ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 07/07/2014

 

«Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ» ΕΛΕΓΕ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ Η DAIMLER ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ.

Την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 η Mercedes-Benz Trucks παρουσίασε στον αυτοκινητόδρομο A14, κοντά στο Μαγδεμβούργο (Γερμανία), σε παγκόσμια πρεμιέρα, το μέλλον της οδικής μεταφοράς, όπως αυτό θα διαμορφωθεί, κατά τα λεγόμενα των Γερμανών, τα επόμενα χρόνια. Εκεί, εκατοντάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες της Πολιτικής Ηγεσίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωβουλής, του επιχειρηματικού κλάδου, αναλυτών της κεφαλαιαγοράς καθώς και από το Ινστιτούτο Fraunhofer, έμειναν κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό όταν αντίκρισαν ένα καμουφλαρισμένο Actros (1845) με ένα αεροδυναμικό τρέιλερ να ολοκληρώνει με επιτυχία το πρώτο αυτόνομο ταξίδι του.
Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στο εξαιρετικά έξυπνο σύστημα υποβοήθησης «Highway Pilot» με το οποίο εξοπλιζόταν το φορτηγό, που του επιτρέπει να οδηγείται εντελώς αυτόνομα σε ταχύτητες μέχρι 80km/h. Η ρεαλιστική αναπαράσταση του ταξιδιού περιλάμβανε μια απόσταση 30km σε ανοιχτό αυτοκινητόδρομο με πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας.
Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Ιούλιος – Αύγουστος 2014 που κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες…

Θαυμάστε το «Φορτηγό του μέλλοντος», σήμερα…


Χάρη στο «Highway Pilot», ο οδηγός κατά τη διάρκεια ενός δρομολογίου μπορεί να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο επιθυμεί εκτός απ’ την οδήγηση.

Τα νέα στοιχεία που έφερε το καμουφλαρισμένο Actros δεν είναι άλλα από δύο ραντάρ και μια κάμερα, τοποθετημένα στο μπροστινό τμήμα, καθώς και ειδικά ραντάρ στα πλαϊνά του φορτηγού που και αυτά «διαβάζουν» το δρόμο.

 

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

RENAULT KANGOORES ΓΙΑ ΓΡHΓΟΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑTIΕΣ

Με ένα σκίτσο για ένα ξεχωριστό Kangoo Van από την Renault Sport, μας ευχήθηκε καλό μήνα η αντιπροσωπεία της Renault στην Ελλάδα, την Κυριακή 1η Απριλίου...

FORD: 4,57 ΜΕΤΡΑ ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ

Η Ford ανακοίνωσε πως οι επιβατικές εκδόσεις (mini-bus) του νέου Transit, οι οποίες θα αρχίσουν να κυκλοφορούν μέσα στο 2015, θα εφοδιάζονται με...

4/5 ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ FORD TOURNEO COURIER

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP απέδωσε τη βαθμολογία των 4 αστεριών (με άριστα τα 5 αστέρια) στο νέο Ford Tourneo Courier, ύστερα από τα crash test...

 
Κλείσιμο [X]