ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ DAIMLER TRUCK AG

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 09/01/2020

 

Σε έναν στόλο καινούργιων οχημάτων, φορτηγών και λεωφορείων, με πλήρως ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2039 σε κομβικές περιοχές, στοχεύει η Daimler Truck AG, η εταιρεία του ομίλου που παράγει τα φορτηγά και λεωφορεία Mercedes-Benz και Setra.

Η δέσμευση αφορά την Ευρώπη, την Ιαπωνία και τις χώρες της συμφωνίας NAFTA.

Αρχικά, θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2022, σε όλες τις κατηγορίες, έχοντας ήδη βασικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην αγορά από το 2018.

Παράλληλα, εξελίσσει συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από υδρογόνο, τα οποία σχεδιάζει να διαθέσει εμπορικά μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Τέλος, προσαρμόζει μέχρι τα τέλη του 2022 τα εργοστάσιά της στην Ευρώπη ώστε να έχουν ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα και θα ακολουθήσουν όλα τα εργοστάσια που έχει παγκοσμίως μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να επιτύχει οδικές μεταφορές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2050. Αναγνωρίζει βεβαίως ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν προσφέρει στους πελάτες της ανταγωνιστικές προϋποθέσεις ως προς το κόστος και τις υποδομές.

«Σε τοπικό επίπεδο παρόλα αυτά, τα φορτηγά και τα λεωφορεία με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα δύσκολα θα πωλούνται από μόνα τους καθώς, ακόμα και το 2040, παρά τις προσπάθειες των κατασκευαστών, το κόστος κτήσης και κύκλου ζωής των ηλεκτροκίνητων φορτηγών και των λεωφορείων θα παραμένει υψηλότερο από εκείνο των πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Συνεπώς, χρειαζόμαστε κρατικά προγράμματα παροχής κινήτρων, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικά τα φορτηγά και τα λεωφορεία με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε τοπικό επίπεδο. Ειδικότερα απαιτούνται: η μετατροπή και η κλιμάκωση των διοδίων σε όλη την Ευρώπη με βάση τις τιμές CO2, από την οποία θα ωφελούνταν σημαντικά τα οχήματα με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, ένα στοχευμένο πρόγραμμα επιδοτήσεων για λεωφορεία και υποδομές φόρτισης και υδρογόνου σε εθνικό επίπεδο, καθώς και ενιαία πρότυπα για τη μεταφορά και τον ανεφοδιασμό υδρογόνου» τονίζει ο Martin Daum, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler Truck AG, αρμόδιος για τα φορτηγά & τα λεωφορεία.

 

 

ΚΟΣΜΟΣ

FCA ΚΑΙ PSA ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ

Οι εταιρείες Fiat Chrysler και Peugeot PSA Group υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία συγχώνευσης ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτ...

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ IRU

Τον Γενικό Γραμματέα της Εθνικής Ένωσης Οδικών Μεταφορέων της Ρουμανίας (UNTRR), κ. Radu Dinescu, εξέλεξε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της IRU για να υπηρετήσει από την 1η Ιανουαρίου 2020 ως νέος Πρόεδρ...

ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ... ΜΕΡΙΚΟ BREXIT

Μέσα στον Ιανουάριο τα εθνικά κοινοβούλια της Ε.Ε. θα έχουν ψηφίσει διμερείς συμφωνίες... παράτασης ισχύος των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τα τέλη του 2020, για ένα Brexit που ό...

 
Κλείσιμο [X]