ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

4/5 ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ FORD TOURNEO COURIER

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 19/09/2014

 

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP απέδωσε τη βαθμολογία των 4 αστεριών (με άριστα τα 5 αστέρια) στο νέο Ford Tourneo Courier, ύστερα από τα crash test στα οποία το υπέβαλε. Στην κατηγορία «Προστασία επιβατών» έλαβε 32 πόντους (84%), καθώς η καμπίνα των επιβατών παρέμεινε σταθερή κατά τη διάρκεια της πλαγιομετωπικής πρόσκρουσης, ενώ τα αποτελέσματα από τα ανδρείκελα ενηλίκων απέδειξαν καλή προστασία, τόσο για τους μηρούς όσο και για τα γόνατα των μπροστινών επιβατών.
Στην κατηγορία «Προστασία παιδιών» έλαβε 41 πόντους (84%), κάτι που μεταφράζεται σε μέγιστη προστασία των παιδιών ηλικίας έως 1,5 έτους, ενώ τα αποτελέσματα από τα ανδρείκελα παιδιών με ηλικία 3 ετών έδειξαν ότι οι καταπονήσεις δεν ήταν σημαντικές, με εξαίρεση την περιοχή του θώρακα όπου η προστασία ήταν οριακά καλή.
Στην κατηγορία «Προστασία πεζών» έλαβε 27 πόντους (74%), με την περιοχή του προφυλακτήρα να προσφέρει καλή προστασία σε όλες τις ηλικίες πεζών.
Στην κατηγορία «Συστήματα ασφάλειας» έλαβε 7 πόντους (56%), και αυτό γιατί ο στάνταρ εξοπλισμός ασφάλειας δεν περιλαμβάνει τα σύστημα προειδοποίησης αλλαγής πορείας και αυτόνομης επιβράδυνσης.
Να σημειώσουμε πως τα μοντέλα που έγιναν «τούρτα» προκειμένου να βγουν τα παραπάνω αποτελέσματα ήταν οι εκδόσεις 1,5lt diesel Trend, LHD.

Παρακολουθήστε το βίντεο με τις δοκιμές πρόσκρουσης…

 

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

RENAULT KANGOORES ΓΙΑ ΓΡHΓΟΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑTIΕΣ

Με ένα σκίτσο για ένα ξεχωριστό Kangoo Van από την Renault Sport, μας ευχήθηκε καλό μήνα η αντιπροσωπεία της Renault στην Ελλάδα, την Κυριακή 1η Απριλίου...

FORD: 4,57 ΜΕΤΡΑ ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ

Η Ford ανακοίνωσε πως οι επιβατικές εκδόσεις (mini-bus) του νέου Transit, οι οποίες θα αρχίσουν να κυκλοφορούν μέσα στο 2015, θα εφοδιάζονται με...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 η Mercedes-Benz Trucks παρουσίασε στον αυτοκινητόδρομο A14, κοντά στο Μαγδεμβούργο (Γερμανία), σε παγκόσμια...

 
Κλείσιμο [X]