ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

RENAULT ΚΑΙ NISSAN ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 10/04/2018

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, οι εταιρείες Renault και Nissan βρίσκονται ήδη σε συνομιλίες για συγχώνευση και δημιουργία μιας νέας αυτοκινητοβιομηχανίας, που θα τελεί υπό διαπραγμάτευση ως νέα ενιαία μετοχή.

Η Renault σήμερα έχει 43% της Nissan ενώ η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει μερίδιο 15% στη γαλλική επιχείρηση, ενώ και στις δύο εταιρείες υπάρχουν και κρατικές συμμετοχές.

Ο Carlos Ghosn, πρόεδρος και στις δύο εταιρείες, είναι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων και αναμένεται ότι θα ηγηθεί της νέας εταιρείας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του διεθνούς πρακτορείου.

Η γαλλική κυβέρνηση κατέχει το 15% της Renault και αρχικά δείχνει απρόθυμη  να συμφωνήσει, ενώ ανάλογες ενστάσεις υπάρχουν και από την ιαπωνική πλευρά, με αντικείμενο συζήτησης την τοποθεσία της έδρας της νέας ενιαίας εταιρείας.

 

 

 

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ TESLA ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla του Ίλον Μασκ θα κατασκευάσει στο Βερολίνο το πρώτο εργοστάσιό της στην Ευρώπη. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος, παραλαμβάνοντας την Τρίτη ένα βραβείο (Golden Stee...

MERCEDES A CLASS: ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η τέταρτη γενιά της Mercedes A Class ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη της πολυτέλειας, της τεχνολογίας, της άνεσης και της ασφάλειας. Με νέα φιλοσοφία και προσεγμένο design κερδίζει στα σημεία και ...

JEEP WRANGLER: ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ «4X4/SUV OF THE YEAR» ΣΤΑ SEMA AWARDS

Άλλη μια διάκριση κατέκτησε τo Jeep Wrangler....

 
Κλείσιμο [X]