ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

FCA ΚΑΙ PSA ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/02/2020

 

Οι εταιρείες Fiat Chrysler και Peugeot PSA Group υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία συγχώνευσης ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως μέσα στο 2020.

Η νέα εταιρεία θα έχει διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα απαρτίζεται από 11 άτομα, με πέντε μέλη που θα υποδεικνύονται από την PSA, και άλλα πέντε από την FCA, ενώ ο CEO της PSA Carlos Tavares (αριστερά στη φωτογραφία, μαζί με τον ομόλογό του στην FCA) θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με πενταετή θητεία και θα αναλάβει την 11η θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, κανένας μέτοχος δεν θα έχει την εξουσία να ασκεί πάνω από το 30% των ψήφων στις συνεδριάσεις των μετόχων.

Με τη συγχώνευση, οι όμιλοι PSA και FCA στοχεύουν στην επίτευξη ετήσιας εξοικονόμησης κόστους ύψους 3,7 δισ. ευρώ, τα οποία θα προκύψουν από τις κοινές τεχνολογίες αλλά και από τις συμφωνίες κοινής προμήθειας. Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν η νέα εταιρεία θα αποκτήσει νέο όνομα.

Πριν από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η Dongfeng Motor Group της Κίνας, θα μειώσει το μερίδιό της κατά 12,2% στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία με την πώληση 30,7 εκατομμυρίων μετοχών στην PSA. 

 

 

ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ IRU

Τον Γενικό Γραμματέα της Εθνικής Ένωσης Οδικών Μεταφορέων της Ρουμανίας (UNTRR), κ. Radu Dinescu, εξέλεξε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της IRU για να υπηρετήσει από την 1η Ιανουαρίου 2020 ως νέος Πρόεδρ...

ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ... ΜΕΡΙΚΟ BREXIT

Μέσα στον Ιανουάριο τα εθνικά κοινοβούλια της Ε.Ε. θα έχουν ψηφίσει διμερείς συμφωνίες... παράτασης ισχύος των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τα τέλη του 2020, για ένα Brexit που ό...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ DAIMLER TRUCK AG

Σε έναν στόλο καινούργιων οχημάτων, φορτηγών και λεωφορείων, με πλήρως ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2039 σε κομβικές περιοχές, στοχεύει η Daimler Truck AG, η εταιρεία του ομίλου που παράγει τα φορ...

 
Κλείσιμο [X]