ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

RAM POWERWAGON

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 22/09/2014

 

Οι Αμερικάνοι ακολουθούν πιστά τη φιλοσοφία «the bigger, the better». Έτσι η RAM πήρε ένα συμβατικό 2500 μοντέλο και το μετάτρεψε σε πραγματικό τέρας –ή αν θέλετε καλύτερα σε Power Wagon, όπως το αποκαλούν. Κάτω από το καπό αναπνέει ένας 6,4 λίτρων Hemi V8 βενζινοκινητήρας, απόδοσης 410Ps και 600Νm ροπής (μάλιστα, για λόγους οικονομίας εξοπλίζεται με σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων), ο οποίος συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.
Από τεχνικής σκοπιάς, ο πίσω άξονας έχει μεγαλώσει κατά 25,4mm, και πλέον έχει πάχος 292mm. Κάθε άξονας διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, ενώ η πίσω ανάρτηση προσφέρει μεγαλύτερη άρθρωση. Η μπροστινή ανάρτηση χρησιμοποιεί το νέο σύστημα Articulink, με αποσύνδεση της αντιστρεπτικής μπάρας ώστε να βελτιώνεται η εκτός δρόμου κίνηση. Η ωφέλιμη απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 370mm, ενώ μπορεί να προσπελάσει υδάτινους δρόμους με ύψος μέχρι 800mm.
H γωνία προσέγγισης ορίζεται στις 34 μοίρες, η γωνία αναχώρησης στις 23,5 μοίρες και η γωνία ράμπας στις 25,5 μοίρες. Τέλος, εξοπλίζεται με Goodyear ελαστικά διαμέτρου 33in(!), και η τιμή της βασικής έκδοσης ξεκινά από τα 33.000 ευρώ και φτάνει τα 40.100 ευρώ.

Παρακολουθήστε το επίσημο βίντεο της εταιρείας…

 

 

PICK-UP

VW AMAROK V6 ΜΕ 272 ΙΠΠΟΥΣ

Η Volkswagen αναβαθμίζει τον τρίλιτρο πετρελαιοκινητήρα V6 TDi που τοποθετεί στο Amarok Pick-Up...

ΜΑΘΗΜΑΤΑ… ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ISUZU D-MAX 1.9 EURO 6B

Η Isuzu είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πετρελαιοκινητήρων και εδώ και 101 χρόνια κατασκευάζει αυτοκίνητα που «δεν σπάνε, δεν χαλάνε»...

NISSAN NAVARA MY2015

Όπως μπορείτε να διακρίνετε και από τις φωτογραφίες, η 12η γενιά του σκληροτράχηλου ιαπωνικού pick up αποκτά ένα πιο επιθετικό και παράλληλα...

 
Κλείσιμο [X]