ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ 22 ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 09/05/2014

 

Η επαρχιακή οδός που ενώνει τα χωριά Πατιόπουλο και Περδικάκι, στην Αιτωλοακαρνανία, συμπεριλαμβάνεται στους 22 πιο επικίνδυνους δρόμους του πλανήτη, σύμφωνα με έναν νέο χάρτη που αποκαλύπτει τα σημεία του πλανήτη όπου η οδήγηση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο εικονιζόμενος χάρτης καταρτίστηκε με βάση την περσινή έκθεση για την οδική ασφαλεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλες πηγές. Οι δημιουργοί του (βρετανική εταιρεία Driving Experiences) έλαβαν υπόψη διάφορες παραμέτρους (π.χ. την κατάσταση του οδοστρώματος, το αν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες, τον αριθμό νεκρών σε τροχαία, τις καιρικές συνθήκες κ.ά.) για να τον καταρτίσουν.
Με βάση τις παραπάνω παραμέτρους, βαθμολόγησαν κάθε δρόμο με μία κλίμακα από το 1 (καλύτερος) έως το 10 (χειρότερος) ανάλογα με το πόσο επίφοβος είναι, και σκοπό έχει να υπογραμμίσει τους κινδύνους της οδήγησης, η οποία κοστίζει ετησίως τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη γη και οδηγεί εκατομμύρια άλλους στα νοσοκομεία. O ελληνικός δρόμος ο οποίος βαθμολογήθηκε με 6/10, περιγράφεται ως ένας δρόμος με ελάχιστη πρόσφυση εξαιτίας χαλαρού οδοστρώματος και τεράστιες λακκούβες. Είναι επίσης εξαιρετικά στενός σε σημεία επικίνδυνα για πτώση και από τις δύο κατευθύνσεις καθώς και χωρίς προστατευτικές μπάρες. Παρότι, εξάλλου, είναι πολυσύχναστος (τον διασχίζουν από πεζοί και κοπάδια ζώων έως φορτηγά και λεωφορεία,), δεν έχει και σήμανση.
Εμείς με τη σειρά μας ελπίζουμε τα αρμόδια Υπουργεία να βάλουν το χέρι στα ταμεία τους και να αποκαταστήσουν τη δυσφήμιση της χώρας που έχει προκύψει, έστω και με αυτόν τον τρόπο!

 

 

 

 

 Πατήστε το Start και περιηγηθείτε στον διαδραστικό χάρτη που δημιούργησε η βρετανική εταιρεία Driving Experiences –κάθε κόκκινο σημείο δίνει όλα τα στοιχεία του δρόμου (φωτογραφία, χώρα, σημείο, επικινδυνότητα, κλπ.)

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Η ACS

Με το βραβείο «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» τιμήθηκε η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες μαζί με άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που ηγούνται της προσπάθειας επανόδου σε τροχιά ανάπτυξης. Την τελετή ...

ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ATTICA GROUP

Στον έλεγχο της Attica Group περνά η Hellenic Seaways, μετά από συμφωνία με την Minoan Lines...

NISSAN NAVARA ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

Το νέο Nissan NAVARA εντάχθηκε στον στόλο της Νέας Οδού, της εταιρίας που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, την εκμετάλλευση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «...

 
Κλείσιμο [X]