ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΔΙΠΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ MAN

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 20/11/2019

 

Με δύο σημαντικά βραβεία έφυγε φέτος από τις Βρυξέλλες και την έκθεση Busworld η MAN Truck & Bus. Το σημαντικότερο βραβείο αφορά το τουριστικό λεωφορείο MAN Lion’s Coach, το οποίο εκλέχθηκε τουριστικό λεωφορείο της χρονιάς («International Coach of the Year 2020»).

Η νέα γενιά Lion’s Coach μετρά ήδη 2 χρόνια στην αγορά και οι φετινές αναβαθμισμένες εκδόσεις επιβεβαίωσαν τη διαρκή εξέλιξή του. Διατίθεται σε 4 μήκη και εκδόσεις με 2 ή 3 άξονες, 53, 57, 59 ή 63 επιβάτες και χώρο αποσκευών με χωρητικότητα μεταξύ 11,7 και 14,3 κυβικών μέτρων. Ο κινητήρας πλέον καλύπτει τα όρια καυσαερίων Euro 6d, έχει αυξημένη απόδοση κατά 30 ίππους και κατά 300 Nm και η κατανάλωσή του πιστοποιήθηκε στα 19,4 λίτρα ανά 100 χλμ.

Το Lion’s Coach ξεχωρίζει και για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως το OptiView, το πρώτο σύστημα αντικατάστασης εξωτερικών καθρεπτών σε τουριστικά λεωφορεία με κάμερες και στις 2 πλευρές του οχήματος που παρέχουν εικόνα σε οθόνες, εκμηδενίζοντας τα «νεκρά» σημεία. Διαθέσιμα είναι επίσης το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, το σύστημα αναγνώρισης πεζών, η υπενθύμιση ορίου ταχύτητας και η αυτόματη αναγνώριση οδικών πινακίδων.

Η βράβευση του Lion’s Coach προέκυψε μετά από μία εβδομάδα συγκριτικών δοκιμών στις αρχές Σεπτεμβρίου, στη Ρουμανία, ανάμεσα σε 5 ανταγωνιστικά μοντέλα. Σύμφωνα με την επιτροπή των δημοσιογράφων του Ειδικού Τύπου από 22 χώρες, ο συνδυασμός αποδοτικότητας, χαμηλού κόστους χρήσης, άνεσης και πρακτικότητας, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζει πρωτοποριακή τεχνολογία και μοντέρνα σχεδίαση, ήταν οι βασικοί λόγοι της βράβευσης. Ειδική μνεία έγινε για τη γραμμή κίνησης υψηλών επιδόσεων αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο ενσωματώθηκε η ηλεκτρική ράμπα ΑΜΕΑ πάνω από τον μπροστινό άξονα (βλ. και σχετική φωτογραφία).

* Παράλληλα, το υβριδικό MAN Lion’s City 12G (φυσικού αερίου) βραβεύτηκε ως «Safety Label Bus» κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Busworld 2019, καθώς διαθέτει εντυπωσιακά ενεργητικά συστήματα ασφαλείας, όπως το σύστημα υποβοήθησης αλλαγής κατεύθυνσης με προστασία πεζών, στο οποίο κάμερες στα πλαϊνά και εμπρός ανιχνεύουν διαρκώς την κίνηση γύρω από το όχημα, ειδικά στα «νεκρά» σημεία ειδοποιώντας τον οδηγό με οπτικά και ηχητικά σήματα για κινδύνους ή/και πιθανές συγκρούσεις.

 

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΤΙΣ 29 – 31 ΜΑΪΟΥ Η 4Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ «VERDE.TEC – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»

Για τις 29-31 Μαΐου μετατέθηκε η 4η Διεθνής Έκθεση «Verde.tec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος»....

VINCI AUTOROUTES – ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΡΟΣΕΞΙΑΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ

Τα αποτελέσματα της έκδοσης του 2019 του Ευρωβαρόμετρου υπεύθυνης οδήγησης παρουσίασε το ίδρυμα VINCI Autoroutes....

ΔΙΠΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ NISSAN

Στην τελική τετράδα για τα βραβεία «International Pick-Up Award» και «International Van» βρίσκονται δύο επαγγελματικά μοντέλα Nissan, τα Navara και NV400, αντίστοιχα....

 
Κλείσιμο [X]