ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

WAVE CONCEPT TRUCK

ΤΟ WALMART ADVANCED VEHICLE EXPERIENCE (H ΑΛΛΙΩΣ «WAVE CONCEPT TRUCK») ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 26/03/2014

 

Η αμερικάνικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Walmart –ίσως η μεγαλύτερη του κόσμου– σχεδίασε το ιδανικό φορτηγό για τη μεταφορά - διανομή των προϊόντων της με στόχο τον περιορισμό των εκπομπών CO2 και τη μείωση της κατανάλωσης των καυσίμων.
Το εικονιζόμενο concept ονομάζεται WAVE (Walmart Advanced Vehicle, Experiment) και αποτελείται από έναν αεροδυναμικό τράκτορα και ένα τρέιλερ 16m, τα οποία είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από carbon, εξοικονομώντας 1,8t συνολικού βάρους σε σχέση με μια «συμβατική» νταλίκα. Το WAVE κατασκευάστηκε προκειμένου η Walmart να διαφημίσει την ευαισθησία της στο περιβάλλον και να δείξει πόσο πολύ θα μείωνε τις εκπομπές ρύπων του στόλου της αν είχε 7.000 αντίστοιχα φορτηγά αντί για συμβατικά.
Όπως μαρτυρά και η εικόνα της καμπίνας, ο χώρος εργασίας έχει περίεργη σχεδίαση αν τον συγκρίνουμε με βάση τα σημερινά δεδομένα. Ο οδηγός κάθεται στο κέντρο, ώστε σύμφωνα με την Walmart να έχει καλύτερο οπτικό πεδίο, ενώ το κόκπιτ, αντί για «κλασικό» πίνακα οργάνων, περικλείεται από διάφορες οθόνες αφής που προβάλλουν τις απαραίτητες πληροφορίες. Επίσης, άπλετο είναι και το φως που μπαίνει στην καμπίνα, καθώς οι γυάλινες επιφάνειες που την περιβάλλουν είναι ιδιαίτερα μεγάλες.
Την κίνηση αναλαμβάνει ένα πρωτότυπο υβριδικό σύνολο, αποτελούμενο από έναν εξελιγμένο στροβιλοκινητήρα (μπορεί να κάψει πετρέλαιο, φυσικό αέριο και βιοντίζελ) της Capstone, από έναν ηλεκτρικό κινητήρα, καθώς και από μπαταρίες για αποθήκευση της ενέργειας.
Κανείς δεν ξέρει, όμως, αν θα δούμε στους δρόμους την πιο προηγμένη νταλίκα του πλανήτη, ούτε και αν συμφέρει να γίνει μια τέτοια οικονομική επένδυση τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Θαυμάστε το φορτηγό του μέλλοντος…

 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ

ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ MERCEDES-BENZ ACTROS

Τα νέα χαρακτηριστικά: Ημι-αυτόματη οδήγηση με Active Drive Assist, έως και 5% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου, MirrorCam στο βασικό εξοπλισμό, Active Brake Assist 5, συνδεσιμότητα και Multimedia Cockpit...

IVECO X-WAY: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ

Μια νέα σειρά εργοταξιακών φορτηγών, για χρήση σε αστικό περιβάλλον και περιστασιακές μετακινήσεις εκτός δρόμου παρουσίασε η Iveco...

ΝΕΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΑ MERCEDES-BENZ AROCS

Μια πρώτη γνωριμία με την ανανεωμένη γκάμα των εργοταξιακών Mercedes-Benz Arocs, ένα λασπωμένο και κρύο πρωινό στο Woerth, στο παλιό λατομείο του Ötigheim που έχει γίνει πίστα δοκιμών και στο Gaggenau...

 
Κλείσιμο [X]