ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΥΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 10/01/2020

 

Για κινητοποιήσεις και προσφυγή την Ε.Ε. ετοιμάζονται οι οδικοί εμπορευματικοί μεταφορείς μετά την πρώτη πληροφορία για απόρριψη της προσφυγής κατά της απαγόρευσης κίνησης φορτηγών στους παράδρομους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τo Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, η προσφυγή κατά τη απαγόρευσης της διέλευσης φορτηγών από τους παράδρομους απορρίφθηκε από το ΣτΕ, έστω και για τυπικούς λόγους και ίσως χρειαστεί πολύχρονη αναμονή εάν επανεισαχθεί για συζήτηση σχετικό αίτημα, με αβέβαιο πλέον αποτέλεσμα.

Το ΠΣΧΕΜ πλέον στηρίζεται στα αιτήματα ανάκλησης που έχει κάνει προς το υπουργείο Μεταφορών, τονίζοντας ότι ατύπως ο νέος υπουργός έχει παραδεχθεί ότι «ο νόμος είναι πρόχειρος» -σχετική δήλωση για 6μηνο πάγωμα» για νέα μελέτη των επιπτώσεων είχε κάνει και ο υφυπουργός Μεταφορών, αν και το υπουργείο φαίνεται ότι μελετά διορθωτικές μεν παρεμβάσεις αλλά όχι και αλλαγή στην ουσία του νόμου.

Το Συνδικάτο σημειώνει ότι τα πρόστιμα «πέφτουν βροχή» και «ολόκληρες περιοχές είναι αποκλεισμένες (π.χ. Ασπρόπυργος), ενώ φορτηγά δεν μπορούν να μετακινηθούν προς συνεργεία και… κατοικίες των οδηγών τους». Έτσι, κατέθεσε νέο υπόμνημα, αναφέροντας όλα τα προβλήματα του κλάδου των Μεταφορών όπως:

 

- Την απαξίωση της άδειας του οχήματος που στην ουσία εξαφάνισε τις περιουσίες των μεταφορέων.

- Την αύξηση των διοδίων κατά 500% μέσα στην περίοδο της κρίσης, όπου υπήρξε μείωση ου μεταφορικού έργου κατά 50%.

– Τις υπερβολικές αυξήσεις σε ΕΦΚΑ και πετρέλαιο (40%-45%).

– Τον αθέμιτο ανταγωνισμό από 9.000 μεταφορικές επιχειρήσεις που έχουν έδρα εκτός Ελλάδος κυρίως την Βουλγαρία.

 

«Ο κλάδος αγνοείται εδώ και χρόνια παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις και επαφές του με τους αρμοδίους. Θα πιέσουμε ακόμη περισσότερο το Υπουργείο, ώστε να υπάρξουν επιτέλους αποφάσεις. Σε σχέση με το ΣτΕ περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση, ώστε να δούμε τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε. Δυστυχώς, φαίνεται ότι μετά από τόσο καιρό η προσφυγή μας απορρίφθηκε χωρίς να συζητηθεί. Θα το δούμε», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ κ. Πέτρος Σκουλικίδης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις και προσφυγή στην Ε.Ε. για περιορισμούς στην άσκηση του επαγγέλματος.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ… ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Ηλεκτρικά υπηρεσιακά οχήματα αποκτά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως μέρος των «πράσινων δράσεων» που ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο....

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

Σε νέα προκήρυξη φαίνεται ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) στο Θριάσιο Πεδίο, έκτασης 1.450 στρεμμάτων που ανή...

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Το 2019 υπήρξε για τις παραγωγικές επιχειρήσεις ένα κομβικό έτος για τη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής, μέσα από την οποία πρέπει να μπουν οι βάσεις για την υπέρβαση της κρίσης που ξεκίνησε πριν απ...

 
Κλείσιμο [X]