ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

MICHELIN CHALLENGE DESIGN

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23/09/2019

 

Με στόχο να υπογραμμίσει το ρόλο που παίζει το design στη βιώσιμη κινητικότητα, η Michelin καλεί καλλιτέχνες, designers, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, πολεοδόμους ή όποια άλλη ομάδα ενδιαφέρεται, να αντλήσουν έμπνευση από μια ή περισσότερες από τις 300  προηγούμενες  βραβευμένες συμμετοχές του Michelin Challenge Design.
 
Τα σχέδια που θα υποβληθούν θα πρέπει να προτείνουν μία νέα προσέγγιση που να αυξάνει την κοινωνική, την περιβαλλοντική και την οικονομική αξία τους. 
 
Οι τρεις νικητές θα τιμηθούν σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια του Movin'On Summit, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου 2020, στο Μόντρεαλ. Εκεί θα παρουσιαστούν  οι νικητήριες συμμετοχές και τα design portfolios, που θα αναδειχθούν από τους κριτές του Michelin Challenge Design και τους κορυφαίους σχεδιαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας. 
 
«Η μετάβαση προς την κυκλική οικονομία, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πρόκληση για να βρούμε μια δεύτερη ζωή ή σκοπό πέρα από την επανα-χρησιμοποίηση και την ανακύκλωση. H ανάδειξη του design ως σημαντικού κομματιού της παγκόσμιας διάσκεψης για την κινητικότητα, του Movin'On, μέσω του Upcycle, είναι ένας ιδανικός τρόπος για να γιορτάσουμε το 20ο  Michelin Challenge Design», δήλωσε ο Mike Marchand, Partnerships Director, Sustainable Development & Mobility.
 
Το πρόγραμμα Michelin Challenge Design δημιουργήθηκε από τη Michelin το 2001,  με σκοπό να ενθαρρύνει και να αναδείξει νέους designers σε όλον τον κόσμο. Σύντομα,  έγινε ένας από τους πιο διάσημους διαγωνισμούς design παγκοσμίως. Την κριτική επιτροπή του προγράμματος απαρτίζουν επικεφαλής σχεδιαστικών ομάδων των μεγάλων κατασκευαστών από τον τομέα της κινητικότητας, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν ειδικοί για τη βιώσιμη κινητικότητα από όλον τον πλανήτη.
 
Μέσα από τους πρώτους 19 διαγωνισμούς, η Michelin έχει λάβει περισσότερες από 14.000  συμμετοχές από 134 χώρες.
 
Στα προηγούμενα θέματα του Michelin Challenge Design συμπεριλαμβάνονταν η ηλεκτροκίνηση (2010), τα ελαφρά οχήματα (2013), τα αυτόνομα και ημιαυτόνομα οχήματα (2014), η κινητικότητα για όλους (2016) και η κινητικότητα στα mega αστικά κέντρα (2019).
 
Η επιτυχία του προγράμματος Michelin Challenge Design οφείλεται στην επιλογή των θεμάτων αλλά και στο γεγονός ότι οι designers από όλον τον κόσμο, η κριτική επιτροπή και το Movin'On Summit έχουν αγκαλιάσει το θεσμό.
 

 

 

ΑΓΟΡΑ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ALSTOM

Το ενδιαφέρον τους για την αγορά της Ελλάδας έδειξαν πρόσφατα τα στελέχη της γαλλικής Alstom, παρουσιάζοντας το πρωτοποριακό λεωφορείο στην Αθήνα....

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΣΑΡΑΚΑΚΗ

Τη θέση της Corporate Communication Manager του ομίλου Σαρακάκη με αρμοδιότητα την Εταιρική Επικοινωνία για τα προϊόντα και υπηρεσίες του Automotive Consumer Solutions (αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ελαστ...

ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2020

Τα διεθνή (ευρωπαϊκά) βραβεία για το «φορτηγό της χρονιάς 2020», το «Van της χρονιάς 2020» και το «pick-up της χρονιάς 2020» ανακοινώθηκαν στην έναρξη της διεθνούς έκθεσης «Solutrans» για οδικές και α...

 
Κλείσιμο [X]