ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ… ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 06/02/2020

 

Ηλεκτρικά υπηρεσιακά οχήματα αποκτά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως μέρος των «πράσινων δράσεων» που ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Γεράσιμο Θωμά, τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνο Αραβώση και τον γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού, Ευθύμιο Μπακογιάννη, παρέλαβαν τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα (Nissan, VW και BMW) και 14 ηλεκτρικά ποδήλατα μαζί με αντίστοιχα συστήματα φόρτισης, για υπηρεσιακή χρήση των υπαλλήλων του υπουργείου.

Τα ηλεκτρικά υπηρεσιακά ποδήλατα θα είναι διαθέσιμα στους υπαλλήλους του υπουργείου μέσα από μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου για διαμοιρασμένη χρήση.

Μάλιστα ο Κωστής Χατζηδάκης ενημέρωσε ότι έχει συσταθεί διυπουργική επιτροπή (Μεταφορών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος) η οποία μαζί με ειδικούς και τους φορείς της αγοράς μελετάει ένα πλαίσιο συνολικά για τη διείσδυση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με την παροχή οικονομικών κινήτρων.

Ο υπουργός τόνισε ότι ήδη έχει απλοποιηθεί το πλαίσιο για τη λειτουργία των φορτιστών ηλεκτροκίνησης και έχουν υιοθετηθεί κάποια κίνητρα για χρήση ηλεκτρικών εταιρικών αυτοκινήτων. Δεν παρέλειψε να υποσχεθεί ότι σε μερικούς μήνες θα είναι σε θέση να παρουσιάσει και σχέδιο νόμου με κίνητρα για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου από ιδιώτες.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

Σε νέα προκήρυξη φαίνεται ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) στο Θριάσιο Πεδίο, έκτασης 1.450 στρεμμάτων που ανή...

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Το 2019 υπήρξε για τις παραγωγικές επιχειρήσεις ένα κομβικό έτος για τη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής, μέσα από την οποία πρέπει να μπουν οι βάσεις για την υπέρβαση της κρίσης που ξεκίνησε πριν απ...

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ

Εργαλείο cost fitness για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν ή χρησιμοποιούν στόλους οχημάτων για τις μεταφορές τους –ή ακόμα κι ένα μόνο φορτηγό- αποτελούν οι κάρτες που παρέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες...

 
Κλείσιμο [X]