ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 22/03/2013

 

Σχετικά με την κατάσταση του δικτύου των αυτοκινητοδρόμων το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενημερώνει ότι η κυκλοφορία αναμένεται αυξημένη:

  • Κατά την έξοδο, κυρίως από το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Μαρτίου και το πρωί του Σαββάτου 23 Μαρτίου
  • Κατά την επιστροφή, κυρίως τη Δευτέρα 25 Μαρτίου από τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ μέχρι την Λαμία και από Πελασγία μέχρι Εγνατία, Ελευσίνα – Κόρινθος και Κόρινθος –Τρίπολη – Καλαμάτα (εκτός της περιοχής των Παραδεισίων) δεν θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμό λωρίδων κυκλοφορίας. Σε ότι αφορά την Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις κατά τις ώρες αιχμής στις περιοχές των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μακράς διάρκειας. Εφόσον απαιτηθεί και σε συνεννόηση με την Τροχαία είναι ενδεχόμενο να εφαρμοσθούν τοπικές εκτροπές ή έκτακτες ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις .

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση έργων και τις υποδείξεις της Τροχαίας, να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή σε όλο το ταξίδι τους και υπομονή στις καθυστερήσεις όταν διέρχονται από τις περιοχές των ρυθμίσεων.

Επίσης, η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει εορτασμού της 25ης Μαρτίου, εντατικοποιεί τις δράσεις της, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
  • Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

 

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5t ως ακολούθως:

•           Σήμερα Παρασκευή (22/03/2013):    16:00 – 21:00

•           Αύριο Σάββατο (23/03/2013):           08:00 – 13:00

•           Δευτέρα (25/03/2013):                    15:00 – 21:00

Να υπενθυμίσουμε ότι με βάση τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) απαγορεύεται η χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) από τους οδηγούς τόσο για κυκλοφορία όσο και για στάθμευση. Η κίνηση στη ΛΕΑ δημιουργεί σημαντικά προβλήματα τόσο στην πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όταν αυτό απαιτηθεί, όσο και στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας. Η διατήρηση της ΛΕΑ κενής για χρήση από τα οχήματα έκτακτης ανάγκης είναι ζωτικής σημασίας, ιδίως στις περιόδους αιχμής της κυκλοφορίας και παρακαλούνται οι φίλοι οδηγοί να συμμορφώνονται με την παραπάνω υπόδειξη.

Το Car & Truck σας εύχεται χρόνια πολλά και ασφαλή μετακίνηση.

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ… ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Ηλεκτρικά υπηρεσιακά οχήματα αποκτά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως μέρος των «πράσινων δράσεων» που ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο....

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

Σε νέα προκήρυξη φαίνεται ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) στο Θριάσιο Πεδίο, έκτασης 1.450 στρεμμάτων που ανή...

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Το 2019 υπήρξε για τις παραγωγικές επιχειρήσεις ένα κομβικό έτος για τη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής, μέσα από την οποία πρέπει να μπουν οι βάσεις για την υπέρβαση της κρίσης που ξεκίνησε πριν απ...

 
Κλείσιμο [X]