ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 22/01/2020

 

«Το 2019 υπήρξε για τις παραγωγικές επιχειρήσεις ένα κομβικό έτος για τη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής, μέσα από την οποία πρέπει να μπουν οι βάσεις για την υπέρβαση της κρίσης που ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία» τονίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Ανδριανός Μιχάλαρος σε δημόσια παρέμβασή του, σημειώνοντας ότι «η φετινή χρονιά όμως είναι καθοριστικότερη διότι τώρα πρέπει να γίνουν βήματα ουσιώδους ενίσχυσης του βασικού παραγωγικού ιστού της χώρας και της οικονομίας, των βιοτεχνιών και των επαγγελματιών με παραγωγικές και τεχνικές δραστηριότητες».

Συγκεκριμένα, ζητά συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την εθνική στρατηγική, ενισχύοντας με κίνητρα για να σχεδιάσουν επενδύσεις, παραγωγή και διατήρηση του ανθρώπινου δυναμικού όλες τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με εργαλειομηχανές, CNC, κατασκευές, ρομποτικά συστήματα και αυτοματισμούς, ιδιαίτερα στη ναυπηγική βιομηχανία.

Επίσης, ζητά αναθεώρηση της αντίληψης για τη λειτουργία του πρωτογενούς ή του δευτερογενούς τομέα, συνδυάζοντας δραστηριότητες γεωργικής ή κτηνοτροφικής παραγωγής με πρόσθετες δραστηριότητες στην εστίαση και στον τουρισμό.

Ακόμη, προτείνει άμεσο επαναπροσδιορισμό του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, μετεκπαίδευση του υφιστάμενου εκπαιδευτικού προσωπικού, εκσυγχρονισμό της ύλης αλλά δημιουργία μιας νέας γενιάς επαγγελματιών στα τεχνικά επαγγέλματα, όπως είναι οι μηχανικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί, οι τεχνικοί ψύξης και θέρμανσης.

Επαναφέρει τέλος το αίτημα να ολοκληρωθεί ο κόμβος του Σκαραμαγκά που θα συνδέει τη λεωφόρο Σχιστού και την εθνική οδό με την Αττική Οδό.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ… ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Ηλεκτρικά υπηρεσιακά οχήματα αποκτά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως μέρος των «πράσινων δράσεων» που ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο....

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

Σε νέα προκήρυξη φαίνεται ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) στο Θριάσιο Πεδίο, έκτασης 1.450 στρεμμάτων που ανή...

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ

Εργαλείο cost fitness για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν ή χρησιμοποιούν στόλους οχημάτων για τις μεταφορές τους –ή ακόμα κι ένα μόνο φορτηγό- αποτελούν οι κάρτες που παρέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες...

 
Κλείσιμο [X]