ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ & ΠΟΛΩΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ... ΜΜΜ ΣΤΗΝ ΕΕ (;)

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/06/2014

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα έναν πίνακα αποτελεσμάτων για τις μεταφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο σχετικό πίνακα συγκρίνονται οι επιδόσεις των κρατών-μελών σε 22 κατηγορίες σχετικές με τις μεταφορές, και στις περισσότερες από τις κατηγορίες αυτές επισημαίνονται τα κράτη-μέλη με τις καλύτερες και τις χειρότερες επιδόσεις. Η Ολλανδία, η Γερμανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα, ενώ η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα καταλαμβάνουν τις τρεις τελευταίες θέσεις.

Ο σκοπός της κατάρτισης του εν λόγω πίνακα των αποτελεσμάτων για τις μεταφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να σχηματισθεί μια εικόνα για τις ποικίλες επιδόσεις των κρατών-μελών σε θέματα μεταφορών ανά την Ευρώπη και να βοηθηθούν τα κράτη-μέλη στον εντοπισμό ελλείψεων και στον καθορισμό προτεραιοτήτων για επενδύσεις και χάραξη πολιτικής.

Συγκεντρώνονται στοιχεία από διάφορες πηγές (όπως η Eurostat, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, η Παγκόσμια Τράπεζα και ο ΟΟΣΑ), και πρόθεση της Επιτροπής είναι να καθορισθούν δείκτες για τα προσεχή έτη, σε διάλογο με τα κράτη-μέλη, τον κλάδο και άλλους παράγοντες, και να καταγραφεί η πρόοδος των κρατών-μελών με την πάροδο του χρόνου.

Ο Επίτροπος Siim Kallas, αρμόδιος για την κινητικότητα και τις μεταφορές, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο πίνακας αποτελεσμάτων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που απεικονίζει πού βρισκόμαστε ως προς την εξέλιξη των συστημάτων μεταφορών σε πιο αποτελεσματικά, πιο φιλικά προς τους πελάτες, πιο ασφαλή και πιο καθαρά. Ο πίνακας μπορεί να δώσει απλώς μια εικόνα, αλλά αποτελεί για εμάς και τα κράτη-μέλη ένα σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για τη συνεργασία μας».

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Η ACS

Με το βραβείο «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» τιμήθηκε η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες μαζί με άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που ηγούνται της προσπάθειας επανόδου σε τροχιά ανάπτυξης. Την τελετή ...

ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ATTICA GROUP

Στον έλεγχο της Attica Group περνά η Hellenic Seaways, μετά από συμφωνία με την Minoan Lines...

NISSAN NAVARA ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

Το νέο Nissan NAVARA εντάχθηκε στον στόλο της Νέας Οδού, της εταιρίας που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, την εκμετάλλευση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «...

 
Κλείσιμο [X]