ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ IF 2013

TO MERCEDES-BENZ ΑCTROS ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΊΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 04/03/2013

 

Η ετικέτα iF είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη και χαρακτηρίζει τον εξαιρετικό σχεδιασμό, μία σφραγίδα που τώρα φέρει και το νέο Actros της Mercedes-Benz. Φέτος, 49 εμπειρογνώμονες από τους τομείς του σχεδιασμού, της βιομηχανίας και της εκπαίδευσης επέλεξαν τα αγαπημένα τους προϊόντα ανάμεσα σε περισσότερες από 3000 συμμετοχές.

Ο διαγωνισμός των βραβείων σχεδίασης iF διοργανώνεται εδώ και 60 χρόνια από την International Forum Design, η οποία εδρεύει στο Αννόβερο της Γερμανίας και επίσης φιλοξενεί εκθέσεις από όλον τον κόσμο. Κάθε χρόνο, τα βραβεία για εξαιρετικό σχεδιασμό επικεντρώνονται σε τρεις τομείς: προϊόν, επικοινωνία και συσκευασία.

Η επιτροπή συνεδρίαζε τρεις ημέρες κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να μελετήσει, να αναλύσει και να εξετάσει τις συμμετοχές.

«Όλες οι βραβευμένες συμμετοχές είναι παραδείγματα εξαιρετικού σχεδιασμού προϊόντος», δήλωσε η διεθνής κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Τα βασικά κριτήρια είναι η επίδραση στο target group, η ποιότητα του σχεδιασμού, η δημιουργικότητα, η ταύτιση με τον πελάτη, η οικονομία, η αυθεντικότητα και η καινοτομία. Οι βραβευμένες συμμετοχές iF, αντανακλούν τις τρέχουσες σχεδιαστικές τάσεις και τα οικονομικά διαπιστευτήρια για καλώς σχεδιασμένα προϊόντα.

«Το γεγονός ότι το Actros έχει κερδίσει ένα τόσο σημαντικό βραβείο είναι μία μεγαλοπρεπής αναγνώριση της καθημερινής μας δουλειάς», σχολιάζει ο κ. Kai Sieber, επικεφαλής σχεδιασμού Mercedes-Benz Trucks & Vans.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού Mercedes-Benz Vans & Trucks, κ. Kai Sieber, στο τιμόνι του Actros.

Το νέο Mercedes-Benz Αctros έχει κερδίσει ήδη το βραβείο σχεδιασμού «red dot» από το Design Zentrum Nordrhein-Westfalen, το «Γερμανικό Βραβείο Σχεδιασμού 2013», στην κατηγορία «Μεταφορές και Xώρος Κοινού» και το «Focus in Gold 2012» από το Design Center Stuttgart.

Η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz «κέρδισε» τη διεθνή επιτροπή με την υψηλή ποιότητα και την εργονομία του εσωτερικού του αλλά και τον ομοιόμορφο εξωτερικό σχεδιασμό παρά τις πολλές διαφορετικές εκδόσεις του.

 

 

ΚΟΣΜΟΣ

RENAULT ΚΑΙ NISSAN ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ

Οι εταιρείες Renault και Nissan βρίσκονται ήδη σε συνομιλίες για συγχώνευση και δημιουργία μιας νέας αυτοκινητοβιομηχανίας...

ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

Κατά την Toyota και τους ισχυρούς συνεταίρους της, τα έξυπνα οχήματα του κοντινού μέλλοντος θα προσφέρονται ως υπηρεσία μετακίνησης (Mobility as Service - MaaS)...

Η VOLVO TRUCKS ΚΑΝΕΙ ΦΑΡΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΚΑΔΟΡΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

H Volvo Trucks ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά επιστρέφει με μια φάρσα σε έναν παρκαδόρο στην Ιταλική Ριβιέρα, προκειμένου να προωθήσει το νέο...

 
Κλείσιμο [X]