ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ IVECO ΜΕ NIKOLA

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 14/10/2019

 

Στην αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών φορτηγών Nikola επενδύει η οικογένεια Ανιέλι μέσω της εταιρίας συμμετοχών CNH Exor και της θυγατρικής CNH Industrial N.V. που ελέγχει την Iveco και τις κατασκευάστριες εταιρίες των Astra, Case IH, New Holland Agriculture και STEYR.

Η πολυεθνική CNH Industrial με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε στις αρχές στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι επενδύει 250 εκατ. δολάρια στον τέταρτο γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων της αμερικανικής startup εταιρείας Nikola, η οποία παρουσίασε τον περασμένο Απρίλιο μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών, τόσο για την αγορά της Αμερικής (Nikola One και Nikola Two) όσο και για την Ευρώπη (Nikola Tre) τα οποία παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα εν κινήσει με ειδικές κυψέλες καυσίμου που «καίνε» υδρογόνο.

Ένα μήνα νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η Nikola κέρδισε ενίσχυση ύψους 1,7 δισ. δολαρίων από το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ για να ολοκληρώσει την ανάπτυξη μιας ειδικής μεμβράνης που απαιτείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού μέσα από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Iveco και η FPT Industrial θα συνεργαστούν στην κατασκευή κινητήρων και φορτηγών και η Nikola θα εισφέρει την τεχνογνωσία της σε μια κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί με την CNH Industrial στην Ευρώπη. Αυτή η νέα εταιρεία θα αναπτύξει τόσο συστήματα μπαταριών όσο και οχήματα με κυψέλες καυσίμου, με προγραμματισμένη εμπορική εκκίνηση για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Οι δύο εταίροι ανακοίνωσαν επίσης ότι θα ενσωματώσουν την τεχνολογία του καινούργιου Iveco S-Way (σασί, αναρτήσεις κ.λπ.) στο Nikola Tre.

Παράλληλα, η CNH Industrial, η οποία έχει ετήσιο τζίρο της τάξης των 30 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της σε δύο ισοβαρείς εταιρείες, με δραστηριότητες «On-Highway» και «Off-Highway» στις οποίες θα μοιράσουν τις υπάρχουσες εταιρείες που ελέγχει. Ο όμιλος αναμένεται να δαπανήσει μεταξύ 450 και 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναδιάρθρωση μέχρι τα τέλη του 2022.

 

 

ΚΟΣΜΟΣ

FCA ΚΑΙ PSA ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ

Οι εταιρείες Fiat Chrysler και Peugeot PSA Group υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία συγχώνευσης ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτ...

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ IRU

Τον Γενικό Γραμματέα της Εθνικής Ένωσης Οδικών Μεταφορέων της Ρουμανίας (UNTRR), κ. Radu Dinescu, εξέλεξε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της IRU για να υπηρετήσει από την 1η Ιανουαρίου 2020 ως νέος Πρόεδρ...

ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ... ΜΕΡΙΚΟ BREXIT

Μέσα στον Ιανουάριο τα εθνικά κοινοβούλια της Ε.Ε. θα έχουν ψηφίσει διμερείς συμφωνίες... παράτασης ισχύος των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τα τέλη του 2020, για ένα Brexit που ό...

 
Κλείσιμο [X]