 14,96m, ύψος 4,0m και πλάτος 2,55m. Ο συνδυασμός του γνωστού 6-κύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου 12,9lt πετρελαιοκινητήρα (Paccar MX340) των 462Ps (διαθέσιμα στις 1.500-1.900rpm) με μέγιστη ροπή 2.300Nm (διαθέσιμη στις 1.000-1.410rpm) και του ZF AS-Tronic αυτόματου κιβωτίου 12 σχέσεων στο Astromega TDX27 δίνει ένα σύνολο με κορυφαία απόδοση και επιδόσεις. Η ποιότητα κύλισης και η γενικότερη άνεση έχουν μια upper class νότα, που κάλλιστα θα μπορούσαν να ζηλέψουν οι ανταγωνιστές του.

Τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από την ίδια τη Van Hool, και μέσα σε λίγα λεπτά μπορούν να μεταμορφωθούν σε κρεβάτια.

Εμείς ευχόμαστε το παράδειγμα της πρώτης του είδους, της Stagecoach, να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες υπεραστικών δρομολογίων ανά τον κόσμο, προσφέροντας κατ’ αυτό τον τρόπο υπηρεσίες που αφενός δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αυτές των μέσων σταθερής τροχιάς και αφετέρου αναβαθμίζουν την ποιότητα των μεταφορών.

Ήδη, είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς εισιτήριο για νυχτερινό δρομολόγιο με τα TDX27 Astromega λεωφορεία, καθώς τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα από την ώρα που διατίθενται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα παραγγελιών, ενώ λόγω της αυξημένης ζήτησης η εταιρεία σκέφτεται να προχωρήσει και σε περαιτέρω παραγγελία οχημάτων.

Ο –διαμπερής– χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 7,2m3.

 

 

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ Ι.Χ. ΣΕ ΠΑΕ ΚΑΙ ΚΑΕ

Η πρόσφατη αναβάθμιση της Β’ Εθνικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος σε Football League, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την αύξηση των Ποδοσφαιρικών Α.Ε. που δικαιούνται την ταξινόμηση Λεωφορείου Ιδ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Στη φετινή Busworld στις Βρυξέλλες, η MAN Truck & Bus θα παρουσιάσει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο λεωφορείων MAN και NEOPLAN...

KARSAN ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Οδηγούμε στην πίστα «BMW Driving Academy», στο παλιό αεροδρόμιο του Maisach έξω από το Μόναχο, το νέο 100% ηλεκτρικό λεωφορείο Karsan Attak....

 
Κλείσιμο [X]