ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ DAIMLER TRUCK AG

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 09/01/2020

 

Σε έναν στόλο καινούργιων οχημάτων, φορτηγών και λεωφορείων, με πλήρως ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2039 σε κομβικές περιοχές, στοχεύει η Daimler Truck AG, η εταιρεία του ομίλου που παράγει τα φορτηγά και λεωφορεία Mercedes-Benz και Setra.

Η δέσμευση αφορά την Ευρώπη, την Ιαπωνία και τις χώρες της συμφωνίας NAFTA.

Αρχικά, θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2022, σε όλες τις κατηγορίες, έχοντας ήδη βασικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην αγορά από το 2018.

Παράλληλα, εξελίσσει συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από υδρογόνο, τα οποία σχεδιάζει να διαθέσει εμπορικά μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Τέλος, προσαρμόζει μέχρι τα τέλη του 2022 τα εργοστάσιά της στην Ευρώπη ώστε να έχουν ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα και θα ακολουθήσουν όλα τα εργοστάσια που έχει παγκοσμίως μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να επιτύχει οδικές μεταφορές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2050. Αναγνωρίζει βεβαίως ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν προσφέρει στους πελάτες της ανταγωνιστικές προϋποθέσεις ως προς το κόστος και τις υποδομές.

«Σε τοπικό επίπεδο παρόλα αυτά, τα φορτηγά και τα λεωφορεία με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα δύσκολα θα πωλούνται από μόνα τους καθώς, ακόμα και το 2040, παρά τις προσπάθειες των κατασκευαστών, το κόστος κτήσης και κύκλου ζωής των ηλεκτροκίνητων φορτηγών και των λεωφορείων θα παραμένει υψηλότερο από εκείνο των πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Συνεπώς, χρειαζόμαστε κρατικά προγράμματα παροχής κινήτρων, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικά τα φορτηγά και τα λεωφορεία με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε τοπικό επίπεδο. Ειδικότερα απαιτούνται: η μετατροπή και η κλιμάκωση των διοδίων σε όλη την Ευρώπη με βάση τις τιμές CO2, από την οποία θα ωφελούνταν σημαντικά τα οχήματα με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, ένα στοχευμένο πρόγραμμα επιδοτήσεων για λεωφορεία και υποδομές φόρτισης και υδρογόνου σε εθνικό επίπεδο, καθώς και ενιαία πρότυπα για τη μεταφορά και τον ανεφοδιασμό υδρογόνου» τονίζει ο Martin Daum, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler Truck AG, αρμόδιος για τα φορτηγά & τα λεωφορεία.

 

 

ΚΟΣΜΟΣ

ΝΕΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ IRU ΓΙΑ CMR

Η διεθνής ομοσπονδία οδικών εμπορευματικών μεταφορών (IRU) παρουσίασε ένα νέο τεχνικό έγγραφο CMR για να εναρμονίσει και να απλοποιήσει τις διεθνείς οδικές μεταφορές, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Διε...

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

Ενεργός παραμένει ο σχεδιασμός του υπουργείου Μεταφορών για τυχόν άτακτο Brexit, καθώς η νέα προθεσμία μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2020 είναι πολύ κοντινή και δεν επιτρέπει λάθη....

U.S. NEWS & WORLD REPORT: H KIA Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΡΚΑ SUV

Η Kia Motors America επιβραβεύθηκε ως η καλύτερη μάρκα SUV του 2020 στα βραβεία καλύτερης μάρκας αυτοκινήτων του US News & World Report, εκτοπίζοντας τη Honda από την πρώτη θέση την οποία κατείχε από ...

 
Κλείσιμο [X]