ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 05/02/2018

 

Μια νέα εταιρική στρατηγική παροχής υπηρεσιών μετακίνησης παρουσίασε ο αυτοπροσώπως ο πρόεδρος της Toyota, Ακίο Τογιόντα, στην διεθνή έκθεση CES 2018 στο Λας Βέγκας, στοχεύοντας στις ανάγκες της επόμενης δεκαετίας.
 
Η πλατφόρμα e-Palette Alliance αναπτύχθηκε και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με συμμετοχή και συνεργασία μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, όπως οι Mazda, Amazon, Uber, DiDi (πάροχος υπηρεσιών μετακίνησης στην Κίνα, αντίστοιχος της Uber) και Pizza Hut, οι οποίες θα συμβάλλουν ενεργά και στην τεχνολογική έρευνα.
 
Η Toyota συνεχίζει να συζητά τη δημιουργία νέων υπηρεσιών κινητικότητας με άλλους παρόχους υπηρεσιών και εταιρείες τεχνολογικής ανάπτυξης, ώστε να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα προσωποποιημένων υπηρεσιών μετακίνησης, αυξημένης παραγωγικότητας και αποδοτικότητας.
 
Το e-Palette είναι ουσιαστικά ένα ηλεκτροκίνητο πολυμορφικό όχημα, ψηφιακά διασυνδεδεμένο, κεντρικά ελεγχόμενο, με αυτόνομη κίνηση, μεταβλητού μήκους (μεταξύ 4 και 7 μέτρων) με πλάτος 2 μέτρα και ύψος 2,25 μέτρα, με χαμηλό πλήρως επίπεδο δάπεδο, που μπορεί να καλύψει διάφορες επαγγελματικές ανάγκες και να μεταμορφώνεται παροδικά σε όχημα παράδοσης δεμάτων, εργαστήριο, όχημα μεταφοράς επιβατών, σε κινητό κατάστημα, ξενοδοχείο σε τροχούς, γραφείο, καντίνα, προσωπικό εστιατόριο και στόχος είναι καλύψει δεκάδες διαφορετικές ανάγκες, ανάλογα με τον εκάστοτε ενοικιαστή του, υποστηρίζοντας τις αλλαγές στον τρόπο εργασίας, μετακίνησης και διασκέδασης των επόμενων δεκαετιών.
 
 
Έχει προσαρμόσιμο πλαίσιο που επιτρέπει την κοινή χρήση του οχήματος για διάφορες επιχειρησιακές ανάγκες, μεταβαίνοντας απρόσκοπτα από τη μια εφαρμογή σε άλλη στον μικρότερο δυνατό χρόνο.
 
Η Toyota θα παρέχει τη βασική τεχνολογία και το δίχτυ ασφαλείας μέσα στο οποίο θα λειτουργήσουν με ασφάλεια οι διασυνδεμένες εφαρμογές και το λογισμικό που θα αναπτύξει κάθε συνεταίρος της συμμαχίας «e-Palette Alliance», καθώς απαιτείται η διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων μέσω διαδικτύου (μίσθωση οχημάτων, ασφάλιση, διαχείριση στόλου, «bid data» κ.α.). Κάτω από το δίχτυ ασφαλείας «Guardian» θα λειτουργεί μια ανοιχτή διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API), με πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος και τον έλεγχο της κατεύθυνσης, τις απαραίτητες υπηρεσίες για την ανάπτυξη αυτοματοποιημένων συστημάτων οδήγησης (αυτοματοποιημένο λογισμικό ελέγχου οδήγησης, κάμερες, αισθητήρες κ.λπ.).
 
Οι πρώτες πιλοτικές δοκιμές θα ξεκινήσουν λίγο πριν το 2020, με στόχο να υπηρετήσει διάφορες ανάγκες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκυο την ίδια χρονιά.
 
* Δείτε περισσότερα https://youtu.be/7nhY0eHUUEo και https://www.youtube.com/watch?v=2qgUTfxpEdI
 

 

 

ΚΟΣΜΟΣ

U.S. NEWS & WORLD REPORT: H KIA Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΡΚΑ SUV

Η Kia Motors America επιβραβεύθηκε ως η καλύτερη μάρκα SUV του 2020 στα βραβεία καλύτερης μάρκας αυτοκινήτων του US News & World Report, εκτοπίζοντας τη Honda από την πρώτη θέση την οποία κατείχε από ...

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΗΣ FIAT CHRYSLER AUTOMOBILES ΜΕ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ PSA

Κανονικά προχωράει η προγραμματισμένη συγχώνευση της Fiat Chrysler Automobiles με το γκρουπ PSA μετά την αγωγή που υπέβαλλε η GM εναντίον της πρώτης εταιρείας....

KIA XCEED: ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΧΡΥΣΟ ΤΙΜΟΝΙ»

Το νέο Kia Xceed διακρίθηκε με το βραβείο «Χρυσό Τιμόνι» το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο αυτοκινήτου....

 
Κλείσιμο [X]