ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ – IRU: ΕΞΕΛΕΞΕ ΤΗΝ ΗΡΩ ΔΟΥΜΑΝΗ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ LOGISTICS

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08/11/2019

 

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εμπορευματικών Μεταφορών και Logistics της IRU συνεδρίασε στις 7 Νοεμβρίου στην Γενεύη, στα πλαίσια του οποίου διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη των τριών μελών που θα απαρτίζουν το Προεδρείο του για τα επόμενα 2 έτη.

H ΟΦΑΕ είναι ενεργό Μέλος της IRU από το 1954 εκπροσωπώντας τους Έλληνες οδικούς μεταφορείς στα διεθνή φόρα, καθώς επίσης λειτουργώντας και ως o εξουδιοδοτημένος εθνικός εγγυοδοτικός οργανισμός στο Διεθνές Σύστημα TIR υπό την εποπτεία της UNECE.

Για πρώτη φορά, έπειτα από 65 έτη συνεχούς συμμετοχής στις δραστηριότητες της IRU, εκλέγεται εκπρόσωπος της ΟΦΑΕ στα συλλογικά όργανα του Διεθνούς Οργανισμού, και συγκεκριμένα η Ηρώ Δουμάνη, Γενική Δ/ντρια της ΟΦΑΕ, συγκεντρώνοντας την συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων των Μελών του Συμβουλίου, ως Αντιπρόεδρος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εμπορευματικών Μεταφορών & Logistics της IRU για τα έτη 2020-2021.

Πρόκειται για μια σημαντική κατάκτηση τόσο για την ΟΦΑΕ όσο και για τους Έλληνες αυτοκινητιστές, οι οποίοι αποκτούν μια ακόμα πιο ισχυρή φωνή στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων. Σε μια περίοδο ραγδαίων εξελίξεων και σημαντικών αλλαγών στην παγκόσμια αγορά των οδικών μεταφορών, είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική αγορά να εκπροσωπείται στα συλλογικά όργανα ενός Διεθνούς Οργανισμού που ασκεί επιρροή και διαμορφώνει την παγκόσμια πολιτική στον κλάδο τον οποίο εκπροσωπεί.

Ο Απόστολος Κενανίδης, Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΦΑΕ δήλωσε: «Νοιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος αλλά και δικαιωμένος από το αποτέλεσμα των εκλογών στην IRU, καθώς για πρώτη φορά αναγνωρίζεται εμπράκτως τόσο η συνεισφορά της ΟΦΑΕ στα διεθνή δρώμενα του κλάδου, όσο και η σημασία μιας μικρής μεν αλλά δυναμικής δε εθνικής αγοράς οδικών μεταφορών. Η στρατηγική γεωγραφική θέση της χώρας μας αλλά και η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα των Ελλήνων μεταφορέων, καθιστούν τις Ελληνικές μεταφορές ως την αγορά με τις πιο υψηλές προοπτικές ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού στην περιοχή της Ευρώπης και των Βαλκανίων, αρκεί να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός μεταξύ αγοράς και Πολιτείας προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μεταρυθμίσεις. Η επιλογή της κας Δουμάνη δεν υπήρξε τυχαία καθώς τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της ΟΦΑΕ σε στενή συνεργασία με το ΔΣ, έχοντας δείξει ιδιαίτερο ζήλο κι ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των οδικών μεταφορών, ενώ προωθεί τις θέσεις και τα συμφέροντα των Ελλήνων αυτοκινητιστών στα διεθνή φόρα όπου συμμετέχει, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη και την συνεργασία εκπροσώπων του κλάδου από όλο τον κόσμο. Της ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο νέο της ρόλο και ως ΔΣ της ΟΦΑΕ θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα της».

Η Ηρώ Δουμάνη, Γεν. Δ/ντρια της ΟΦΑΕ, δήλωσε: «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους συναδέλφους από όλο τον κόσμο που με τίμησαν με την ψήφο τους, στα μέλη της Διοίκησης της ΟΦΑΕ οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν και προώθησαν την υποψηφιότητά μου, αλλά και απέναντι στους Έλληνες αυτοκινητιστές, δεσμεύομαι να συνεχίσω να εργάζομαι καθημερινά για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την βιώσιμη ανάπτυξη των οδικών μεταφορών. Έχοντας ως πρωταρχικές προτεραιότητες τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια αλλά και την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού στην διεθνή αγορά, θα αναζητήσουμε νέους τρόπους και εργαλεία για την ενίσχυση της ελληνικής αγοράς οδικών μεταφορών. Η εκπροσώπηση της ΟΦΑΕ στο Συμβούλιο της IRU, το οποίο αποτελεί μια διεθνή πλατφόρμα δικτύωσης και ανταλλαγής πληροφοριών, μας δίνει πολλές ευκαιρίες και λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Η κα Δουμάνη, κατά την διάρκεια της θητείας της θα συνεργαστεί με την Πρόεδρο του Συμβουλίου, Asli Calik (TIR & ATA Carnets Manager, TOBB Turkey) και με την δεύτερη Αντιπρόεδρο, Ursula Nies (Head of Customs and TIR, BGL, Germany), με αξιωματούχους της Γενικής Γραμματείας της IRU, καθώς και όλους τους Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και του Παγκόσμιου Εμπορίου.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ… ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Ηλεκτρικά υπηρεσιακά οχήματα αποκτά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως μέρος των «πράσινων δράσεων» που ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο....

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

Σε νέα προκήρυξη φαίνεται ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) στο Θριάσιο Πεδίο, έκτασης 1.450 στρεμμάτων που ανή...

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Το 2019 υπήρξε για τις παραγωγικές επιχειρήσεις ένα κομβικό έτος για τη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής, μέσα από την οποία πρέπει να μπουν οι βάσεις για την υπέρβαση της κρίσης που ξεκίνησε πριν απ...

 
Κλείσιμο [X]