ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΑ «ΤΣΙΠΑΚΙΑ»

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 24/04/2017

 

Στα 500 ευρώ ορίστηκε το πρόστιμο που θα επιβάλλεται από τα μέσα Ιουνίου για έλλειψη Ηλεκτρονικού Αναγνώσιμου Σήματος (Η.Α.Σ.) –το γνωστό «τσιπάκι» με το οποίο πρέπει να είναι εφοδιασμένα όλα τα Δ.Χ. φορτηγά και λεωφορεία. 
Ως φορέας διάθεσης και χορήγησης του ΗΑΣ ορίζεται κάθε ενδιαφερόμενος συνδικαλιστικός φορέας και ως μέγιστη τιμή διάθεσης ορίζονται τα 60 ευρώ (τελική τιμή με ΦΠΑ 24%).
Ως περίοδος ισχύος κάθε ΗΑΣ ορίζονται τα 4 έτη από την ημερομηνία χορήγησης του. Μετά την πάροδο της τετραετίας, απαιτείται η αντικατάσταση του ΗΑΣ. Ειδικά για τα ΗΑΣ των ΦΔΧ (Φορτηγά Δημοσίας Χρήσης) και τα ΤΛΔΧ (Τουριστικά Λεωφορεία Δημοσίας Χρήσης), τα οποία έχουν χορηγηθεί έως τη δημοσίευση της νέας υπουργικής απόφασης και εμφανίζονται ως ενεργά («έγκυρα»), η προθεσμία της υποχρέωσης αντικατάστασης τους, λήγει με το πέρας της τετραετίας από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της νέας υπουργικής απόφασης (17/02/2017).
Οι έλεγχοι θα γίνονται με ειδικές συσκευές ανάγνωσης με τις οποίες θα επιβεβαιώνεται η γνησιότητα του ΗΑΣ μέσω της διαδικασίας ηλεκτρονικής σάρωσης. Εφόσον διαπιστωθεί μη ύπαρξη ή η ένδειξη «άκυρο ΗΑΣ» σε ΦΔΧ, θα επιβάλλονται οι κυρώσεις της περίπτωση 1.50 της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του νόμου 3446/06 (Α 49), δηλαδή πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

 

 

AFTERMARKET

RETRO ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ CITROEN JUMPER

Η ιταλική εταιρεία FC Automobili δημιούργησε ένα κιτ μετατροπής του σύγχρονου Jumper με ρετρό αισθητική...

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜEΝΑ ΜΗΧΑΝHΜΑΤΑ

Το τριήμερο 25 – 27 Απριλίου 2017 έγινε στο Άουγκσμπουργκ η ετήσια Διεθνής Έκθεση για τα Μεταχειρισμένα Μηχανήματα και Εξοπλισμό, «ReTEC 2017»...

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ L200

Η εταιρεία Αφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας Honda και Mitsubishi στην Ελλάδα, απέσπασε επτά βραβεία ERMIS...