ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ IVECO ΜΕ NIKOLA

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 14/10/2019

 

Στην αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών φορτηγών Nikola επενδύει η οικογένεια Ανιέλι μέσω της εταιρίας συμμετοχών CNH Exor και της θυγατρικής CNH Industrial N.V. που ελέγχει την Iveco και τις κατασκευάστριες εταιρίες των Astra, Case IH, New Holland Agriculture και STEYR.

Η πολυεθνική CNH Industrial με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε στις αρχές στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι επενδύει 250 εκατ. δολάρια στον τέταρτο γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων της αμερικανικής startup εταιρείας Nikola, η οποία παρουσίασε τον περασμένο Απρίλιο μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών, τόσο για την αγορά της Αμερικής (Nikola One και Nikola Two) όσο και για την Ευρώπη (Nikola Tre) τα οποία παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα εν κινήσει με ειδικές κυψέλες καυσίμου που «καίνε» υδρογόνο.

Ένα μήνα νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η Nikola κέρδισε ενίσχυση ύψους 1,7 δισ. δολαρίων από το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ για να ολοκληρώσει την ανάπτυξη μιας ειδικής μεμβράνης που απαιτείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού μέσα από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Iveco και η FPT Industrial θα συνεργαστούν στην κατασκευή κινητήρων και φορτηγών και η Nikola θα εισφέρει την τεχνογνωσία της σε μια κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί με την CNH Industrial στην Ευρώπη. Αυτή η νέα εταιρεία θα αναπτύξει τόσο συστήματα μπαταριών όσο και οχήματα με κυψέλες καυσίμου, με προγραμματισμένη εμπορική εκκίνηση για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Οι δύο εταίροι ανακοίνωσαν επίσης ότι θα ενσωματώσουν την τεχνολογία του καινούργιου Iveco S-Way (σασί, αναρτήσεις κ.λπ.) στο Nikola Tre.

Παράλληλα, η CNH Industrial, η οποία έχει ετήσιο τζίρο της τάξης των 30 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της σε δύο ισοβαρείς εταιρείες, με δραστηριότητες «On-Highway» και «Off-Highway» στις οποίες θα μοιράσουν τις υπάρχουσες εταιρείες που ελέγχει. Ο όμιλος αναμένεται να δαπανήσει μεταξύ 450 και 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναδιάρθρωση μέχρι τα τέλη του 2022.

 

 

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ TESLA ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla του Ίλον Μασκ θα κατασκευάσει στο Βερολίνο το πρώτο εργοστάσιό της στην Ευρώπη. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος, παραλαμβάνοντας την Τρίτη ένα βραβείο (Golden Stee...

MERCEDES A CLASS: ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η τέταρτη γενιά της Mercedes A Class ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη της πολυτέλειας, της τεχνολογίας, της άνεσης και της ασφάλειας. Με νέα φιλοσοφία και προσεγμένο design κερδίζει στα σημεία και ...

JEEP WRANGLER: ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ «4X4/SUV OF THE YEAR» ΣΤΑ SEMA AWARDS

Άλλη μια διάκριση κατέκτησε τo Jeep Wrangler....

 
Κλείσιμο [X]